• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    A teda já se přiznám že mám větší problém to na podložce udržet než sundat...
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    SPM: Do mrazáku s tím. Většinou odpadne skoro samo.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SPM: ti zmizelo všechno pnutí mezi sklem a výrobkem, které normálně při sundavání docela pomáhá
    SPM
    SPM --- ---
    GANDALFSEDY: by možná stálo za vyzkoušení... většinou teda po tisknutí to naopak jde líp čim víc to chladne (někdy to i odskočí samo, jak se to smršťuje). Ale tady se tomu nějak nechtělo :-) Ono teda to sklo už bylo načatý - z druhý strany se mi kdysi z prostředku kus odloupnul.
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    SPM: nepomohlo by to sklo zespodu napred nahrat? :)
    SPM
    SPM --- ---
    Řekl bych, že ty věci přilepené ABS juicem na sklo je dobré sundavat asi hned po tisku / zchladnutí... jsem tu teď měl něco, co mi na tom leželo asi 4 dny a přilepilo se to takovym způsobem, že jsem při sundavání to sklo rozštípal na hromadu kusů :-)
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Tak a můj Průša jede zpět k Průšovi. Prej na ní chtěj mrknout a pořádně jí otestovat.
    ZELENY_CAJ
    ZELENY_CAJ --- ---
    Tak ja se taky pridam, mam par roli 3mm abs apla a rad se jich zbavim za vyhodnou cenu. Jestli ma nekdo zajem, napiste mi do posty.
    ZALI
    ZALI --- ---
    nechce tady nějakej brňák špulku ABS 1,75mm, bílá (Mladeč tuším)? Na váze je toho 1.2 Kg i se špulkou. Už se mi to teda docela dlouho válí doma. Klidně výměna za nějaký čínský arduino nebo podobný hračky :)
    EXX
    EXX --- ---
    ahoj, nekdo ochotny vyrobit 3D razitko ? vice v poste
    MICA
    MICA --- ---
    Mno nic, objednám si teda menší kousek a tenhle velkej zužitkuji jinááč :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MICA: Spíš ne. Dohodni si přesný tvar s obchodníkem na aliexpressu
    MICA
    MICA --- ---
    Hmm, evidetně ne :)
    MICA
    MICA --- ---
    Zdar, netušíte jestli je možné do těhle heating elementů na krajích stříhat nebo dělat díry? http://www.ebay.com/itm/271874692313?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

    Potřeboval bych udělat na krajích 3 díry na šrouby a nerad bych znefunkčnil celej topnej element :-/
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Kdyztak na cisteni cold pullem pouzivej PLA, hodi se k tomu.
    SPM
    SPM --- ---
    Ok, zkusím kombinaci ještě většího retractu (tuším že při posledním zkoušení jsem byl na 2,2mm, ale 225C) a nižší teploty... třeba se najde kombinace co bude i fungovat :-) Je fakt, že občas nejde vytáhnout ani ABS/PLA struna, takže tam nějaká rozšířená blbost v tý trysce bude. Akorát u ABS/PLA stačí kus protlačit dolů a rychle vytáhnout, polykarbonát tam zůstane :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SPM: to, jestli to dělá dole úhlednou tkaničku nebo bouli závisí na hrozně moc věcech, minimálně na teplotě, hladkosti a čistotě trysky a rychlosti jakou to tam tlačíš. Nedělej si z toho hlavu.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SPM: imho se ti na konci udělala boule, takže to nejde vytáhnout. Ustřihni to, natlač tam ABS a bude to ok. Mimochodem tomu že se to dole rozšiřuje odpovídá i to, že to slintá. Mělo by to jít slušně potlačit větším retractem
    SPM
    SPM --- ---
    úplně moc to nechápu... po prohřátí na vyšší teplotu to jde skrz, ale ven ne. Zkusil jsem to ještě jednou a stejný výsledek - můžu to tlačit dovnitř a skrz trysku ven, jakmile to tahám zpátky nahoru, tak se to v jedné chvíli kousne a nejde to (nejde to ani velkou silou, když mám trysku venku a strunu z toho tahám kleštěma). Jedině to ustřihnout a ABS strunou protlačit zbytek.

    Proč to vůbec řeším - slintá mi to při přejezdech. Prostě jakmile se extruder zastaví, tak z toho ještě docela fest vytéká pořád plast (což na výtisku dělá takové šeredné věci). Zkoušel jsem teď snížit teplotu o 10C (na 215 u ABS) a nezkoušel jsem teda dát tisk, ale při ručním posuvu se to chová pořád stejně - vytlačím kus ručně a následně to jede samo... Co se na tom chová ještě divně (a dříve jsem si toho nevšiml, až když jsem teď donesl do práce další koupený rebelix složený někým šikovným), tak na tom funkčním, když tlačím plast do ze vzduchu ručně, tak z toho vylejzá krásná rovná linka, která jde k zemi. Zatímco u toho mého se to hned po východu z trysky začne šíleně kroutit, což vede k tomu, že se tam vytvoří hroznej smotek, co se nablemcá na trysku. Co by to mohlo způsobovat? Respektive mám nějakou šanci, že když to začnu rozebírat, že tam najdu něco, co půjde spravit? Nebo se s tím prostě smířit, případně vyměnit? Hotend je PEEKový z číny, 1,75 / 0,4mm, víc údajů k tomu moc neposkytli :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam