DRAKKA: To je v pytli, nadcházející víkend budu bez auta. Takže taky nic. Popř. Stromovka (pokud bude otevřená)/Letná, nechce se vám někomu o víkendu?
JULYZ: Jinak už na tom makáme individuálně s trenérkou a věřím, že to zvládneme. Jde jen o to ty jeho pubertální výlevy, kdy si mě „testuje“, zavčas ukorygovat, plus ho naučit umět se hodit i pod návalem hormonů do klidu. Rozhodně bych ho nerada úplně izolovala od psů. Jen na to teď půjdeme holt postupně. Teď trénujeme v parcích klid v odložení, kdy ho dám do lehu a on se v klidu kouká na ostatní pobíhající psy (i feny) a já ho láduju pamlskama (samozřejmě vzdálenost je uzpůsobená tomu, kdy ještě zvládá). Jakmile se pěkně vyklidní (může to být i 10 minut povalování), dávám za odměnu povel volno (zatím jen k fenám, nebo psům, které už zná déle). A on jak je v pohodě/zrelaxovanej jde se pěkně klidně bezproblémově seznámit/pohrát. Ono mi totiž došlo, že nejde jen o to, aby neměl chuť vyjíždět na psy, ale aby obecně trošku zklidnil svůj způsob seznamování se psy i fenami (který právě začal být takový děsně hrrr). Nese se to ruku v ruce. I velké byť pozitivní vzrušení se při seznamování může velmi rychle změnit v negativní energii a bitku. Tak to teď zkusím tímhle stylem a budu doufat v úspěch.
Jinak se stále konejším tím, že Popleta není žádnej zmagořelej agresor ani útočník z bázlivosti, ale prostě hajzlík, kterej se pod vlivem dospívání rozhodl zkusit, kam až ho pustím. A já to chci včas zarazit, abychom mohli venčit ve Stromovce bez košíku a na pohodu, jako dřív. Ou jéé :)