• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BOUCHIAutorské právo v 21. století
    Hledání konsensu o možné nové podobě autorského zákona držícího krok s realitou 21. století
    rozbalit záhlaví
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    SHINIGAMI: Zakazování.
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    ALRAUNE: myslis to pujcovani nebo zakazovani?

    KRAMERIUS: jop, vcetne mimin a starcu, co uz nevidi na papir. Efektivne to bude tak desetina, s ohledem na to, ze knizka jde obvykle jedna do rodiny a spousta lidi necte vubec nebo malo... Na druhou stranu, kdyz uz si nekdo ctecku koupi, tak vetsinou cte hodne.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    tyhle debaty nemaj cenu... priznejme si to... lidi jako Alraune a dalsi jsou zakopani na jedne strane barikady... na druhe strane barikady jsou sice take zakopani lide, ale snazi se hazet tem druhejm alespon navrhy na reseni situace... treba ze mozna naivni, trebaze casto i nic neresici... ale snazej se o reseni!! druha strana ma jedine: NE NE NE v zadnem pripade .. o tom se odmitame bavit.. ne ne ne.. idiotkej navrh, blbost... ty si idiot, ze to vubec navrhujes ..a di s tim navrhem nekam...

    sumarizovano: ze strany NAKLADATELU a AUTORU je zcela jasne videt ze NECHTEJI zadnou zmenu a to i ve chvili kdy ta zmena uz tady davno je... tazke se zakopou co nehloubeji a odhodlani zustat zakopani se jen zesiluje a zesiluje...

    koncim... tohle nema cenu.. tech nadavek na mne uz sem slysel na mou osobu a na lidi z meho okruhu az az dost!! .. JDU ZAS nabijet ostrou minici a strilet... co jineho delat?? chcete to, mate to... a rovnou rikam ja uz se vas nezastanu a naopak.. od ted delam jedine... pobizim lidi at stahuji co nejvic.. ze stejne nic jineho se neda delat.. ze druha starna nemini vyslyset cokoliv co oni chtej a za co davaj a maj davat penize... tak nac ja ze sebe budu delat idiotskeho dablova advokata??
    mam ja to zapotrebi??

    zavedl (spolu s uzkou partou pratel) jsem vam hajeni papirovek, prosazoval jak to slo ...
    dohodl hajeni prodavanych ebooku zas az neskutecne jak to jen slo...
    branim vas jak debil vsude v cele ebook komunite...
    a posledni dva mesice slysim od VAS na mou osobu same inzultace a a nadavky udelali ste si ze mne kopaci mic... vylivate si na mne a na lidech kolem ebookaru veskerej vztek co vas na netu a okoli kolem ebooku potka, proste jsme ted vasi fackovaci panaci ... tak tohel teda ne! mam vas fakt plne zuby...

    od ted se chovam plne v souladu s tim kam jste me svym chovanim zaradili.. jsem ebookar a jsem pirat! end... seru na vas: Alraune, Pilchu, Skote, Witty, a dalsi ... pohar prave pretekl... nasrali ste me!
    hledejte si jineho idiota, kerej se vas na te druhe strane bude zastavat a vyjednavat za vas... JA UZ TO NEBUDU....a JAK to jeste nekdo nekdy na mne zkusi, tak ho supem poslu, tak jak to umite i vy: di do prdele se tvym navrhem, napadem, pozadavkem nas to nezajima...
    od ted mate o jednoho nepritele navic... cus
    chcete nulovou toleranci od ebookaru... ok.. parve ste si ziskali nepritele kerej ji bude prosazovat kudy pujde!!!
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    FERRYH: Mimochodem a jsem fakt ráda, že majetná rodina má knížky zadarmo. To je tak nějak můj cíl, aby moje dítě nemělo ani na obědy ve škole, ale lidi si početli. Tobě z tvou práci neplatěj? Mimochodem, jsi dobrej ebookář, tak proč se tím neživíš? Třeba bys úroveň českých komerčních ebooků pozvedl.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    SHINIGAMI: No, tady se o ničem takovém ani neuvažuje, že?
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    MARWIN: Nebude s tím mít problém, pokud bude žít v anglofonní zemi. Jinak ano. Promiň, prostě o fungování knižního trhu nic nevíš.
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    SKOT: ja to ted nenajdu... jestli si to dobre pamatuju, tak asi dva roky zpet chteli v USA skrouhnout nejaky system, kde si studenti navzajem pujcovali knizky a posilali si je postou, protoze autorska prava.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    FERRYH: Já jsem zhusená už dávno.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    Papírové knihy mají v ČR 10 milionů potenciálních zákazníků.
    Ebooky (pokud to vezmu podle počtu zakoupených čteček) cca 100 tisíc potenciálních zákazníků = cca 1% proti papírovým.
    Takže pokud se ebooků prodává více než 1% z počtu prodaných papírových, je to vlastně úspěch.
    (že se ebook dá číst i bez čtečky jsem nezapočítal úmyslně - stejně většina těch, co to s ebooky myslí vážně, si čtečku pořídila)

    PIZI
    PIZI --- ---
    Zkusím svůj extrémní názor. Snad to tu už nebylo. Podle mě je chybou celá idea duševního vlastnictví. Ideálně neměla nikdy v zákonech být. Ale když už tam je líbilo by se mi její postupné opuštění. Žádná zvláštní ochrana pro dušení výtvory v zákoně.

    Myslím si, že kvůli ochraně nevzniklo mnohem víc věcí, než díky ní vzniklo.
    SKOT
    SKOT --- ---
    SHINIGAMI: jaké snahy na omezování? od koho?
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ALRAUNE: sorry ale tohle uz je vazne vrchol! to snad nemyslis vazne?????
    mam od rodiny slusne situovana kere si bezne nakupuje kvantum engl knizek na amazonu a ma vejmluvy na to ze to chce ukrast??
    vsimla sis vubec ze jsme uvadel beznej prumer a socialni zarazeni lidi od kterych tyhle pripominky slysim??
    40+ mama od rodiny nakoupi ctecku i detem a manzelovi (take to je docela majetna rodina co myslis??) a ty o tohle zakaznikovi reknes ze to stejne chce ukrast a ze sem jen vymlouva?? tak to teda sorry.. ses monomaniak a to rikas me! ...nema cenu se s tebou bavit... tohle uz FAKT je vrchol... sem vazne zhnusenej... :O((
    PIZI
    PIZI --- ---
    FIN: zlodějina je definována zákonem, mravnost ne vždy.
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    SKOT: tak ono p-knihu si zas pujcis v knihovne a koupena obehne pribuzne a kamarady a nakonec skonci v bazaru. I kdyz i v tom jsou snahy na omezovani, co ma co clovek nekomu pujcovat/prodavat svuj majetek, ze...
    MARWIN
    MARWIN --- ---
    ALRAUNE: Ne nepripada, prijde mi to jako logicke vyusteni toho stavu. Vzhledem k objemu veci ktere vychazi, bych se nebal toho ze nevychazi veci protoze je lidi nejsou schopni napsat. Idealni podminky nebudou nikdy, psat se bude vzdycky.

    Anglicky psat bude nezbytnost - budes-li chtit dostatecne velkou ctenarskou obec aby te uzivila, zanru je deset tisic, cechu 10M takze kazdy zanr ma tak 1000 ctenaru, z toho nekteri nemaji cas ani penize cist. Logicky musis hledat ctenare jinde. Dneska se anglictina uci od skolky, kazdy mlady ma sanci vyjet na rok-dva za hranice. Moznosti jsou. A dalsi generace autoru s tim IMO nebude mit problem.
    SKOT
    SKOT --- ---
    ALRAUNE: přesně tak, v zájmu nakladatelů v žádném případě není uměle urychlovat růst segmentu e-knih na úkor p-knih jednoduše proto že u p-knih je méně černých pasažérů
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    FERRYH: Nevím, já to neviděla, tohle prostě neposoudím. Až budu mít na čtečku...
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    to bylo k tomuhle:
    ALRAUNE:
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    nejsou.. my delame doc ...a Vlcek dostal doc co s nima delal dal nevim... ale uzuzuju ze neni zrovna bezne ani u vlcka aby byly odsazene odstavce prvni slovo a zarovnano do bloku a tak.. nebo se pletu??
    a lidem to FAKT vadi... hlavne ty odstavce
    FIN
    FIN --- ---
    ALRAUNE: na rovinu: můžeš. ale nechceš. a je to tvé právo, zatímco zlodějna zůstává zlodějnou a žádné kecy o tom, kolik si ty - dle někoho - smíš anebo nesmíš vydělat, ji nepředělají na něco mravného. easy.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    FERRYH: Hele, Ferry, ty jsi monomaniak. Většina nakladatelství prostě prodá řádově víc knih papírových a na to, kolik je s ebooky sraní, si lidi jen stěžují, obávám se, že hlavně proto, aby si oprávnili, že to ukradnou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam