Jdu za vámi s otázkou. Vali je jaksi jinej, než všichni ostatní sourozenci. Nemám bohužel moc aktuální fotky, ale trochu je to vidět na těch fotkách co jsem sem házela z toho štěněcího srazu.
Zaprvé má dost odlišnou srst - někde jsem slyšela termín "s praporci" - na zádech delší chlupy, na břiše delší chlupy. Ostatní prcci jsou klasicky dlouhosrstý.
Zadruhé má úplně jinou stavbu těla. Ostatní sourozenci (co jsem viděla) mají spíš kratší nohy, delší, robustnější tělo. Připomínaj vyloženě NO. On má nohy o dost delší, tělo úměrný, hezký obdélníkový rámec. připomíná spíš vlka, nebo já nevím jak bych to popsala.
Navíc mají taky úplně odlišné obličeje. Vali má velké oči, spíš kulaté, velké uši, čumák kulatý, takový spíš psí. Ostatní mají oči trojúhelníkové, blíž u sebe, menší, menší uši, čumák hodně špičatý, obecně připomínají spíš lištičky.
No a teď se ptám - jak má teda sakra BŠO podle standardu vypadat? Mě se (naprosto nezaujatě. přísahám) víc líbí Vali, připomíná mi víc šelmu, psa, ostatní opravdu evokují lišky. Na konci června jedeme na výstavu, tak jsem zvědavá, jak v porovnání se sourozenci kteří jedou s námi dopadneme. Ale vzhledem k tomu, že jsem z něj chtěla mít chovného psa, mi tahle rozlišnost dost vrtá hlavou.
Pravda ale je, že Vali je vývojem docela napřed, už je krom uší celý přelínaný, což se o sourozencích teda ještě říct nedá.
Jdu zkusit dohledat nějaké fotky, kde by byl ten rozdíl vidět.