FRENNET: K věci jsem ti řekl, ale neposloucháš, i tohle bylo k věci...
Nevíme nic o tom, jak vypadá pozemek, co je na jakou stranu vidět, kde jsou sousedi, jak daleko. Víme, že ti nevyhovuje dispozice a to docela razantně.
Co mě se týče.. u takhle malýho domu je IMHO oddělená schodišťová hala dost plýtvání prostorem. Ten prostor pod schody ve skutečnosti zase tak velký není a z větší části je špatně přístupný, takže tam moc úložnýho prostoru nenaženeš. Proč to má takhle ostrou střechu taky nevíme, nejde to udělat nějak jinak? Místo střešních oken bych dělal vikýře, pokud už teda střecha musí být zrovna takováhle. Aspoň jeden záchod bych oddělil, aby byl samostatný. Ta sprcha v koupelně u ložnic by mě fakt chyběla, nesnáším sprchování ve vaně ještě pod šikmou střechou...
IMHO se dost šetří oknama a jejich plochou. Úložný prostory tu už padly a k tomu dodám ještě jednu věc, co si člověk žijící v bytě často neuvědomuje. U domu s (byť třeba malou) zahradou je obvykle potřeba dost věcí co v bytě nemáš (nějaký ty hrábě, lopata, hrablo na sníh, sekačka, pila a sekera na dřevo do krbu whatwver...) a pak taky přibudou věco jako kola, lyže, další sportovní vybavení, nosič na kola na auto a tak... a to bude kde? Bude k tomu garáž s další dílnou/skladem? Nebo pak začnete osazovat pozemek různýma boudičkama z hobbymarketu na tyhle věci?
Prostě IMHO je postup, kdy si losneš nějakej základní typovej projekt, kterej ti navíc ani nevyhovuje a pak se ho snažíš ohnout od začátku špatně. Ještě je ale čas to přehodnotit a udělat to jinak.