• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech
    CUKI
    CUKI --- ---
    SEDELAVLOKALE: Ale tak jistě, jsou lidi co by v tom bydleli i teď, stačí jim jen pěknej vizuál, kterej se v tom dá udělat ještě poměrně levně. Ale v celku jedno jestli sedm nebo šest melounů, je to prostě šílená zátěž a cena mimo. To neznamená, že to nějaký střelec (orel) nekoupí.
    Jo 600-800k je poměrně reálnej odhad v tomhle materiálu. Ten svah je poměrně strmej bude potřebovat jedna zatáčka. To podloží se dá bagrem poměrně dobře tvarovat a je soudržné samo o sobě, ale je potřeba vyřešit drenáž a hlavně budeš nacházet žulové kamínky které se budou muset odstranit poměrně složitě. Větší smysl by dávalo to postavit v horní části pozemku, ale je to CHKO a navíc tam je vedení. Je fuk kolik tam budeš mít aut, budeš tam potřeba dopravit materiál demolice a na novou stavbu. Pokud za to někdo dá takovouhle dardu, zpravidla si tam nebude chtít postavit 30m2 chatičku.
    SEDELAVLOKALE
    SEDELAVLOKALE --- ---
    SALVATOR: lidi z Liberce jsou z jinyho testa :D
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MAR_TINA: To jo, ale v zimě bych se nechtěl dostávat k/od baráku.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SEDELAVLOKALE: ten pozemek je úžasnej
    SEDELAVLOKALE
    SEDELAVLOKALE --- ---
    CUKI: tak asi vis, ze to, ze je na sreality nejaka cena, tak to neni finalni cena, ze? Terenni upravy za 600 az 800? Ti znami se tam nebudou pokouset nacpat moderni predstavu rodinneho bydleni, nebudou tam potrebovat parkovat tri auta. Kupuji to s jinou motivaci. Dali dokupy doslova ruiny. Minimalne by ti rekli, ze ucis orla litat.
    CUKI
    CUKI --- ---
    SEDELAVLOKALE: To že na mě budou koukat jako na blázna neznamená, že to není pravda. S tím se setkávám poměrně často, že si to lidi musí vyzkoušet :-)
    SEDELAVLOKALE
    SEDELAVLOKALE --- ---
    CUKI: hele kamo, ty tvoje počty jsou mimo a k tomu furt nechapu, proc mi to rikas. Kdybych ty tvoje zpravy preposlala lidem, kteri se do toho budou postet, asi by na me koukali jak na blazna.
    CUKI
    CUKI --- ---
    SEDELAVLOKALE: Tak jsou takový co ti k tomu hoděj i projekt na takovouto šílenost "v ceně" a to se vyplatí :-)

Byl jsem zvědavej na cenu, tak jsem si dal práci a našel jsem to: https://www.sreality.cz/detail/prodej/dum/rodinny/liberec-liberec-xvi-novy-harcov-maly-cip/1581482828

Nijak jsem se nespletl :-D

Jinak z vizualizací nemám problém, když není na první fotce. Tady mi vadí víc to přikrášlení sklonu toho svahu. Jo a tam jsem se spletl když vidím ty stíny n jedné fotce tak bych řekl že to bude spíš severní svah. Zmátl mě ten výhled na ty paneláky.

Takže si to shrňme: 7M za nemovitost, Rok nervů a další mičuda za likvidaci. Dalších 600-800k za úpravu terénu. No neber to!
    SEDELAVLOKALE
    SEDELAVLOKALE --- ---
    CUKI: ok, ale ja jsem jen nahodila obrazky pro ilustraci legracni vizualizace ;)
    CUKI
    CUKI --- ---
    SEDELAVLOKALE: Jinak klidně nadhoď inzerát kde jsou fotky, ale jen tak letmým pohledem To bude postavené z místního kamene, Podle k-ce stavby Jizerky, Skoro bych řekl že se dívám na liberecké věžáky. Tedy nepohledová žula. Nebude to mít žádnou vodorovnou hydroizolaci soudě dle předpokládané doby výstavby. Místní štěrkopísková vrstva je sice hodně propustná, ale dobře taká vlhkost. Krom toho azbestového neštěstí na střeše, které bych nechtěl ani nostit k nejbližšímu místu kam dojede technika. To má malé okna, po zaizolování z toho budou už úplné střílny. Rozšířit je to skoro nemožné. Střecha je zbytečně šíleně členitá. Bude to mít trámové hrubě opracované nízké stropy. Navíc to bude pravděpodobně už v CHKO. Tedy to bude sranda sama o sobě. Krov vypadá možná použitelně pokud tam neteče. Ale tohle není od pohledu původní krytina a možná leží na nějakých doškách nebo několikrát opravovanému prkennému záklopu.

Stavbu by chtělo otevřít k jihu, hádám jižní svah bude na té nemovitosti asi to nejcennější.
    CUKI
    CUKI --- ---
    SEDELAVLOKALE: Smí se otevřeně říct, že bych nechtěl ani jedno? :-D

Tohle je bohužel na zbourání, protože na rek-ci by jsi vykrvácel a postavil za to 3 takové. :-D
    SEDELAVLOKALE
    SEDELAVLOKALE --- ---
    MAR_TINA: uz je to rozhodnute. Barak zustane. Oni ti lide maji dost zkusenosti se zachranovanim starych baraku.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SEDELAVLOKALE: mokrý až po vršek zdi, ne zolovaný sklep a základy, nezateplitelny, eternit na střeše. Dispozice z pravěku.
    Nadělat romantický fotky a zbourat.
    SEDELAVLOKALE
    SEDELAVLOKALE --- ---
    On se teda bourat nebude, mozna to nevypada, ale zas tak spatne na tom neni. Pry vsichni, ktere tam pritahla prave realitka, chteli bourat.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GECKO: tak on ten původní je na zbourání, ale aspoň je tvarově hezkej
    GECKO
    GECKO --- ---
    SEDELAVLOKALE: No vlastně tím na férovku říkají, že to kupující má zbourat a postavit tam úplně jinej barák...
    SEDELAVLOKALE
    SEDELAVLOKALE --- ---
    Tady jeste k tematu vizosek. Mam tu jednu, kvuli ktere jsem si poprskala stul kafem....aspon maji dostatek slusnosti tu fotku oznacit jako vizualizaci. Nicmene, posudte sami:

TANKIE_
    TANKIE_ --- ---
    JAKE_UP: my zrovna lovíme dům a jsme tudíž z drtivý většiny inzerátů pěkně nasraný. Díky, fantazii mám, nepotřebuju ohavnou vizualizaci exteriéru.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    JAKE_UP: Mor. Tohle uz ma realne tretina inzeratu. Kdyz to vidim, neklikam, otravuje me to.
    SEDELAVLOKALE
    SEDELAVLOKALE --- ---
    JAKE_UP: hlavne ta AI vizualizace se mi ani nezda atraktivnejsi nez skutecny stav
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam