• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DRAKKABÍLÝ ŠVÝCARSKÝ OVČÁK - aneb lední medvědi sem!
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    SRUBKA: jj, chovna ale bohuzel stenatka nebyly a nebudou, nemame vhodne prostory :-( takze si budu letos na leto brat stenatko od Noity, viz nize :-)

Jinak delame s Freyou primarne agility - tam zavodime v LA2. Trosicku zkousim obedience, ale tam jsme zatim ve fazi trenovani, navic mame docela velky problem s aportovanim :-( Jinak jsme se zucastnily souteze v plavani (to bylo super, to Freye slo uplne nejlip :-) ), chodime cosi jako dogtreky (ale tak do 20km) no jednou za cas jedeme na vystavu :-)
    SRUBKA
    SRUBKA --- ---
    DRAKKA: To v tuhle chvíli těžko říc, přecijen je mu 11 tejdnů. :D
    Zatim jen s určitostí vim, že pro vyblbnutí budem chodit, stejně jako s Mamlasem, na agility.
    Ale jsem otevřená všemu. Jestli mu půjde aport, nabránim se dog frisbee. Jestli bude mít po mamince vlohy na trénink obran, ráda zkusim i to... atd. Ale fakt zatím času dost, žádný konkrétní plány s nim v týhle oblasti nemám. Nechám si pak ráda na cvičáku poradit.

Jinak pokud z něj vyroste pěknej zdravej pejsek, nemám nic ani proti vystavování a následnýmu uchovnění. (Ono by to ostatně i té naší chovatelce udělalo radost, vůbec nás přesvědčovala, že má tenhle vrh pro českou BŠO populaci zajímavou krev, když je taťka ze zahraničí).
    Ale jak řikám, to je všechno otevřený, je to moje první čistokrevný zvíře, takže až čas ukáže, jestli budou ambice. Teď z něj chci hlavně vychovat hodnýho a spokojenýho společníka pro naší lidsko-psí smečku.

A co ty všechno podnikáš, se svojí fenečkou.
    A ona je chovná, viď?
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    SRUBKA: super, tak to si myslim ze jsou dobre duvody :-)

planujete nejake psi sporty? vystavy?
    SRUBKA
    SRUBKA --- ---
    DRAKKA: No celkově miluju ovčácký plemena. Jejich vzhled, velikost, energii, všestranost - to mě na nich baví. A když jsem se rozhodovala, jakýho dalšího psa našemu stávajícímu kříženci belgičáka a něměckýho pořídím, bylo jasný, že to bude ovčák.
    U bělouše mě zaujala jeho povaha a výhradně "jemný" způsob vychovy, který se doporučuje. Respektive já jsem přes tu pozitovní motivaci, pochvaly, dobrůtky a hry. A fakt mi vyhovuje, že na tohodle pejska při výchově prý ani nic jinýho neplatí...
    Dál mi šlo o to, vytvořit si doma dobrou a nekonfliktní psí dvojku. A to, že BŠO obecně nemají sklony k dominanci, by tomu mělo nahrávat. Respektive nemusím se moc obávat, že Popletovi během dospívání rupne v kebuly a bude chtít Mamlasovi dokázat, že pánem psí smečky, je tu on. Na domácí bitky tu není nikdo zvědavej. :D
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    SRUBKA: proc sis vybrala zrovna tohle plemeno?
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    vsechno hodim na nastenku behem dneska :-)
    NOITA
    NOITA --- ---
    Gaia je momentálně těhotná s CH. Arrezo Bohemia Star Moraveč a štěňátka očekáváme na konci února
    NOITA
    NOITA --- ---
    Taky se přidáváme Faironus Taien (Faro) a Tina Turner Miraja (Gaia)
    SRUBKA
    SRUBKA --- ---
    A přidávám se tedy taky k příznivcům - a čerstvě i majitelům BŠO.
    Tady můj bělouš "Popleta" (ofiko: Gift King z Ranče Montara), *22.11.2011, dlouhosrstý

Ucho sem, ucho tam... :)

DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    SRUBKA: je to tam
    SRUBKA
    SRUBKA --- ---
    Na nástěnku by se hodil i odkaz na stránky "Bílý ovčák v nouzi" http://vnouzi.bily-ovcak.cz
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    jinak muzes zatim napsat nejake postrehy ze zivota se psem, eventualne proc ses rozhodla prave pro tohle plemeno :-)
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    lepsi?:-) pouzivam anglickou klavecnici, tak s tema hackama a carkama se moc neobtezuju :-)))
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    DRAKKA: a prosím o opravení nicku a názvu chovný stanice :) (SirRil, AltÁja) dík :)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    DRAKKA: je to z FB, hodim to pozdeji na rajce. :)
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: nejde mi nalinkovat fotka na nastenku...klikla jsem na vlastnosti u tveho obrazku a zkopcila to, ale nejde to prenest :-( muzes mi poslat primo odkaz na galerii?
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: konkrétně teda 24. 11. 2011 a jsme v Praze :)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Určo bych dělala seznam který ID má jakýho psa.. :) A klidně rovnou začnu, mám dlouhosrstýho, Avalon Altája, narozen koncem listopadu 2011 :)

Budu muset udělat aktuálnější fotky :)
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    JULYZ: standard jsem pridala vcetne odkazu na stranky klubu bso, tam jsou k nalezeni i ruzne akce. chovek je docela dost, tak uvidime :-)
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    pridat odkazy na chovky, standard, akce
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam