• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BOUCHIAutorské právo v 21. století
    HINTZU
    HINTZU --- ---
    KLDR: jaké omezování osobních svobod? Ty by ses měl jít opravdu vyspat. Nevšiml jsem si tu snad žádného autora, překladatele, nakladatele ani nikoho jiného, kdo by propagoval ACTA nebo jinou represivní novinku.
    HINTZU
    HINTZU --- ---
    FERRYH: jo, já si to uvědomuju, ale to ještě zdaleka neznamená, že se mi to musí líbit. Na druhou stranu, pokud by se studia dohodla a vytvořila vlastní portál, na kterém budou legálně své produkty nabízet, všichni tihle mafiáni spláčou nad výdělkem (koneckonců nepochybuji o tom, že by to studia vyšlo levněji a ještě by se zbavili problematického "partnera").
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    KLDR: OK.:)
    KLDR
    KLDR --- ---
    ALRAUNE: to už tu bylo ...nejsem z oboru nevím ...vymyslete si system jak to dostat k lidem a vychovat si je ...tento system uz nefunguje ..a nezmení to ani omezovaní osobních svobod
    KLDR
    KLDR --- ---
    PREVIT: tak prasarna
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    HINTZU: ale to s tim magauploadem bych bral na bernou minci... to co se ted deje u uloz.to to jen potvrzuje... je to evidentni nasledna akce... a jasne uz dlouho projednavana a planovana .. ostatne proc nepockat par mesicu abychom to videli na valstni oci?? :)) pockejme uvidime.. ja si jsem docela jistej ze tahle urban legent neni legend :)) ale realita
    ostatne tohle s tim megauplaodem uz pred nekym casem zverejnil treba jeden z opravdu slusnejch ceskejch IT analitiku:
    Josef Šlerka, vedoucí Studia nových médií, FF UK
    Jak se z piráta stane ctihodný obchodník | EKONOM.IHNED.CZ - top - technologie
    http://m.ihned.cz/ekonom/c1-54583060-jak-se-z-pirata-stane-ctihodny-obchodnik
    ale neni sam... takze na tom opravdu bude hodne velkej kus pravdy...
    konecne, pokud vim, objevili se nejdrive tyhle naznaky oc slo od hudebniku v US a Britanii .. tvrdily ze je opravdu magaupload oslovil a jednal s nima... a pak bac..
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    KLDR: Lichva je asi trochu jiny pojem, nez myslis....
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    KLDR: No, pokud by autor bral 100% zisku, tak z něj stejně musí zaplatit jak dph, tak redaktora, distributora i knihkupce, v čem myslíš, že by to bylo výhodnější? Tu práci někdo udělat musí. Ano, může mě štvát, že vzhledem k dph na knihy má stát z jednoho výtisku víc, než já, ale když se řešilo dph na knihy, nevšimla jsem si, že by se veřejnost bouřila.
    KLDR
    KLDR --- ---
    WITTGENSTEIN: a kupodivu mam nazor ze jestli autor dila bere 15-20 % je to lichva ..pachana na vás
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    KLDR: ACTA, pokud jde o autorská práva umělců, nepřináší vůbec nic, co už léta není v autorském zákoně. Nepotřebujeme ACTA, jako autorům nám autorský zákon bohatě stačí.
    KLDR
    KLDR --- ---
    WITTGENSTEIN: já ani nevím ..donedávna me to nezajímalo. a proc taky ..já jsem zaplatil a knihu přecetl a bylo mi fajn ..ted me to zajíma jelikož se o tom mluví v souvislosti s ACTA který jsou největší svinarnou na lidi od 68roku ..a vyjadření jistých umělců tady mě občas udivují .
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    KLDR: Výborně. Pověz mi, koho to vůbec podporuješ, když knihu kupuješ.
    KLDR
    KLDR --- ---
    WITTGENSTEIN: už 3 den se naše nazory nesetkavaj a furt mas povýšený narážky .ještě 3 dny další s tebou a budu bojkotovat i ty knihy a co víc začnu se zajimat o to jak to obejít . protože lidi jako ty nutí nás obyčejný lidi přemýšlet o tom koho to vůbec podporujem kdyz knihu kupujem .celou dobu jsem deklaroval že nejsem pirát a přesto se chováš minimalně povýšeně .
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    WITTGENSTEIN: To vypada sympaticky. Kdeze se to vsechno da stahnout zadarmo? :))
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    KLDR: Připadá ti toto
    [ WITTGENSTEIN @ Autorské právo v 21. století ] jako brekot člověka, kterého okradli? Máš potíže s porozuměním psanému textu?
    HINTZU
    HINTZU --- ---
    KLDR: hele, sice netuším, co chlastáš, ale chci to taky:) Nicméně z tohohle příspěvku je docela cítit, že už jsi měl pro dnešek dost a být tebou, šel bych se z toho raději vyspat, protože začínáš být drobet... mimo realitu a začínáš vidět věci tam, kde nejsou.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    HINTZU: Mas pravdu. To P.S. je demagogie. Protoze Megaupload mel servery i v USA, takze porusoval jejich zakony. Nicmene si myslim, ze tady:
    [ PREVIT @ Autorské právo v 21. století ]
    je hodne pravdy.
    KLDR
    KLDR --- ---
    WITTGENSTEIN: ty jsi taky autor nebo co?? kvuli takovým jako ty bych začal rozmešlet že seknu i stema knihama ...jelikož mam pocit že je škoda nekde vydělat těžce peníze a pak je dát prvnímu uplakánkovi kterej brečí že jeho okradli ..takovejch je před nadražím ČD dost ..
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    KLDR: Já tady brečím? Kdepak?
    KLDR
    KLDR --- ---
    WITTGENSTEIN: zase máš hlad ...najdi si jinou práci tedy už jsem ti to psal kolikrát .smiřse s tím že dneska je to tak že budto se uživíš a nebo na tebe každej kašle ...ty tu brečíš už hodně dlouho ...a jestli ti 15-20 % neprijde jako ze te nekdo oskube tak je tvoje vec ..( udaje odsud )
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam