• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ovšem tohle by mě teda dovedlo k šílenství!

FISHIE
    FISHIE --- ---
    TRISSIE: kde to je?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    kdybyste sem radši dávali nějaký pořádný obrázky....

a v který části budovy pracuješ, v nádržce nebo v míse? :-)

ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    SITH: Luxusní investiční apartmány.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    CUKI: Tak to jsem rád, že víš, co mě zajímá.
    CUKI
    CUKI --- ---
    JAKE_UP: Tebe ale nezajímá cena za m2 ale cena za stavební pozemek. Na dva ho zcela určitě nerozdělíš. Naopak polovinu pozemku zasereš cestou kterou budeš muset udělat a ještě se o ni starat. Čím menší pozemek, tím je cena za m2 větší. Naopak pozemek bez příjezdu stojí většinou zlomek ceny. A tady je problém i terénní i právní.

GECKO: Proto jsem ho tam dal, že ho máš kousek. Nijak jsem ho nehledal jen mi to vyskočilo jako další volba. Jistě najdeš v okolí několik dalších.
    Ale jako problém vidím to VN. Celkově je to ale postižený stejně a stavba je mnohem jednoduší a nemusíš nic odstraňovat.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    SITH: Taky jsem si říkal, že to je přesně ten směr, kterým se to ubírá.
    SITH
    SITH --- ---
    ale tak v zimě se vedle postaví sjezdovka a vlek a z baráku bude chatka pro 12 bohatých pražáků na víkend, ne?
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    CUKI: Jak přesně je to pozemek za třetinu, když stojí 2083 Kč/m2 a to co se tu probírá vychází na 2727 Kč/m2?
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    Ta vizoška je naprosto příšerná, takový přesný odraz realiťácký představy "moderního, luxusního bydlení". Pozemek ale krásnej. Praktický komplikace neřeším, nekupuju to.
    RSZ
    RSZ --- ---
    SEDELAVLOKALE: v tom kostele vpravo dole měl táta v 90s firmu, kostel měl udělané patro a dole byl těžký a nahoře lehký provoz.. taky vlastně peklo v interiéru:)
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    MAR_TINA: to už neuměl ani tehdy, když sem cpal ty ošklivý, deskama obložený pidi nory.
    GECKO
    GECKO --- ---
    CUKI: No tenhle pozemek je teda taky výhra... BTW, už je na prodej docela dlouho a není za třetinu ale je na metr o cca třetinu levnější. Pro změnu je zase v ochranným pásmu dráhy, hned vedle kolejí, je to taky severní svah a v údolí (víceméně je pod náma, tak 2km vzdušnou čarou).
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CUKI: prosím tě, umíš někdy prostě držet zavřenou pusu.
    CUKI
    CUKI --- ---
    GECKO: S vodou bych moc nepočítal vzhledem k tomu jak je zakončena očekávám nehlubokou kopanou studnu s velmi proměnlivou hladinou (pokud vůbec je) a nemožností ji prohloubit díky nevhodnému způsobu pažení.
    Cesta není součástí to by to tam bylo výslovně uvedeno. Je to 200m od komunikace a ani ta nebude v zimě jen tak protažená. Navíc je to v hlubokým údolí. A jsi stejně asi poměrně dost daleko od civilizace, že sedneš do auta aby jsi se někam dostal. Pár km od Liberce seženeš pozemky klidně za třetinu zasíťovaný pozemek u cesty, bez ruiny ke zbourání. Hned jako druhý inzerát mi to vyhodilo třebas: https://www.sreality.cz/detail/prodej/pozemek/bydleni/liberec-liberec-xxx-vratislavice-nad-nisou-za-trati/880669516
    GECKO
    GECKO --- ---
    CUKI: Trojku za metr stavebního pozemku v Liberci? To je celkem běžná nabídka (bohužel). Tady vedle nás se nabízí 6000m2 za asi osmičku, ale stavební je z toho jen asi 1200m2, ostatní ne a je to bažina. Ale zatíms e to pravda neprodalo no...

To CHKO by tady IMHO zase takový trabl být nemuselo.. ono to je vlastně ve městě a kolem jsou stavby a evidentně i další připravený stavební parcely.

Problém je ten přístup... to je potíž. Nevede k tomu cesta, není jasné, jestli je součástí prodeje podíl na tom přístupovým pásku z jihu. Jo, voda z vrtu no možná (je tam nějaká studna, taka tam snad voda je) otázka je, co s odpadní vodou... s ČOVkou může být potíž, kanalizace není a jímku tam zejména v zimě nikdo nevyveze. ty dráty jsou teda taky naprd no...
    CUKI
    CUKI --- ---
    GECKO: Za cenu pozemku? No pár let jsem tam nebyl no. :-)
    Problém je že je to CHKO. Jde o poměrně původní stavbu. Budou dělat vlny. Budeš muset stavět na původním místě a pravděpodobně i zachovat geometrii. Protože jinak je to nová stavba v CHKO a to řešit nechceš. Je to dále než 50m od komunikace a tedy budeš muset vytvořit adekvátní cestu co ti nařizuje zákon, než si tam vůbec uprdneš. Pokud ti ji vůbec povolí. Na takový zářez do svahu už potřebuješ navíc posudek. Jsou tam navíc dráty (já bych tedy stavěl nahoře). Nějaký odpady, vodovod? Pouze horem natažená elektřina ze sloupu na pozemku třetího vlastníka.

Tohle je super pro nějakého naivku a nebo masochistu, kdo si dává na večer před spaním pro radost 50 ran bičem. Ne že by to vyřešit nešlo. Ale nezávidím :-D
    GECKO
    GECKO --- ---
    GECKO: Hmm.. on ten pozemek pod tím k silnici má stejné majitele a ten vedle také... a domek pod tím vlastní paní, co spoluvlastní tohle... tu "cestu" spoluvlastní ze dvou třetin ty majitelé, ale cesta to není.. a jestli ji prodávají s tím není jasné, ale podle výměry nikoliv. To pak ale k tý parcele není přístup. Jo.. super kauf.
    GECKO
    GECKO --- ---
    SEDELAVLOKALE: Hmm... hodně štěstí. Obávám se, že CUKI je tentokrát docela přesný. Mimo to, je to v pekelným svahu (17m převýšení na 54 délkových metrů parcely, to je celkem mazec) a přístup po komunikaci je shora... tam v zimě zajedou, ale už nevyjedou, pokud nemají rolbu. A k vratům jim tuhle komunikaci nejspíš nikdo upravovat nebude... Notabene ten páseček, co vypadá jako cesta je podle katastru trvalý travní porost. Nevím, čí je, nechce se mi teď přihlašovat. Kdyby k tomu byl i ten pozemek pod tím, co sousedí se silnicí tak snad... Na druhou stranu, prodává se to cca za cenu pozemku.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    TOMASVALDEK: to jsou jenom zkazky lidí z nížin, v Jizerkách je to ještě to lepší, co se dá najít.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam