• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech
    CUKI
    CUKI --- ---
    V zahraničí je často výhradní (exkluzivní) smlouva něco běžného, ale má to své opodstatnění. Drtivá většina makléřů má o svém práci hluboké povědomí a mají nějakou snahu to dělat dobře.
    U nás drtivá většina makléřů jsou obyčejní velbloudáři, kteří se neuchytili jinde a tady vidí zlatou příležitost. O nemovitostech nic netuší a jsou schopní ti prodat klidně svojí babičku, když za to něco bude. Drtivá většina inzerce je navíc dost za hranou zákona, protože informace jsou dost zavádějící.

U nás to ale asi nikoho netrápí. Minimálně to nikoho nezajímá.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    Potvrzuji, exkluzivní zastoupení bylo zlatý grál, vždy se na to při jednání s klientem cílilo. Na druhou stranu nechceš investovat čas a prostředky do něčeho, co nakonec prodá konkurence nebo dokonce sám majitel, protože si ho na základě tvé práce najde kupec a dohodnou se bokem.
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    MONIOUS: je to skvělá č**ákovina. Kamarád co dělal ve zlatých časech v jedné menší realitce říkal, že exkluzivní smlouva byl vždy jejich cíl. V tu chvíli nebylo nutné se dál snažit nemovitost prodat, jen se hrálo o čas, až majiteli dojde trpělivost a bude to chtít střelit bokem. Pak mu dali pokuty dle smlouvy, a když se cukal, tak ho dali k soudu. Bylo to pro ně výhodnější než provize. Hlavně proto, že lidi nečtou co podepisují.
    MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    ERRTU: tohle pouzivaj realitaci bezne, znamena to, ze (teoreticky, pokud nekeca) ma s majitelem tzv exkluzivni smlouvu, neboli je jedina realitka, ktera to smi nabizet.
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    STARE_CASY: jazyk realitaku me bavi :) "Exklusivně si Vám dovoluji nabídnout prodej garsoniery o velikosti 35m2 se zasklenou lodžií ve 3. patře panelového domu.". se omlouvam, ale kdyz je neco exklusivne nabidnute me, tak je to vylucne a extra jen pro me dokud si to nerozmyslim ne? proto exkluzivni rozhovor: pouze tomu jedinemu novinari a zadnemu jinemu. nebo to chapu blbe? exkluzivne celemu webu sreality... a kazdemu kdo na ten link klikne? :D
    CAMKA
    CAMKA --- ---
    STARE_CASY: aha, na mě to vyskočilo na fb v nějaké lokální skupině jako inzerát na pronájem bytu pouze s touto fotkou. Slušný nářez
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    STARE_CASY: to je hodne slusny .... to hned cloveka donuti v praci pridat aby mohl dat za tohle 3.3 mega
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    CAMKA: jsem si to zvědavě našel. Neměl jsem to dělat. Ta tvoje fotka je ještě to nejlepší z celého bytu. Za 3,3 mega a ještě v Mechově...

Radši jenom odkazem :)
    C8400
    C8400 --- ---
    SAT_ANN: Taky to tak vidím. Snídaňový koutek v půlhvězdičkovém hotelu na východě východní Evropy.
    CUKI
    CUKI --- ---
    CAMKA: Já myslel, že je to z nějaké fastfood čínské restaurace "na stojáka" soudě podle nábytku.
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    CAMKA: Kuchyn(ish) v pokoji ve sdilenym byte? Nebo hotel v Rumunsku
    KCE
    KCE --- ---
    CAMKA: b(l)ici koutek
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    CAMKA: místo pro obětiny
    CAMKA
    CAMKA --- ---
    Z facebooku. Co myslíte, že je to za část bytu?
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    JASMINOVA: za me je super ze nekdo jeste na ty navrhy pouziva editor ze sims 1 :D
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    CERNAAMODRA: Nepotic babies útočí.
    CERNAAMODRA
    CERNAAMODRA --- ---
    KEB: nasla jsem neco, ale ta kvalita... 2009, no.

KEB
    KEB --- ---
    CERNAAMODRA: a fotky máš?
    CERNAAMODRA
    CERNAAMODRA --- ---
    Nevim proc, ale uplne se mi vybavila Vlašim a jejich dětský den ve stylu Hvězdné brány. Jako klub jsme jim tehdy delali program v kostymech, souteze pro deti, vyzdobu peti stanu atd, ale syn pana starosty sam navrhnul a nechal za obrovsky prachy vyrpbit asi 5 bran. Obri kruhy tezky jak krava pobity potistenym plastem. Kdyz to v tom pamatkove chranenym parku v predvecer vylozili, tak se zjistilo, ze to nema nic, na cem by to stalo a je to jaksi jen obri nebezpecnej kruh. Tak vzali partu kopacu a ti delali celou noc hluboky diry v tom parku, aby to nejak stalo. Jako klub jsme v tom zahuceli za par desitek tisic, protoze nam.misto slibene platby nakladu... dali nekolik tech bran a "odvezte si to na vlastni naklady". Je fakt, ze jedna doted zdobi Chotebor a to je to tak 16 let.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    JASMINOVA: Hm. Zadny tituly tam neuvadej, pro jistotu. To je v cesku trochu neobvykly, ne?
    Jako, ja ted nic nekritizuju, pokud nekdo umi delat dobry veci tak by me nenapadlo se po vzdelani ptat, spis jsem jen zvedavej, no.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam