• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech
    SARGO
    SARGO --- ---
    FRENNET: Sporák nad šuplíkem je ok, dělali jsme to běžně, nikdy nebyl problém. Hlavně neřeš symetrii obrázku, naživo to bude mít úplně jiné rozměry :-) Osobně bych obrátila dřez odkapávačem k rožku, ať má případné nádobí kam expandovat a nepřekáží, ale jestli to vedle myčky není pračka, víc bych fandila řešení, ve kterém by byly další devadesátkové šuplíky, pak myčka a dřez víc do rohu (a ideálně ve skříňce, která vyplňuje ten kout, protože ta je zabitá tak jako tak). Taky asi že jsem velký fanda volného okna - kvůli mytí, údržbě, únikové cestě.. :-))

    HELLENKA: Pardon, nepozornost... :-D
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    A koření mám hned ve vedlejsi zásuvce, je fajn stát u sporáku a přitom moci mít otevřený ten šuplík s kořením naplno
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    SARGO: Asi odpovídáš někomu jinému ;)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    SARGO: Abych rekl pravdu, tak nevim. Teoreticky ano - je nad nim zdroj tepla, i kdyz mezi varnou deskou a tou zasuvkou je jeste predeleni. Osobne jsem si nikdy nevsiml, ze by v ni bylo nejak vic teplo - v moji praxi je to ale tak, ze vsechno co se ma varit v pare nebo ve vode se tak jako tak dela ve steameru, ta varna deska je pouzivana pouze na rychly veci typu steak, ratatouille nebo michany vajicka. Takovy ty trihodinovy procesy vareni gulase atd se na ni nedejou.
    SARGO
    SARGO --- ---
    BLOWUP: Ta zásuvka na koření se mi hrozně líbí, zakoukala jsem se do ní v Ikea, ale pod varnou desku s ní váhám (teď tam máme příbory, tam že jsou zahřáté problém není :-D) - protože, nevadí tomu koření se průběžně zahřívat? Nedegraduje ho to zbytečně rychle?
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    SEDELAVLOKALE: Dekuji ti náčelníku!
    SEDELAVLOKALE
    SEDELAVLOKALE --- ---
    CUKI: jako hele myslis, ze truhlar, ktery vyrabi kuchyn, se jeste nesetkal s problematikou prostoru pod varnou deskou? Nebo ze pri montazi zjisti, ze pracovka je tenka? To je jako bys zacal, dle te vizualizace, upozornovat, ze horni dvirka maji mit pisty tak a tak, ze nozicky pod korpusy maji byt nastavitelne a podobne veci.
    CUKI
    CUKI --- ---
    FRENNET: Já nikde nepsal, že to nejde, upozorňuji na možné problémy se kterými se setkávám. Pokud to někdo řeší, tak super. A to že to "jde" neznamená nutně, že je to správně.
    I když to spotřebič většinou "vydrží" prostě mu to nedělá dobře. Vem si, že při maximálním výkonu (a v ideálním případě), je tam na těch cívkách ztráta asi 150W, které se nemají kam ztratit. Nahoru to nejde, takže jedině dolů do neodvětraného šuplíku.

    Je to prostě o konceptu, že někdo něco vymyslí, bez znalosti všech konsekvencí a pak to někdo řeší, aby to bylo proveditelné. Já zastávám názor, že je lepší se ty věci snažit od počátku řešit komplexně a vyhnout se pokud možno zbytečným problémům. To je má filozofie ve stavebnictví obecně. Nemusíš s tím souhlasit a můžeš to vyřešit správně jinou cestou. Neexistuje jen jedno nejlepší řešení.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    CUKI: Moc tady resis o co vubec nejde. Tohle vsechno ma v mem pripade na starosti stolar, ktery dodá i techniku. Kdyby to neslo, tak to tak nedělá, ci upozorní.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    HELLENKA: jj, pod varnou desku delam pokazdy stejne sirokou zasuvku na koreni a varici utensilie. Je o trochu min hluboka nez kdyby byla jenom pod pracovni deskou, ale prakticky to nepoznas.

    CUKI
    CUKI --- ---
    MAR_TINA: řeším konkrétně obojí, ale uznávám že je to trochu matoucí, protože hloubka desky není to co hloubka desky. U té kuchyňské je to rozměr od uživatele ke zdi, zatímco u té varné od vrchu desky dolů po spodní okraj spotřebiče.
    CUKI
    CUKI --- ---
    HELLENKA: Navrhuje se takovejch věcí... :-D
    Standardní kuchyňská deska má 1,5" výšku, varná deska cca 2-2,5" a přečnívá do prostoru. Ta na nákresu bych řekl že bude i slabší.
    Skoro bych řese nebál tvrdit, že většina desek nemá vhodně připravenou svorkovnici v zadní části. Naopak některé jsou na to připravené s tím že šuplíky jsou kratší a mají dozadu dobře umístění nejen kabel ale i chlazení. Prostě je to o zúžení výběru nic víc, nic míň. Vyřešit to jde, ale je třeba si dát na to pozor. A to platí i u těch ostatních bodů.

    A když už jsme u té šířky desky. Viděl jsem takové co mají výřez 51,2mm, tam už je třeba u tak širokého šuplíku bez opory řešit i "statiku". Třeba nějakou oblíbenou břízu cink 28mm bych na to bez vyřešené opory fakt nedával.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    HELLENKA: Cuki nerozezná šířku od hloubky a od tloušťky, takže není jasný, co myslí.
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    CUKI: Bosch, presny typ nevim, jsme v najmu... ale je to uz starsi deska (byt je z roku 2009, takze asi tech 15 let a vse ok)

    Jak to myslis, ze : "Většina desek se nevejde ani do standardní šířky desky" ??
    Varny desky mivaji hloubku tak 50-52 cm, takze v pohode.

    Kuchyne se zasuvkama pod deskou bezne navrhuju, kdyby se ale ale vybrala problematicka varna deska, tak se to samozrejme prispusobi a zasuvka zaslepi, ale jeste jsem se tim teda nesetkala...)
    CUKI
    CUKI --- ---
    HELLENKA: A co máš konkrétně za varnou desku? Na trhu jich IMHO moc nebude které by to bezpečně umožňovali. Většina desek se nevejde ani do standardní šířky desky, tahle je viditelně tenší. Je potřeba vyřešit bezpečně zapojení přívodního kabelu, ten by neměl být přím nad šuplíkem a nebo nějak chráněný. Dále je potřeba vyřešit odvod tepla. Tedy minimálně to posunout o trochu níž a nechat tam lépe proudit vzduch. Ono to fungovat bude, ale té desce to nebude dělat dobře. Ty cívky není zrovna jednoduché uchladit. Už jsem takto viděl hned několik poškozených desek, jedna z nich od Miele asi za 2200E. Za mě je to zbytečné.
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    + samozrejme je fajn overit u vyrobce, ze s tou konkretni deskou nebude problem a nebude prilis topit zespoda
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    My mame normalne suplik primo pod varnou deskou a je to OK, navic prakticky...
    CUKI
    CUKI --- ---
    FRENNET:
    ad 2. (a tedy ani nic dalšího není neřešitelné). Ale budeš se hodně omezovat na konkrétní výrobky a materiály. Za další nevím co to má být za desku, ale ne všechny materiály jsou vhodné na to vyříznout uprostřed takovou díru. To že se to dělá neznamená že je to super. Ty body jsou hlavně z pohledu realizace.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    CUKI:
    1. digestor je ve skrince, stolar o ni vi
    2. ??? v navrzich bezne vidim pod varnou deskou sufliky
    3. lednice se resila, je tam prostoru dost, tahle je ilustracni
    4. to si pohlidam, spis premyslim, ze ten drez vycentruju a baterie bude presne uprostred okna.
    5. osvetleni drezu, good point.
    CUKI: tak zacni vysvetlovat levakum, ze se maji preorintovat :D dcera nez se naucila otevirat blbe lahve s vickem, tak to trvalo, toci se zasadne za levou rukou. Uz si zvykla ale jako batole z toho byla pekne na prasky. Ma vyhodu, ze je hodne kreativni a prizpusobiva. No chapu, ze treba
    87HIGHFLYER: s tim ma problem. Neni prijemne zit ve svete, ktery je obracenej, protoze majorita.
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    CUKI: lednička už se řešila - je dvoudveřová... ale stejně by se asi mělo pohlídat, aby měla kolem sebe trochu prostor a dala se dvířka pořádně otevřít a nevím, jestli to uprostřed je posunutelný stůl nebo je to nepohnutelný ostrůvek - asi by se tam bude blbě procházet nebo složite vyndávat věci z pravé půlky lednice...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam