• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BOUCHIAutorské právo v 21. století
    Hledání konsensu o možné nové podobě autorského zákona držícího krok s realitou 21. století
    rozbalit záhlaví
    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    LOPIK: Na druhe strane hudebnich vydavatelstvi je AFAIK daleko min nez kniznich, takze obchody muzou brat primo od vydavatelu, bez distributorskeho meziclanku. A marze 30 % pro obchod je dostacujici.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    LOPIK: To chapu, nicmene pro me uz je to nekde nad hranici, kdy si pripadam, ze me nekdo chce oskubat. Ale ma to jeste jeden rozmer - bez tech "nelegalnich" mp3 bych nejspis nekoupil listek, ani to CD.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    PREVIT: Něco na tom musím mít obchod a distribuce.. Marže 30% dohromady je ještě poměrně hodně málo..
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    Jeste k tematu - ceny CD:

    V utery jsem koupil na koncerte Joe Bonamassy CD Black Rock v digi book verzi za 300 Kc. CD bylo zatavene, obal natrikrat rozkladaci, vlozena knizka s mnozstvim dokumentace. Pripominam, ze uz ho mam davno v MP3/320kbps.

    A tolik stoji v obchode s CD:
    http://www.heureka.cz/?h[fraze]=Joe+Bonamassa+-+Black+Rock+digi

    Tedy rozmezi 399,- az 488,- Kc
    Pravda, listek stal 1190,- a bez nej bych tu slevu nemel. Ale kdybych nejdriv nepatral na internetu a nestahoval "nelegalni" mp3, tak bych mozna JB neznal (nebo jen malo) a na ten koncert bych nesel...

    Podobne je to s DVD. Tusim, ze tam meli tohle:
    Joe Bonamassa - Beacon Theatre - Live from New York BD od 458 Kč - Heureka.cz
    http://hudba.heureka.cz/joe-bonamassa-beacon-theatre-live-from-new-york-bd/
    458,- az 550,-

    Na koncerte za 400,-



    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    Hm, tak jestli je pravda to co rika ten skladatel, tak je to rozuctovani jeste vetsi svinstvo nez jsem si myslel.
    Ochranný svaz autorský se – zjednodušeně řečeno – stará o to, aby autoři dostali zaplaceno za veřejnou produkci svých hudebních děl, ať už je hraje rádio, televize nebo kapela na vesnické zábavě. Na papíře je tato činnost pro umělce blahodárná, v praxi ale z tohoto plošného ždímání kultury profitují jen někteří a menšinová hudba ostrouhá. OSA totiž vybírá autorské odměny automaticky za každého českého autora, opravdu zásadní peníze ale inkasuje jen část z nich, která si mezi sebe přerozděluje také tzv. neidentifikovatelné příjmy: poplatky z rozhlasu a televize, o které se nikdo nepřihlásil, u kterých nebyl dohledán autor, nebo nechvalně známé poplatky za prázdná CD a DVD. „Příjemcem těchto peněz se může stát jen autor, který v po sobě jdoucích letech vykáže určitou minimální sumu autorských příjmů. Ta je ale třeba pro nás, klasikáře, natolik vysoká, že na ni většina mých kolegů, včetně mě, nemá šanci dosáhnout,“ vysvětluje hudební skladatel Marko Ivanovič, jehož operu Čarokraj právě uvádí Národní divadlo.
    A argument "maji v OSA tlacit na zmenu rozuctovacich pravidel" neberu, takovy rozuctovaci rad predevsim nemel byt ministerstvem vubec pripusten.
    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    Uz byste ale te politicke odbocky fakt mohli nechat, na to jsou tu urcite jine vhodnejsi diskuse.
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    MARYO: Mach fašista není, ale nemá problém s nimi jít do holportu, tímto jednáním silně popírá to co slovně hlásá

    manifest DOST je pravda napsaný celkem chytře, ale stejně v podstatě staví na sporných konzervativních hodnotách a jinými slovy říká to samé o co se jeho autoří snažili předtím - jakousi katolickou diktaturu (podřízenost žen můžum, diskriminaci sexuálních menšin, šovinismus a vypjatý nacionalismus), vzhledem k tomu, že hlavní osobnosti DOST usilují o zavedenín trestu smrti nebo vychvalují Frankovu diktaturu, tak je to neofašismus, jak vyšitý - k tomu si ještě přičti antisemitismus i dlouholeté paktování s trvdým jádrem českých neonacistů

    SHIGORBIRDMAN: levicové prvky u nacistů často matou, případně je někdo využívá účelové, aby tenhle temný výhon pravicového myšlení odklonil

    ale základ nacistické/fašistické ideologie je o tvrdé hierachii, autoritářství a poslušnosti, tradici, církvi (u nacismu nahrazeno idelogií o čisté rase), nadřazených elitních skupinách - pravicové hodnoty dotažené ad absurdum , to nemá s levicovou ideou rovnosti nic společného, naopak je to v přímém proikladu
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    SHIGORBIRDMAN: a levičáky a komouši se netluče? ;)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    "z leva pres stred.." samo ze jsem tam zapomnel dat "z prava.." :o)
    tak mne rozhodil ten politickej flame... :))
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    FERRYH: zapomnels na hitlerovo pravidlo internetovych for? driv nebo pozdeji nekdo vytahne fasisty, nacisty nebo hitlera a zacne s nimi tlouct oponenty :)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ALE FUJ!! koukejte nechat politickeho Flame.. to sem FAKT nepatri... :)) nikdy bych nerekl ze tim ze zminim A. Tomskeho rozpoutam politickej boj ... ten clovek je jen DEMAGOG! s politikou ten jeho postoj podle mne nema moc co delat.. stejne tak by mohl bejt v ODS nebo u KSC ... demagogove maj stejnou retoriku vsude... :)) z leva pres stred az do leva ... a zpatky.
    MARYO
    MARYO --- ---
    S_TEJK: Vybarvit si ho musíš sám. Třeba mi prozraď, co je na prohlášení signatářů D.O.S.T. fašistickýho? Mně třeba (namátkově, já je všechny neznám) Bátora taky neni nějak sympatickej, ale zrovna Mach je prostě liberál jak vyšitej a jestli jsi ho někdy viděl vystupovat, tak vůbec nechápu jak tě něco takovýho může napadnout.
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    SKOT: jiste, obejdes kruh, nicmene zrovna nacisti nikdy "pravicova" strana nebyla, to ze se pak hitler s nemeckymi firmami domluvil a znardoneni vsech podniku nad padesat zamestnancu nebo co to melo NSDAP v programu neprobehlo, na tom nic moc nemeni.
    SKOT
    SKOT --- ---
    SHIGORBIRDMAN: to že se u extrémistických stran pravolevé rozlišení stírá je známá věc, nicméně v tomhle klubu je to debata navíc :)
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    SHIGORBIRDMAN: jiste o ministerstvu si muzeme myslet svoje, ale v tomhle se extra nelisi ani s nazorem politologu (i kdyz asi cekam, ze pouzijes podobnou tezi, ze o ni jsou "komunisticti pohrobci")

    a samozrejme, ze neplati, ze co je leve je dobre, bolsevici se v leccems nemaji s nackama co vycitat
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    S_TEJK: inu mezero.... jelikoz ministerstvo vnitra v dusledku dlouhych let komunisticke propagandy oznacuje jako ultrapravicove i nejruznejsi pseudo nacisty, neboli narodni SOCIALISTY. Jestlize je delnicka starna brana jako ultrapravicova strana, nema smysl na tohle tema debatovat.

    Jinymi slovy leva je dobra, vse co je zle je napravo. Kazdy kdo netahne s nami dostane nalepku nejlip nejakeho toho fasisty (aniz by se vetsina lidi dokazala dohodnout co to vlastne znamena) nebo nacisty a novodobeho hitlera.


    For the record, libertarianskou ekonomickou orientaci svobodnych povazuju za (bohuzel) nerealizovatelnou a nefunkcni utopii, presto jsem je volil jako protivahu ostatnich s marnou nadeji, ze by treba mohli aspon trochu vyvazovat novokeynesianske socialisticke touhy o rizenou ekonomiku prakticky vsech ostatnich stran.
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    SHIGORBIRDMAN: no, hele, z toho co zas pises ty, mi pride, ze mas dost mezery v zakladni politologicke orientaci

    takze mi pripada dost tezke o tom nejak smysluplne debatovat, kazdopadne pro rychlou informaci: PaS se az do spojeni s SSO objevoval pravidelne ve zpravach ministertsva vnitra jako ultrapravicove seskupeni, takze nejde jen o nejake moje osobni nalepkovani ;)
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    S_TEJK: o pas i dost nic moc nevim... zbezny nahled na ne me osobne spis utvrzuje v dojmu, ktery mam z tebe.... kazdeho kdo neni nalevo od lenina prohlasujes za fasistu :)
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    MARYO: tak mi vybarvi ten svet "Svobodnych"
    MARYO
    MARYO --- ---
    S_TEJK: Nechtel bych zit ve tvym cernobilym svete.
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    SHIGORBIRDMAN: jo jasne, obcas se tema nalepkama prestreluje

    bohuzel zrovna fakta hovori o Machovcum celkem jasne, spojeni s PaS (Pravo a spravedlnost), tedy s ciste fasisticky orientovanou skupinou, a to vcetne obsazeni vrcholnych funkci i spojeni s dalsi ultra skupinou (DOST) je vic nez vymluvne

    pokud chce nekdo tvrdit, ze je to minulost, tak na posledni akci DOST byl opet Petr Mach, co dodat, ze
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    TEKKET: jo, RP by tak sedel, resp k machovi... z jinych co se kolem toho ochomejtali casto moc radost nemam (urvany matejka treba)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam