• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    BLOWUP: pred lety mi ucitel vypravel, ze maji ve Svycarsku nejaky system hodnoceni obytnejch pudorysu. Vzdalenost dveri od sten aby se ti tam vesel nabytek, rozmery chodeb atp. nemas o tom vic infa? Jako nemeckej nemluva si o tom moc nepoguglim.
    MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    mne to trochu prijde jako kdyz sme na zakladce kreslili jeskyne pro dnd :D
    GOLDENDELICIOUS
    GOLDENDELICIOUS --- ---
    BLOWUP: To je příklad toho, když jsem se v březnu vedle ptala, proč mají byty/domy (jedinou) toaletu hned u vstupních dveří, kde je špinavá zóna. Kdyby tady byly normální dveře (ne šoupací), tak se zároveň s vchodem neotevřou.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    BLOWUP: Jak to funguje jsem ted videla z prvni rady: chces udelat bytovku. Oslovis nekoho, s kym uz jsi spolupracoval. Pohadate se o cenu. Bud je moc drahy projekt, nebo by byla moc draha jeho realizace. Kdyz se neshodnete, oslovis zname znamych a lidi z okoli. Pohadate se o cenu. Pokud to ani tady neklapne, oslovujes a poptavas dal, dokud ti nekdo za par penez nenavrhne neco, co za par penez zrealizujes.
    Jo, jednak na tom chteji co nejvic vydelat, jednak maji oduvodnenou obavu, ze si to ti lidi pak za ty prachy nekoupi. To byl treba problem realizace o ulici niz. Pomerne velkoryse byty 140 m s terasou (ovsem betonovou a na slunecnou stranu, takze se neda pouzit, protoze kolik je na ni ted stupnu? Vsechny.) No nakonec to dopadlo tak, ze to rozctvrtili na ctyry jednotky s naprosto debilnim usporadanim (k nekterym se jde po zeleznem schodisti dodelanem zvenku), a to uz prodali.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    ETERNITY: priznam se ze se na to nepamatuju. U ty dispozice jsem chvili vahal - na prvni pohled pusobila kompaktne coz u tech ceskejch pudorysu s komplikovanejma chodbama a predsinema pusobilo prijemne. Jenomze potom clovek zacne videt detaily jak to cely funguje, balkon nepristupnej z obejvaku, loznice s minioknem, pracovna s balkonem, kdo chce do koupelny, musi jit loznici, kdo chce jist na balkone, musi vsechno tahat loznici - tech podivnosti tam je vic nez je zdravo. A u tech ostatnich bytu je to podobny.

Ja vzdycky premejslim, jestli je problemem ze mi unika nejaka specificky ceska potreba jak maji byty fungovat, jako treba ta casta manie plejtvani plochou na predsine ktery nicemu neslouzej, ale nakonec mi z toho vetsinou vyjde ze ty pudorysy jsou proste spatny. Coz je zvlastni, ponevadz si urcite nemyslim ze v cesku nejsou dobry architekti. Proto jsem se ptal kdo tyhle projekty pro ty developery dela, jaka je mechanika vzniku techhle projektu. U nas treba skoro vsechno vznika z achitektonickejch soutezi a ta uroven tech projektu v poslednim kole bejva vetsinou vynikajici, vyhrat vubec neni jednoduchy. Kancelare ktery se specializujou na byty to maj vymakany, nejenomze vsechno perfektne funguje, ale navic to jsou proste strukturalne a graficky cisty pudorysy. Tady v tom baraku ty ruzne uskoceny zdi mi pusobej zaludecni krece :)
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    BLOWUP: Ve stejnem baraku jsi dispozici docela odsouhlasil (a pochvalil stropy:), jenze mi ten byt prodali driv, nez jsem stihla dojet na prohlidku, tak ted bydlim v lahvi od octa.
    Jeste ze tak, dnes byste mi to hanili:)
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    JASMINOVA: rovněž je u těch hlubokých dispozic k zamyšlení absence komory, např.
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    NIKDAS: Jo. A koupelna stejně minimální, jako u toho 1kk :)) a ještě vyndáváš prádlo z pračky s jednou nohou ve vaně :)
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    JASMINOVA: Dívám se dobře, že to má 92m2?
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    JASMINOVA: ty dispozice jsou vubec vsechny takovy.. zvlastni. Kdo to navrhuje? To delaj nejaky architekti, nebo to sverujou nejakymu prazdninovymu praktikantovi? Fakt by me puvod takovyho navrhu zajimal.
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    PLOMBDENTIST: juuu...papír snese vše.

ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    PLOMBDENTIST: realne neni, to jsou nekolik let neupdatovane stranky.
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    ETERNITY: netusim na koho tahle nabidka miri, kdyz v tom samem projektu je celkem normalni 1+kk 37m2 v 1. patre za 2,75 mil https://www.rezidencenela.cz/prodej-bytu?floor=2
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    ETERNITY: heh, 1. podlazi :-)

PLOMBDENTIST: My jsme ted prave vyhrali jednu soutez se sloganem "novostavba je specialni pripad prestavby"
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    ETERNITY: nově zrekonstruovaný byt v novostavbě
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    PETRUSCHKA: Nasla jsem zenovy ekvivalent https://www.sreality.cz/detail/prodej/byt/1+kk/luhacovice--/2081683020#img=0
    Sice o kousek vetsi, zato prakticky bez oken:)
    Aneb jak vyryzovat kotelnu/kocarkarnu.
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    BLOWUP: Asi tak, pane kolego.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    JASMINOVA: Jednoho dne udelaji zajimavej televizni dokument o tom, jak nekdo kdo ten dum po nich prevezme objevi a zrestauruje tu krasnou drevenou podlahu, strha ty podhledy a udela tam nejakou smysluplnou kuchyni cimz se to promeni v architektonickej klenot. To je takovej vecnej kolobeh, co bychom si pocali bez packalu bez vkusu, to bych byl nezamestnanej :-)
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    JASMINOVA: Václav Adamec. Dobře, že ho jmenovali.
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    Víte jak se občas tvářil Gordon Ramsay...

Koupili zdevastovaný dům, nebáli se však práce a ušetřili devadesát tisíc - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/hobby/dilna/do-monterek-porad-prima-kuchyne-rekonstrukce.A220624_132338_hobby-dilna_bma

Tohleto ve mně vzbudilo hodně silné emoce.

"V tomto případě však řemeslník doporučil jako smysluplnější využít starou prkennou podlahu jako podklad a položit na ni novou lepenou vinylovou s tím, že si vybrali dekor dřeva, který si jim líbí."

"Trošku zvláštní je v tomto případě uspořádání kuchyňské linky do tvaru písmene L, ovšem naopak kolem vnějšího rohu. O což si možná dispozice místnosti říkala, ale pro běžnou praxi nebude moc praktická. Kuchař během vaření „naběhá“ zbytečné metry navíc."

Takovýhle rady do zahrady by měly být trestný.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam