• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BOUCHIAutorské právo v 21. století
    FIN
    FIN --- ---
    PREVIT: no pokud chceš přesná čísla, vypadají takto: 128, 160, 192, 256, 320 a pak už jen nearby CD quality a CD quality. je pravda, že pak má album 30 MB namísto 10 anebo ještě mnohem víc, ale rozdíl už fakt neslyšíš.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    MOUNTBATTEN: Hambac bych si nedovolil pozadovat zadarmo. Ani jeho 3D kopii.:)
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    FIN: Ve sluchatkach to pozna skoro kazdej.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    PREVIT: eh, jinak, pardon: proste opdpovidas na neco jinyho, nez na otazku, jak znela.

    To ze si TY si radsi das housku s maslem, neni argumentem pro to, proc stoji buchta s makem "nesmyslne" sto kacek!
    Ty tento produkt nechces ani za zlaty tele, ale je to obecne realne duvod, proc je (ne pro tebe, ale pro ostatni) tento produkt predrazenej?
    (potazmo duvod, proc ho tedy pozadovat zadarmo)
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    FIN: mp3 s 500 kbps?
    FIN
    FIN --- ---
    PREVIT: je pravda, že jsa obdařen hudebním sluchem, trpím u 128 kps souborů i u disca, to ano, ale právě proto pořizuji nahrávky +- 300 a vejš.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    MOUNTBATTEN:
    FIN:
    Pro me spatnej argument. Ja tam docela chodim, protoze mi to vyhovuje vic, nez mit denne za tutez cenu hnusne knedliky s hnusnou omackou, kterou travim jeste vecer.
    FIN
    FIN --- ---
    PREVIT: ale prosím tě, legendy a pověsti skutečně ne. garantuji ti, že 99 % lidí nepozná, protože ani nemá jak, rozdíl mezi nahrávkou při 500+ kbps a vinylem jinak, než podle chybějícího charakteristického praskání a to jsem ještě hodně tolerantní a číslo 500+ kbps hodně nadsazené.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    FIN: Je to jako rozdil mezi mp3 a CD, nebo vinylem.
    FIN
    FIN --- ---
    MOUNTBATTEN: kolega redguy říkával "chci mít na rohu svůj macdonald, abych do něj mohl svobodně nechodit", nikoliv "dávejte mi svý plasty hambáče zadarmo, protože to nejsou plnohodnotný hambáče" :-)
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    MOUNTBATTEN: Jakou jinou, nez subjektivni preferenci muzu mit ja, tedy subjekt? :)
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    PREVIT: hele todle je argument typu "nez dat tricet korun za hambace v mekaci, tak kdyz ho OPRAVDU chci, radsi dam kilo v stejkhousu naproti. Budu mit kvalitnejsi, bude tam hezci prostredi, budou mne obsluhovat fesni serviri. Nedokazu jist nekde v zavodce".

    Tedy argument SUBJEKTIVNI PREFERENCE.
    To neni odpoved na to, "proc je stovka moc".!
    FIN
    FIN --- ---
    PREVIT: tvé svaté právo. já naopak, maje doma knih hodně, chci a klidně si zaplatím řadu knih "jen v souboru", abych mohl mít desítky dalších knih, na které sice doma nemám místo a které otevřu jednou do roka, ale právě pro to jednou do roka je mít chci. což už jsem taky říkal (sorry těm, kdož čtou opakování). protože důležité je pro mě to, co je v nich, ne ten papír a "reálná hmotná existence" té věci. když jsem za socíku opisoval, jako mnozí další, samizdatový překlad pána prstenů na stroji, nebyl pán prstenů o nic horší a o nic méně pánem prstenů jen proto, že byl přes průklepák, a ne s obrázky a v krásné vazbě. ani jako hromada dat v kindlu nebude o nic horší a pořád bude mít svou cenu, u níž ten papír ve skutečnosti při velkonákladu tvoří jen zlomek.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    FIN: Nez dat 100Kc za el. knihu, tak to uz si radsi dve stovky pridam za papirovou, kdyz ji OPRAVDU chci. Budu za to mit mnohem vetsi komfort. Nedokazu cist nekde venku, nebo v tramvaji, nemam z toho ten pozitek.
    FIN
    FIN --- ---
    BOUCHI: od toho máme ukázky. nic přece nebrání uživatelům žádat autory "naval ukázky, abychom se rozhodli, zda chceme" a taky jich to spousta dělá.
    FIN
    FIN --- ---
    KLDR: tak si pročti debatu zpátky, včera. a zjistíš, že spoustě lidí bude připadat 100 za "jen" elektronickou knihu "moc", protože je to přece "jen soubor"... ano, je to jen soubor. ale ten soubor někdo musel a) napsat, b) zredigovat a provést korektury (další dva), c) vysázet (4. v pořadí) a d) někdo dát na web a ten udržovat a platit (5. a to jsem skromný). takže náklady tu pořád jsou, jen odpadlo skladiště, skutečná tiskárna a distribuce. ty nahradil internet. a chceš tu knihu pořádně? tak jim někdo musel editovat pořádně a to stálo čas, kdy nemohl dělat jiné věci. garantuji ti, že knihu prohnanou wordovským spellcheckerem bys zahodil. skoro každý soudný redaktor a překladatel ti potvrdí, že taková fce vypne anebo použije sice, ale stejně projde ručně. čas. práce. a ti lidé nejen, že mají právo na svůj plat, ale mají dokonce právo chtít větší plat, když jsou dobří a dělají tak dobré věci, že je spousta lidí chce číst.

    opět, při placení housky by kupodivu nikdo nepochyboval.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    Piráti nově nabízí ke stažení i výrobky. Můžete si je vytisknout zdarma - iDNES.cz
    http://technet.idnes.cz/pirati-nove-nabizi-ke-stazeni-i-vyrobky-muzete-si-je-vytisknout-zdarma-13q-/sw_internet.aspx?c=A120206_174243_tec_technika_mla

    Konec sveta se blizi...
    KLDR
    KLDR --- ---
    FIN: s tím souhlasím ..pokud by lidi ukázali autorům že jsou schopni je uživit a lidi by to stalo 1/3 ,1/4 toho co ted ,tak by to mohlo fungovat...předtím ale ty vyžírkove z fonografickeho prumyslu zkusili udelat ACTA ...myslím že součastí protestů a odmítnutí tohoto paskvilu by mělo vyůstit v jakousi novou platformu fungování na trhu zabavy ...
    PIZI
    PIZI --- ---
    FIN: Však o to jde. Ať OSA tlačí a je čím dál zlejší. To je cesta k tomu, že to rupne a zruší se to všechno. Držením huby a spoluprací s OSOU se nic nezmění. Jen ať se OSA ve své snaze udržet se na hřbetě téhle splašené krávy, odkope.

    Ostatně demonstrace 17 listopadu pomohla komunistum utahnout srouby, ne?
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    KLDR: Opakuji ještě jednou tu otázku: odkud bereš informaci, že kolektivní správci dávají umělcům 4-5 procent vybraných peněz?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam