• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    GRAGAGROGOG
    GRAGAGROGOG --- ---
    VISOPIMUS: Můžeš ještě zkusit "tlumič" z ABS/PLA, něco jako http://www.thingiverse.com/thing:91720 já používam něco podobnýho, akorát na spodku mam ještě přilepenou nastříhanou gumovou podložku pod myš protože ten tlumič samotný mi ujížděl po stole...
    ZALI
    ZALI --- ---
    VISOPIMUS: minimalně 110°C jsem topil a sklo neremcalo :-)
    SPM
    SPM --- ---
    VISOPIMUS: Nevím jak moc jsem referenční vzorek, ale na svý mám obyčejné gumové nožičky (takový to, co se lepí na všechno, jenom větší velikost) a jede to v pohodě. Na druhou stranu nemám tiskárnu na stole, ale 80kg trezoru, kterej se přece jenom rozklepává dost blbě :-) Jinak mám obyčejné nejlevnější sklo od sklenáře a při 100C žádný problém. V práci (kde předpokládám taky nebylo nějaké lepší sklo) jsme zkoušeli i 110 a taky nic (jenom jednou jedno sklo se odlomilo, ale to byla vada spíš toho kusu).
    VISOPIMUS
    VISOPIMUS --- ---
    SNIPERCZE: a to mas naky specialni nebo proste naky gumovy nozicky na tiskarne? :)

Jinak obecnej dotaz: Jakou teplotu vydrzi obyc sklo jako podlozka? PLA s tim tisknout asi nebude problem, ale ABS? Vydrzi 100°C?
    SNIPERCZE
    SNIPERCZE --- ---
    VISOPIMUS: silentbloky
    VISOPIMUS
    VISOPIMUS --- ---
    Co byste doporucili na odhlucneni tiskarny od stolku? Prijde mi, ze mu ten stolek hrozne rezonuje... Naky gumovy cosi nebo tak neco? Jak to mate vy? ;)
    ZELENY_CAJ
    ZELENY_CAJ --- ---
    Kolik stojí pošta (kdybych bral třeba 5kg) z filamentum z holandska a jak rychle to dojde?
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    AXTHEB: Dík. Průša je teď dost vyprodanej, ale OK.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    BIDAK: Přímo od Průši, případně filamentum
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    AXTHEB: Dík. A prosímtě, zady pro začátečníka (mám teď pár dní Prusa) - kde bereš struny?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    BIDAK: Nemam to z vlastni zkusenosti, ale co si pamatuju tak na nicem krom jineho PP nedrzi, tahne se a musi se tisknout hodne pomalu.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    AXTHEB: Jo, PP by šel. Proč to jde špatně, moc viskozní?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    BIDAK: Ješte se dá polykarbonat a nylon.
    Případně se dá tisknout polypropylen, ale na ten se blbě shání struna (a jde to hodně špatně)
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Dobře. Dá některý z používaných materiálů aceton? ABS, PET ani PLA to nebude.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    No to jsem právě zkoušel. Třeba u PLA je to fakt těžký. Wiki něco říká, ale málo. Asi to prostě zkusím.
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    BIDAK: zkus najit specs daneho materialu pripadne daneho rozpoustedla
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Dobrý den, je někde k sehnání odolnost běžně používaných materiálů k rozpouštědlům?
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    SPM: Cyanoacrylate ... sekundovy lepidlo :) loctite ultra gel, scotch ... vyzkusaj ktere ti pujde nejlip ... pripadne epoxyd ale ten se tak hezky neroztece
    SPM
    SPM --- ---
    QNEDLEEQ: jo, to by asi jít mohlo... na druhou stranu tisknul jsem to z PLA - funguje na lepení PLA něco tak dobře jako aceton na ABS nebo smolík pacholík?
    SPM
    SPM --- ---
    QNEDLEEQ: jj, je, asi 5... a všechny se dělaj stejně blbě :-) Do tý antény mi slic3r naměřil takový podpěry, že se mi je z toho doteď nepovedlo vysekat a skoro bych řek, že tam jsou už na furt :-D
    SPM
    SPM --- ---
    QNEDLEEQ: 3D model sondy New Horizon :-) Přijde mi, že je to členitý až až, tisknout to je peklo :)
    SPM
    SPM --- ---
    QNEDLEEQ: tohle je stažený STL, takže by to asi nebylo úplně nejjednodušší...
    SPM
    SPM --- ---
    GANDALFSEDY: ha, brim vypadá líp... nedonutí ho udělat sice solid infill na support materiálu, ale aspoň to několikrát všechno obkreslí, což by mohlo stačit, aby ta mrcha tam držela. Díky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam