• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ZELENY_CAJ: Pochybuju. Videl sem tiskarny po 3 letech vicemene denniho provozu, a zavitovky byly v pohode. Z kovovejch veci jediny co odchazi jsou levny hlazenky, ale to vidis na prvni pohled.
    ZELENY_CAJ
    ZELENY_CAJ --- ---
    AXTHEB: no to sem udelal ale nezda semi ze bych neco pozoroval, ale blbe na to vidim.tak nez to rozeberu tak sem se chtel zeptat. Podle me to muze byt osoupane, kdyz se s tim seru uz par mesicu a porad zkousim neco tisknout, nebo ne?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ZELENY_CAJ: Pockej, na i3 poznas osoupani Z snadno, proste vyjed 10cm nahoru a koukni se na zavitovku. A skus rukou zvednout xend, jestli ma vuli.
    ZELENY_CAJ
    ZELENY_CAJ --- ---
    reprap i3. Ve sliceru sem to nemenil, zatim sem jen posunul endstop a zmeril jak je hlava vysoko nad heatbedem. To by melo byt to same ne? Kazdopadne to asi nepomohlo, jak to tak vypada.
    VEVERAK
    VEVERAK --- ---
    ZELENY_CAJ: jaka tiskarna? zkousel jsi zvednout z-offset v nastaveni slic3ru?
    ZELENY_CAJ
    ZELENY_CAJ --- ---
    zdravim, zacal se mi ted objevovat novy problem. Bez ohledu na to kolik mam nastavenou vysku prvni a druhe vrstvy mi tiskarna tiskne hrozne tenke vrstvy (tryska jezdi v podstate po skle), ale davkuje material jak kdyby tiskla ty nastavene, coz ma za nasledek ten, ze sroub v extruderu se mi zaryva do filamentu. Aktualni situace - mam nastaveno vsechny vrstvy vcetne prvni na 0.27, ale tiskne to prvni odhadem tak 0,10, druhou taky, treti taky a pak az normalne. Behem tech prvnich tri vrstev se mi totalne zasere sroub.
    Vypada to jako kdyby byl casem osoupany zavit na ose Z, ale od oka to nezjistim a nez to rozeberu, nemel nekdo podobny problem?
    MICA
    MICA --- ---
    AXTHEB: No proudy na motorech jsou "nastavený" od Solidoodle :D
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MICA: Jenze abs pouzivant u 3d tisku typicky drzi do 110.
    MICA
    MICA --- ---
    GHORMOON: Mám akorát čínskej IR teploměr kterej měří celkem haluzně, ale řekl bych, že na těch motorech je určitě přes 50° podle doteku :D

    AXTHEB: Ale na to v jakym je to stavu to tiskne celkem dobře :) Kus plechu s "háky" na vedení to zafixuje. Stejně mě, ale celkem fascinuje jak hnusně vyrobený všechny díly jsou.



    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MICA: Nafot to prosim. Driv nez to zacnes podkladat plechama
    GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    MICA: mas si cim zmerit teplotu toho motoru? bych se bal, ze ti brzo shori s takovou ...
    MICA
    MICA --- ---
    AXTHEB: Nene, s proudama jsem nehejbal. Už si nejsem jistej jestli to tak nebylo když už to přišlo. Srovnám to, podložim plechem, přichytim kovovejma držákama k vodícím tyčím a bude klid :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MICA: Hele jestli ti krokac zacal roztapet ABSkovej dil, tak je neco hodne spatne. Bezne je tam rezerva tak 50 stupnu. Nepridaval si proud do krokacu?
    MICA
    MICA --- ---
    Fajne, krokáč na Y ose začal roztejkat ABSkovej díl na kterym je přidělanej a pořád se mi nedaří vyladit vůle na X ose, takže
    místo kružnic mi to stále dělá šišojdy. Co se dá dělat no, bude to chtít pár dílů udělat kovových a některé ty jejich plastové
    srandy aspoň zpěvnit kovovými díly. Něco mi řiká, že kdybych se obrátil za soudruhy z číny tak jsem udělal líp. No nic aspoň se člověk nenudí :)
    MICA
    MICA --- ---
    AXTHEB: 0.4
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    S perimeter 0.5 mi to naslicovalo docela pekne.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Kolik mas nozzle diameter?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MICA: Tak to ani nezkousej, 200% nebude fungovat.
    MICA
    MICA --- ---
    AXTHEB: Mám na nule, zkusim 200%
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Je to mozny.
    Jinak to co se ti spatne tiskne nejsou mosty, dyt je to zespoda podepreny. Co mas v Print settings - Advanced - Extrusion width - Perimteres ? resp. pokud tam nemas nulu, skus tam dat nulu, pokud tam mas nulu skus tam dat 200%

    Pak jeste muzes skusit zmensit layer height na 0.15 a zvednout Print settings - Infill - Combine infill every na 2.
    MICA
    MICA --- ---
    AXTHEB: Joudové od Solidoodle použivaj 0.6 :)) Filament mám změřenej přesně a zkoušel jsem hodnoty od 0.7 až 1 a dávalo to příliš mnoho matroše.
    Že by nastavením extrusion_multiplier kompenzovali špatný nastavení ve firmware?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam