• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BOUCHIAutorské právo v 21. století
    FIN
    FIN --- ---
    SHIGORBIRDMAN: nikoliv. jen za jedince, kteří se tak rozhodli učinit, což mohou a navíc jedině oni. kdyby řekli "takhle ne", tak tak ne. easy.
    SKOT
    SKOT --- ---
    THE_SECOND_GUY: pokud původnímu autorovi na stahování zdarma nic nevadí má svobodnou volbu dílo uvolnit pod CC licencí
    THE_SECOND_GUY
    THE_SECOND_GUY --- ---
    PIZI: ok, takže druhá strana urážet může, ale já ne? tyjo, to je přesně ta demokracie do který jsem se chtěl narodit....
    ale tak dobře... je teda podle vás všech vpořádku, že díky malý skupince lidí, tj. menšině, která se považuje za umělce, bysme my ostatní měli platit i za díla, který tahle menšina vůbec nevyprodukovala a původnímu autoru na stahování zdarma vůbec nic nevadí?
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    BOUCHI: na trolla, zvlast hloupeho, pomuze jen ignorovani nebo bananovani. Ac bananovani a cenzuru opravdu rad nemam, mlady svazak se do kategorie "ignoruj, protoze v reale bys mu dal pres drzku" zaradil velice rychle.


    THE_SECOND_GUY: jelikoz jsi profesionalni troll, coz potvrzuje i tvoje motto, prekvapovalo by me, kdybys na to nebyl zvykly. Jsi takovy drsnak i v realnem svete, nebo jsi naopak ten typicky velky drsny internetovy hrdina, ktery v realnem svete tise kunka bokem a boji se otevrit pusu?
    PIZI
    PIZI --- ---
    Second - Argumentuj, neurážej.
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    FIN: takze... lidi, kteri siri svoje dila volne vymenou za dobrovolne platby, merchandising a podobne (webove komiksy, i najake knihy se najdou, pocitacove hry a podobne) povazujes za opovrzeni hodne zebraky stojici na ulici s kloboukem?
    THE_SECOND_GUY
    THE_SECOND_GUY --- ---
    BOUCHI: což jenom svědčí o tvý mrzký a zanedbatelný inteligenci... ale co, na despotickej přístup jsem už zvyklej, takže jestli se budeš díky tomu cejtit jako Velkej Diktátor s Velkym Dickem, klidně mi to RO dej, to je u vás nemastnejch-neslanejch, neutrálních, nezajímavejch a nerozhodnutejch lidech právě to srandovní....
    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    BTW, ac jsem v jadru pro neomezovani svobody projevu, tak to, cco tu predvadi THE_SECOND_GUY je uz IMHO natolik za hranici slusneho chovani, ze mam sto chuti s nim nalozit jako s opilcem zvracejicim v hospode. a dat mu to tu read only.
    THE_SECOND_GUY
    THE_SECOND_GUY --- ---
    hlavně to je klub nějakejch zneuznanejch zakřiknutejch pisálků, který se dožadujou platby za něco, co nemá žádnej význam....
    ("maminko, oni mě ty zlí piráti okradli o 0,06 halíře tim že si to stáhli z rapidu, myslíš že je můžu žalovat?" - "ale synku, ty tvoje sračky přece nestojí ani za 0,03 halíře, tak neni to pro tebe spíš pocta, že si to někdo stáhnul?")
    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    WITTGENSTEIN: Hele, me jako cloveka, za jehoz rodinu stat odvadi ty poplatky z vypujcek (na ktere pro zmenu moje rodina prispiva svymi danemi) nezajima, jake ruzne agendy Dilia ma a jake jsou jednotlive dilci naklady na ne. Vidim-li, ze z toho, co si na pokryti nakladu strhne z tech penez za vypujcky, evidentne dotuje i dalsi agendy, mam snad jeste pravo rict, co si o takovemhle pristupu myslim.

    FIN: "nevím, z jakého titulu bych zrovna já měl být ten ubožák, kterému byste zakazovali prodat produkt za jím stavenou cenu" Kdo te k tomu nuti, ja snad?
    Navic SHINIGAMI psal, ze to myslel jako doplnkovy system, ne nahradu - tedy neco co by se dalo nazvat "nadaci na podporu ceskych autoru", ovsem s adresnym smerovanim prispevku.
    THE_SECOND_GUY
    THE_SECOND_GUY --- ---
    FIN: nepřipadá.... produkuj kvalitní díla, a pár lidí si tě koupí, což ti musí stačit na živobytí... ovšem produkuj to co teď (tj. vlastně nic) a budeš směšněj, že za ty sračky požaduješ, aby ti někdo platil...
    FIN
    FIN --- ---
    BOUCHI: ne, já jsem rád, že dostanu alespoň něco narozdíl od vás, pirátů, kde bych mnohdy nedostal vůbec nic. jinak řečeno, dilia je menší zlo než vy.
    FIN
    FIN --- ---
    BOUCHI: přidej si mě na seznam. mě by to uráželo taky. ani ty, ani někteří jiní zde nepropagujete to, že byste chodili do obchodů, nosili si odtamtud zboží a dle své úvahy *něco* házeli do kasičky u dveří, tak nevím, z jakého titulu bych zrovna já měl být ten ubožák, kterému byste zakazovali prodat produkt za jím stavenou cenu a z jakého titulu mě byste chtěli nutit akceptovat, co vy si usmyslíte, že mi dáte. jako omezování mé svobody vám to jaksi nepřipadá?
    KLDR
    KLDR --- ---
    WITTGENSTEIN: když koukam jak si natěšený tak ti rád poskytnu zdroj svých informací...ale prosím pssst je to tajný

    http://soundcloud.com/zambosi/pane-nohavico
    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    FIN: A vsichni si samozrejme mysli, ze dostavaji min penez nez jak moc jsou jejich knizky pujcovane, coz? :-)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    BOUCHI: To jsou pořád náklady kolektivní správy, my autoři na to kolonky nemáme. Takže znovu: co víš o nákladové stránce Dilie?
    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    WITTGENSTEIN: Uvazuju naklady na spravu a rozuctovani poplatku za vypujcky.
    Naklady na jinou agendu necht si Dilia hradi z prijmu souvisejicich s tou jinou agendou. Nevim proc by mela provozovat křížové financovani a obirat tak jednu skupinu ve prospech jine.

    SHINIGAMI: Kdyby sem jeste chodila Alraune, tak ti IMHO napise, ze by ji to urazelo, protoze takovy system mikroplateb by pro ni byl ekvivalentem penez hazenych do klobouku poulicnimu zebrakovi.

    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    KLDR: A když už je milé KLDR zase mezi námi, rád bych se ho zeptal, kde sebral informaci, že kolektivní správci dají nebohým autorům jen 5 procent vybraných peněz?
    KLDR
    KLDR --- ---
    Kopírovanie nie je krádež – Bez ohľadu na ACTA | Drak sa vracia
    http://draksavracia.sk/2012/02/07/kopirovanie-nie-je-kradez-bez-ohladu-na-acta/

    trochu jiný pohled na danou věc
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    BOUCHI: Nevíš nic o nákladech Dilie. Až něco zjistíš, dej vědět.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam