SALVATOR: jj, moje pritelkyne mi obcas rika, ze kdyz vidi co to znamena takovej barak nejak citlive zachranovat, tak vubec nechape jak to muze nekdo kdo neni architekt vubec delat. Ja ji na to rikam, ze my jsme treba takovej barak jeden uz v jiznich cechach zachranili, v dobe kdy jsem jeste architektem nebyl. Spoustu veci jsme tehdy udelali blbe a po asi dvaceti letech jsem s brachou tu rekonstrukci udelal znova a lip - ale byl jsem tehdy vdecnej ze jsme se do toho napoprve nepustili prilis destruktivne a spousta veci zustala zachovana.
Co tim chci rict je to, ze architekt muze pomoct videt pet tahu dopredu, muze pomoct vymyslet koncept podle kteryho se da jet i s vedomim ze se bude za pochodu upravovat. Ono casto jde treba i o poradi jednotlivejch praci, aby vibec sly provest, o vyreseni detailu ktery by u novostavby byly peanuts, ale tady k nim uz nemuzes a najednou je to jak stehovat pyramidu.
Dobrej projekt i koncept usetri spoustu trabli i penez, za ktery se da poridit. Co za penize poridit nejde je vasen a nadseni, bez kteryho tohle cely muze bejt nakonec slusny drama. Taky jim drzim palce :)