• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech
    MARTYYNO
    MARTYYNO --- ---
    MAR_TINA: jinak ja si prave koupil podle tohodle testu taky aeg asi 15, flexi zonu ani nema, coz mi po precteni toho textu prave ani nevadilo a je to presne takova ta vec ktera je dobra akorat tak na marketing a prodat temer tu samou desku akorat s touhle funkci o par tisic draz :)
    MARTYYNO
    MARTYYNO --- ---
    MAR_TINA
    SAYUZ: citace z dtestu:

"Nepříliš flexibilní zóny
    Rozložení tepla jsme zkoumali i na tzv. flexi zónách. Jako flexi zóna se označuje místo na varné desce obdélníkového tvaru, které by podle výrobců mělo umožňovat použití většího množství hrnců nebo nádoby s jiným než kruhovým dnem.

Rovnoměrnost distribuce tepla jsme testovali na kovových plátech o velikosti flexi zóny, které jsme potřeli tukem a posypali vrstvou bílé mouky. Plech jsme nechali zahřívat na nejvyšší stupeň, až dokud většina moučného povrchu neztmavla. Hodnotili jsme rovnoměrnost zabarvení mouky, které názorně vykreslilo, kudy vede flexi zónou teplo.

Výsledkem této zkoušky bylo poznání, že ve skutečnosti nejde o opravdové flexi zóny, ale spíš jen o dvě plotýnky propojené jakýmsi mostem (viz fotografie na protější straně). Všechny modely s flexi zónou proto od nás z této disciplíny odešly s dostatečnou."

nezminuji se tu o tech drahych, nejdrazsi v tomhle testu je pod 20k, takze to jsem cetl asi nekde jinde nebo si to blbe pamatuju...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MARTYYNO: to zkusím. máme aeg asi za 15k, ale rovnou tam psali, že si na oválný nebo jiný velký kastrol mám zapnout dvě plotny naráz a stačí to. A stačí to.
    Máma má o pár let starší model, kde tvrdili něco o spojování, ale vypadají a obě stejně.
    MARTYYNO
    MARTYYNO --- ---
    SAYUZ: podivam se pak do toho testu, ale tak nejak myslim... zkouseli to tak ze mastnej plech posypali rovnomerne moukou a dali ho pres obe plotny a bylo jasne videt ze se akorat zapnuli ty 2 plotny, nic mezi tim
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    MARTYYNO: Vyfotim to snad zitra az to umeju po veceri, ale obdelnik pres pulku desky a prakticky k nicemu. Drazsi ocekavam 40 tis +?!
    MARTYYNO
    MARTYYNO --- ---
    SAYUZ: pokud si pamatuju dibre tak dtest tuhle domnenku dokonce potvrdil, po cele plose to mely jen nektery nejdrazsi myslim
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    MAEQ: Mě osobně přijde že se stejně nepropoji celá plocha a výsledek je jak dát pánev přes 2 plotny a zapnout obě... Mám Elektrolux za asi 15tis.
    MAEQ
    MAEQ --- ---
    MONIOUS: Před 2 lety jsme se stěhovali do malého 2+1 s pidikuchyní. Vybrali jsme dvojvařič s indukcí, z Ikea, přenosný, ne zapuštěný. A musím říct, že a) jsme zatím nepřišli do situace, kdy bychom potřebovali 4 plotýnky (ok, semtam by se hodila taková ta fuknce na 2 spojené plotýnky na velký hrnec, ale to je tak vše), b) vařič je cca 10 cm od stěny rohu (do mezery se vejdou oleje apod), ale otočen na šířku - velmi oceňuji zbytek pracovní desky před vařičem, díky čemuž můžeme krájet dva najednou, c) vařič je v této pozici téměř trvale, takže by pracovní deska mohla být zapuštěná, ale asi bychom v Ikea ty spodní skříňky nikdy neposkládali..
    CUKI
    CUKI --- ---
    ETERNITY: Požárním předpisům je to jedno, protože 5cm od kraje stejně nedáš i kdyby jsi chtěla. Já (a to víš dobře že ve svých výtvorech šetřím každý cm) mám minimum vyříznutého otvoru skrze pracovní desku 60mm. U těch papundeklovejch je potřeba i víc.

Tohle a fotce je ale nějaká idiocie.
    SEDELAVLOKALE
    SEDELAVLOKALE --- ---
    MONIOUS: ti maji odvahu tomuhle rikat "po rekontrukci"
    MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    kdyz na podlahu nakonec date koberce a zbyde vam hromada lina :D
    Sreality.cz • reality a nemovitosti z celé ČR
    https://www.sreality.cz/detail/pronajem/byt/1+1/chomutov-chomutov-brezenecka/643081548#img=1&fullscreen=false

SARGO
    SARGO --- ---
    Když jsem ještě dělala kuchyně, u těch pidi jsem kamkoli to šlo snažila prosadit 70cm hlubokou pracovní desku. Efekt veliký a i ten dvouvařič tam šel rázem zasadit mnohem elegantněji :-D Rozhodně je zajímavé, že někdo ho opravdu raději na výšku i z praxe.
    Do těch úplně nejlmenších se pak jeví úplně nejlepší bez vestavby, zdá se... :-))

MONIOUS MONIOUS: Tohle už jsou čisté bezmozky :-/

Jinak my plotnu máme v krajní skříňce (už asi potřetí :)) a vůbec žádné problémy nejsou ani s deskou, ani se stěnou vedle.
    KEB
    KEB --- ---
    MONIOUS: tohle je vestavěný vařič? Tady to vypadá že se někdo snažil ušetřit
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    ETERNITY: Tech 5cm imho nepochazi z normy, ale z navodu k montazi od vyrobce. Ale mozna je to v cesku jinak. Ono zalezi na tom z ceho ta zed je. Spis je relevantni jak vysoko nad plotnou je digestor :-)
    MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    ETERNITY: jo, ja to pochopila, a s tvym duvodem naprosto souhlasim, v nekterych pripadech je to logicka a prakticka volba. ja ale mluvim o tech ostatnich, jako ty dva priklady, ktery sem uvedla, tam mi to proste prijde na hlavu :D
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    BLOWUP: kdosi kdesi mi rikal ze 5 cm kvuli pozarnim predpisum, ale nemusi to byt pravda. Kazdopadne nacpat to ke zdi a nedat tam ani ucho by me stvalo taky.

MONIOUS: netvrdim, ze to dava smysl vsude (99 % kuchyni nedava ergonomicky smysl), jen davam duvod, proc to asi takhle vzniklo
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    ETERNITY: normy na to neexistujou - aspon teda pokud vim - spis jde o ergonomii. Ale tu mozna vnima kazdej jinak, takze ti nikdo nebrani udelat to jak chces.
    MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    nebo tady

tohle sou ty pripady, ktery mam na mysli, to proste nedava smysl dat to tam takhle

MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    nebo treba obracene, kdyz tam je mista tri prdele a stejne je to na vejsku. tady uz prece uplne klidne mohla bejt normalni ctyrka, ne? :D vubec to nechapu, o tolik levnejsi to zas neni...

MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    ETERNITY: hele kdyz se tam da dat ctyrplotna, ktera je jen par cm od kraje, stejne jako ta trouba pod ni, tak uplne stejne de do toho toho rohu dat ta dvouplotna, ne? a presto to vidam idiotsky na prostredek, kde to jen zabira misto a este je to neprakticky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam