• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    KEB: tuto vysadu prenecham jinym. :)
    LUSINDA: mam rada barvy a tento eklekticky obyvak se mi libi. Doma to nemam, kdyby ano, vyhrala bych v tomto auditku prvni misto :D
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    ULO: tak az zase takovej rozdil by to uz nebyl :-)
    ULO
    ULO --- ---
    BLOWUP: fu lekla jsem se, ze ta polozidka byla v čele postele.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    BLOWUP: Doted to mam v hlave, bylo to kdysi v nejakym casaku a majitele/architekti tam u tech zarizovaku pozovali, zkusim to nekde najit.

Ale jako abych krotil svoje slova - bude to spis vzacna experimentalni vec.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    ONDRAT: To bych docela rad videl nekde zdokumentovany. Japonsko je naopak znamy az chorobnym studem co se wc tyce - proto treba moderni japonsky toalety produkujou z reproduktoru nepretrzitej zvuk splachovany vody aby nebyly slyset jiny zvuky - dokud to tak nebylo, tak japonky nepretrzite splachovaly coz neni uplne idealni. V Holandsku jsem jednu dobu byl celkem casto, i u architektu a jinejch prastenejch lidi, a nic takovyho jsem tam nikdy nevidel (jiny silenosti samozrejme ano). Jako, samozrejme si lidi pro sebe nechavaj delat legracni veci, ale ze by to byl nejakej obecnej jev (jako treba ty obytny prostory s kuchyni) jsem nezaregistroval.

Toaletu v loznici jsem ale kdysi nekomu sam postavil, jak si ted vzpominam :-) Bylo to u nas v Bernu, stavel jsem takovej dum v parku s luxusnima bytama. Ty byty byly maly a drahy, takze si je koupily spis bezdetny dvojice - z nichz urcitej podil byli homosexualove. No a jeden takovej par po me chtel abych jim koupelnu spojil s loznici mimo jiny tak, ze ji od loznice oddelovala polovysoka zidka na ktere visel pisoar. Takze mocici osoba mela volny vyhled na osobu v posteli.

A dokonce jsem nasel fotku :-)

TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MEANKITTY11: a nejenže prostorové přednosti, ale z nadávky je to náhle výzva "jdi si odpočinout, zasloužíš si trochu klidu!" :-)
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    FRENNET: zato příkaz "jdi do prdele" nabývá prostorové přesnosti!
    KEB
    KEB --- ---
    FRENNET: když je postavíš na opěradlo tak můžeš sedět na klíně
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    FRENNET: mě jako peklo přijde k těm kreslum kombinace s tím kobercet. Nevkusný až běda.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    BLOWUP: Tak v Japonsku (nebo i Holandsku) je v lehce experimentálních dispozicích často záchod/koupelna přímo v ložnici atd.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    HAR4NT: dekuji kolego. No moje fascinace skoncila, kdyz jsem uvidela, ze bych mela sedet v prdeli.

FRENNET
    FRENNET --- ---
    Vim, ze to neni peklo, ale zije to tady. Nevite co jsou to za kresla?

BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    SPIKE411: :-)

Ona to neni povinnost to tak stavet, proste nikdo to jinak nechce. Ale kazdej architekt ti to samozrejme navrhne jak budes chtit ty sam, viz ta symetricka koupelna.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    BLOWUP: Já vím. Hrůza je to no.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    SPIKE411: jinak teda, kuchyn, jidelni stul a obyvak v jednom prostoru je taky standard, uz to nedela jinak vubec nikdo.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    SPIKE411: Ja tu fotku nemam po ruce, ale asi pred dvaceti lety nase kancelar renovovala krasnej tripatrovej byt ve stredovekym dome v Bernu v Junkerngasse - to je ta rada domu, ze ktery vidis pres reku a mesto na Eiger, Mönch a Jungfrau. Ten byt patril velice bohatymu bezdetnymu paru, a delali jsme jim (mimo jine) na jejich prani koupelnu velkou asi dvacet metru, ktera byla zrcadlove symetricka. Vsechno bylo dvakrat. Dve vany, dve obrovsky proskleny sprchy, velkej kamennej pult se dvema umyvadlama a dve WC misy vedle sebe - prej maji radi s manzelkou rano spolecne takhle cist noviny a o prectenem diskutovat.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    BLOWUP: Koukám, že někdo tu myšlenku dotáhl o krok dál…
    [SPIKE411 @ Na co právě myslíte?]
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    ROBOOTEK: jinak ohledne diskomfortu: uz jsem to tady na nyxu parkrat vypravel, ale jedna moje kamaradka architektka si asi pred triceti lety renovovala prizemi svyho domu. Krome takovejch veci jako treba prubezny podlahy z lityho asfaltu uplne vsude (to bylo tehdy modni) si udelala koupelnu ktera sice mela dvere (to byly jediny dvere krome vstupnich) ale od kuchyne vedle ni byla oddelena pouze kuchynskou linkou. Ta nesla az ke stropu, takze kdo sedel zrovna na zachodove mise, ten mohl dal vest konverzaci s pani domu ktera mu pripravovala veceri. Tehdy jsem si tuhle situaci sam parkrat vyzkousel a nemel jsem pocit, ze bych ji chtel nekdy nekde napodobit.

Ona teda byla i jinak spis radikalni, jeji designy byly nekompromisni po vsech strankach.

Dnes je navic situace s jednema dverma (a uzavrenym prostorem, samozrejme) davno vyresena, kazda koupelna ma podtlakovy vetrani, navic treba ja pouzivam zachodovy misy ktery maji vlastni odsavani pres uhlikovej filtr takze ani kdyz nekdo prijde do toho prostoru tesne po tobe tam proste nic neuciti.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    ROBOOTEK: to co jsem posilal je standard, naopak kdybych se rozhodl najit nove postavenou dispozici kde mezi obyvakem a wc jsou dvoje dvere tak ji proste nenajdu. Neexistuje. Mozna v domech z prelomu devatenactyho a dvacatyho stoleti kde se do jednotlivych mistnosti slo z nejaky vstupni haly, to se ale uz asi 80 let nestavi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam