• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    LION: na střeše je raketa a vzducholoď a v obýváku žije mluvící pes.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TANKIE_: já bych ho pobodala a pak jeho krví natřela dvířka horní skříňky vpravo, protože moje OCD trpí.
    A někde mezitím bych si vypíchla levý oko, protože skříňky vlevo jsou nenapravitelně nesymetrický!
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DOBYTEK: sklony nejsou potreba, ty na cloveka prijdou behem bydleni tak nejak samy
    TANKIE_
    TANKIE_ --- ---
    LION: tak v týhle kuchyni bych někoho pobodala i když by se mi moc nechtělo. Prostě by mě donutila.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    LION: tyjo tohle mi úplně vzalo řeč. Inzerované je to, předpokládám, jako byt vhodný pro svobodného muže s psychopatickými sklony?
    LION
    LION --- ---
    Pronájem bytu 3+1 91 m², Šumavská, Praha - Vinohrady • Sreality.cz
    https://www.sreality.cz/detail/pronajem/byt/3+1/praha-vinohrady-sumavska/104366668

GREW
    GREW --- ---
    NELLAS: Budeme-li to lodzii brat jako geometricky tvar (kvadr/krychle atd.), tak lodzie ma vzdycky jenom jednu stranu otevrenou do prostoru (jedna stena/strana chybi), balkonu chybi vzdycky dve a vice stran/sten a terasa ma vzdy pod podlahou bud jine patro, nebo zem... ;)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    No a mám v tom zase guláš. Pěkně děkuju.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    OMNIHASH: Hele, zrovna tady by se dalo oponovat, že lodžie nevystupujou z fasády, ale že ji tvořej, akorát ta fasáda sama není rovná, ale v jedný svojí části (kde jsou lodžie) vystupuje. Řikám nekomplikuj to.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    SALVATOR: jak nekomplikuj, to sme ještě ani nenakousli problematiku markýz a pavlačú. Jenom v divadle máš asi dvanáct ruznejch názvů podle tvaru, kapacity patra a umístění k jevišti.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    OMNIHASH: Nekomplikuj to začátečníkům mezi námi.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    GANDHI: balkon v kinosále je galerie. Neplést s balkonkama v divadle, to jsou zase lože, a.k.a. ty OG lodžie.

SALVATOR: to není pravda. Lodžie se od balkónu neliší vystrčeností, ale tím, že má boční stěny zazděný. Můžeš mít i polo/předsazený lodžie. Když má zazděnou i přední stěnu, je to arkýř.

NELLAS: mno technicky je to pochozí pásová/kordová římsa
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    SALVATOR: takze balkon v kinosale je vlastne lodzie:p
    KEB
    KEB --- ---
    MAR_TINA: historku neznám, ale tipoval bych to na důchodce, co se kousl, že on to nechce a nepotřebuje a že na to nemá bla bla bla

Mám pocit, že jsem někde viděl fotku, kde na paneláku zůstal nezatepleny pruh
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    GREW: tohle řešení se mi líbí. Je systémový, vypadá dobře a zkvalitní bydlení všem. To o tom odjebání byla trochu nadsázka, ale bohužel to vidím až moc často, že se na sílu řeší aktuální potřeba jedince a nehledají se moc alternativy.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    SPIKE411: Tak článek je takovej trochu clickbait, takže si to nijak neber.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    ONDRAT: Sakra, dneska už mlčím a šoupu nohama.
    Dík.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    SPIKE411: https://www.denik.cz/architektura/dodatecny-balkon-byt.html Myslím,že týpek to ale udělal legálně. Získal souhlasy, dostal stavební povolení, postavil. Jediný co nechápu, proč se nepřidali i všichni nad ním a pod ním, dalo se to udělat na samostatný konstrukci a benefitovalo by víc vlastníků, ostatně takto se to řeší běžně v Německu.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    ONDRAT: Jo vidíš, já nějak viděl "panelák svj spor" a nějak se mi vybavil článek pár dnů starý, kde si někdo k paneláku snad bez souhlasu SVJ přistavěl vlastní sólo balkon. :)
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    SPIKE411:

GREW: To je stejnej barák, inspirací je realizace francouzských architektů Lacaton/Vassal

https://www.lacatonvassal.com/index.php?idp=80

Budu rád když přispějete i sem [Moderní architektura v Praze, Čr a střední Evropě]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam