• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    MICA
    MICA --- ---
    VISOPIMUS: Snad radši silikonovym sprejem než WDčkem, kterej má akorát dobrej marketing :)
    VISOPIMUS
    VISOPIMUS --- ---
    AXTHEB: OK, prubnu, dik.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    VISOPIMUS: Namaz to a uvidis
    VISOPIMUS
    VISOPIMUS --- ---
    AXTHEB: jestli je zavitovka sama o sobe rovna, to nevim (jstli tam na ni nejsou naky krivince nebo tak) jsem to rovnal do roviny s tou druhou...
    Otazka je, jestli to mam nak resit, nebo jestli to nemam promazat tim tukem na kola a nechat bejt
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    VISOPIMUS: se mi osvedcilo nacpat tu zavitovou matici vazelinou..
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    VISOPIMUS: Ses si jistej ze je rovna? Imho nekde kolem toho mista kde se rozvibruje ji mas krivou.
    WDcko je nahovno. Ja pouzivam mazaci tuk na jizdni kola a ten je dobrej
    VISOPIMUS
    VISOPIMUS --- ---
    Kdyz uz jste u tech zavitovek: Jsem si vsim, ze posledni dobou se mi zacina dřít leva zavitovka (prusa i3). vrze to a skripe, a je videt znamka osoupani. tak jsem to srovnal do roviny, ze by to nemelo bejt krivy nebo tak a porad to skripe. tak nevim, jestli to nemam treba promazat WDckem... joa kdyz to jede dolu pri startu treba z vysky 5cm, tak se ta tyc strasne rozvikla a zacne "vibrovat" :D To s tim ma asi taky neco do cineni... Nevite co? :D
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ZELENY_CAJ: Pochybuju. Videl sem tiskarny po 3 letech vicemene denniho provozu, a zavitovky byly v pohode. Z kovovejch veci jediny co odchazi jsou levny hlazenky, ale to vidis na prvni pohled.
    ZELENY_CAJ
    ZELENY_CAJ --- ---
    AXTHEB: no to sem udelal ale nezda semi ze bych neco pozoroval, ale blbe na to vidim.tak nez to rozeberu tak sem se chtel zeptat. Podle me to muze byt osoupane, kdyz se s tim seru uz par mesicu a porad zkousim neco tisknout, nebo ne?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ZELENY_CAJ: Pockej, na i3 poznas osoupani Z snadno, proste vyjed 10cm nahoru a koukni se na zavitovku. A skus rukou zvednout xend, jestli ma vuli.
    ZELENY_CAJ
    ZELENY_CAJ --- ---
    reprap i3. Ve sliceru sem to nemenil, zatim sem jen posunul endstop a zmeril jak je hlava vysoko nad heatbedem. To by melo byt to same ne? Kazdopadne to asi nepomohlo, jak to tak vypada.
    VEVERAK
    VEVERAK --- ---
    ZELENY_CAJ: jaka tiskarna? zkousel jsi zvednout z-offset v nastaveni slic3ru?
    ZELENY_CAJ
    ZELENY_CAJ --- ---
    zdravim, zacal se mi ted objevovat novy problem. Bez ohledu na to kolik mam nastavenou vysku prvni a druhe vrstvy mi tiskarna tiskne hrozne tenke vrstvy (tryska jezdi v podstate po skle), ale davkuje material jak kdyby tiskla ty nastavene, coz ma za nasledek ten, ze sroub v extruderu se mi zaryva do filamentu. Aktualni situace - mam nastaveno vsechny vrstvy vcetne prvni na 0.27, ale tiskne to prvni odhadem tak 0,10, druhou taky, treti taky a pak az normalne. Behem tech prvnich tri vrstev se mi totalne zasere sroub.
    Vypada to jako kdyby byl casem osoupany zavit na ose Z, ale od oka to nezjistim a nez to rozeberu, nemel nekdo podobny problem?
    MICA
    MICA --- ---
    AXTHEB: No proudy na motorech jsou "nastavený" od Solidoodle :D
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MICA: Jenze abs pouzivant u 3d tisku typicky drzi do 110.
    MICA
    MICA --- ---
    GHORMOON: Mám akorát čínskej IR teploměr kterej měří celkem haluzně, ale řekl bych, že na těch motorech je určitě přes 50° podle doteku :D

AXTHEB: Ale na to v jakym je to stavu to tiskne celkem dobře :) Kus plechu s "háky" na vedení to zafixuje. Stejně mě, ale celkem fascinuje jak hnusně vyrobený všechny díly jsou.

AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MICA: Nafot to prosim. Driv nez to zacnes podkladat plechama
    GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    MICA: mas si cim zmerit teplotu toho motoru? bych se bal, ze ti brzo shori s takovou ...
    MICA
    MICA --- ---
    AXTHEB: Nene, s proudama jsem nehejbal. Už si nejsem jistej jestli to tak nebylo když už to přišlo. Srovnám to, podložim plechem, přichytim kovovejma držákama k vodícím tyčím a bude klid :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MICA: Hele jestli ti krokac zacal roztapet ABSkovej dil, tak je neco hodne spatne. Bezne je tam rezerva tak 50 stupnu. Nepridaval si proud do krokacu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam