GRAGAGROGOG: No, uvažuji Rebela 3 s prodlouženým ložem (200 × 300 mm). Tedy dual-extruder. No a rád bych později přidal laser. Jak jsem četl vedle v CNC, tak se takto amatérsky dá "řezat" (jo, jo, asi na 3 průjezdy:) tenká překližka - 2 - 3 (max) mm mi stačí.
Mechanická konstrukce mi přijde celkem hračka. Ale naposledy jsem pájel tak akorát dráty a předtím, někdy před 25 - 30 lety nějaká blikátka a bzikátka v místním hifi kroužku :) Takže se koukám pájení FETu raději vyhnout, abych ho nepřehřál, případně abych nesloupnul měď z plošňáku...
Vím že JRC prodává RAMPS už s tím lepším tranzistorem. Ale napadlo mě se zeptat, jestli to někde nedělají už celé lepší.
Náklady bych samozřejmě stlačil rád co nejníž, ale protože jsem lemra líná a bastlíř na baterky, tak elektroniku prostě musím vzít hotovou a nějakou solidní, abych nemusel řešit, jestli něco odešlo, protože čína, nebo protože moje chyba, nebo bůhví co jiného. Vybavení mám taky jak z dob "krále klacka" (100 W pistolovou páječku, naprosto obyčejný multimetr).
AXTHEB,
GRAGAGROGOG: Ten smoothieboard vypadá moc dobře.
GANDALFSEDY: Rád bych, aby to umělo chodit samo z SD karty a byl u toho nějaká kontrolní a ovládací panýlek (LCD).