• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    abs uz snad jen na uhu kdyz teda na sklo, uz zadnej juice viz treba http://e3d-online.com/UHU-Stic
    jinde pisou ze pretty much cokoliv zalozeny na pva funguje stejne dobre
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    SPM: Muj subjektivni rozdil proti sklu je ten, ze se sklem jsem se desne sral a presto to casto nefungovalo, CF jsem nainstaloval a zatim mam 100% uspesnost. Samozrejme, mozna to jen se sklem neumim. Mozna mam zatim jen kliku. YMMV.
    SPM
    SPM --- ---
    REDGUY: hmm a jakej je pak rozdíl oproti sklu? to jsem taky potíral akorát ABS rozpuštěnym v acetonu a drželo to... i se to odlepovalo dobře, akorát mi ten bordel zůstaval na výtisku (měl jsem rozpuštěnej bílej plast a tisknul barevnej)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    REDGUY: Jo, a hotbed na 110C
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    MICA: https://www.reprapsource.com/shop/show/6832

    Samozrejme, pred kazdym tiskem to pretru ABSkem rozpustenym v ... toluenu? Acetonu? Ted nevim. Ale to je trivialni.
    MICA
    MICA --- ---
    REDGUY: Link? Já už mám z odlepování ABSka noční můry.
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    ZELENY_CAJ: rozpustil to myslis ten kousek plastiku co tam drzi vetrak? jestli jo tak to snad ani nepotrebujes, vezmi kousek dratu cokoliv co udrzi tvar, a vytvaruj si drzak vetraku z toho, nez si vytisknes novej plastovej tak to postaci, mozna i potom
    ZELENY_CAJ
    ZELENY_CAJ --- ---
    zdravim, po nejake dobe jsem taktez ozivil prusu i3 a okamzite jsem rozpustil plastovy chladic hotendu:] potrebuju novy chladic, pripadne cely hotend, ale jak se tak divam vsichni prodavaji 1,75mm. Mate tip kde koupit 3mm hotend?
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    Jinak teda, kdyby to nekoho zajimalo: kdyz jsem ted ozivil svyho Prusu i3, presel jsem na 3mm carbon fiber podlozku, protoze se mi nechtelo srat se s patlanim lepidla na sklo. A jsem extremne spokojenej, funguje uplne kouzelne, zatim jsem nemel zadnej problem. Coz na to, jaka jsem 3d printovaci lama, je dost sokujici 8) Takze muzu doporucit.
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    Cau, prosim, nemeli byste tip na nejaky 3d tisk v praze? jde o arch. modylky, 'domy' M 1:200 ca. 15 cm vysoke, nic sloziteho nebo vyzadujiciho extremni detail. Klidne tedy dobre osvedcene firmy nebo jedinci, kteri maji klidne tisk doma apod...
    Diky
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    REDGUY: Nepokouše. Já teda používám epsilon, protože ve větších modelech pak je tolik artefaktů, že je preview k ničemu.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    N00bskej dotaz na modelovani:

    OpenSCAD 2015.03-1. Nejak mi unikl rozdil mezi Preview a Render, takze kdyz jsem koukal na Preview, videl jsem spoustu artefaktu v situacich typu
    difference() {
        cylinder(d=10);
        cylinder(d=5);
    }
    

    kdy horni a dolni okraj ty diry neni ciste vyriznutej, a ja si rikal no jo, nejaka blba zaokrouhlovaci chyba, takze jsem vsechny diry zvetsoval o nejaky malinky epsilon, aby byly cisty. Coz funguje, ale (a) je to oser, (b) hadam ze to muze zbytecne zkomplikovat model.

    No, a ted jsem zjistil, ze Render (a tim i naslednej export do STL) to vykresli spravne i bez epsilon. Duh. Skvele, nemusim se srat s epsilonama. Nicmene, trochu mi to vrta hlavou - muzu se fakt spolehnout, ze render (a export do STL) opravdu vsechny tyhle okrajovy situace zvladne spravne? Kdyz delam differenci, kde hranice diry je presne na hranici telesa, muze se stat ze tam zustane tenouckej zbytek materialu? Aby me to nekdy v budoucnu zbytecne nekouslo do zadku.
    MY5T3RI0
    MY5T3RI0 --- ---
    QNEDLEEQ: jj byl jsem docela prekvapen .. prijela zasilka domu a tech remenicku mi poslali zdarma asi 20 :D
    MY5T3RI0
    MY5T3RI0 --- ---
    tak mi JRC posle 3ks zdarma .. takze vyreseno :P
    MY5T3RI0
    MY5T3RI0 --- ---
    QNEDLEEQ: jj lepil jsem to .. ale skoro se to neotoci v ose Y .. nevim jestli motor ten pojezd utahne az to dostavim .. pro osu X jsem prave taky lehce pribrusoval .. ale i tak se mi to povedlo rozlomit pri pasovani druhyho loziska :D .. no holt jemne zachazeni :D
    MY5T3RI0
    MY5T3RI0 --- ---
    zdravim, byl by nekdo schopnej mi vytisknout tenhle dil 4x ? jedna se o remenici pro Rebel 2 .. nasazuji se do toho loziska docela na fest a mym jemnym pristupem jsem obe remenice dojebal ..


    BLEVAJZZ
    BLEVAJZZ --- ---
    první film vytisknutý na tiskárně :-)
    Watch: The ‘World's First’ 3D-Printed Movie Made Entirely With 2,500 Objects - DesignTAXI.com
    http://designtaxi.com/.../Watch-The-World-s-First-3D-Printed-Movie-Made-Entirely-With-2-500-Objects/
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SUMI: Já bych si řekl 4000 a bylo by to asi tak za týden
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    QNEDLEEQ: 3kc/g mi prijde spis jako dolni hranice, rekneme pri tisku pro kamose.. srani s tim, chybny vytisky, test, final.. k tomu energie, opotrebovani dilu..
    SUMI
    SUMI --- ---
    SPM:
    QNEDLEEQ: Děkuju moc za info! :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam