• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    PECA
    PECA --- ---
    ONEHEART: tak na 3. pokus už jsem je uviděl. :-)
    ONEHEART
    ONEHEART --- ---
    PECA: 3D vytisklá skulptura, která když je takhle nasvícena, tak to vypadá jako tančící postavy
    PECA
    PECA --- ---
    ONEHEART: Co to je?
    ONEHEART
    ONEHEART --- ---
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    dlouho tu nebyla nova koncepce (v ramci 3d tisku), zaujalo me toto, provedeni, vypada solidneji nez u vetsiny bezne dostupnych 3d tiskaren, jen jeste neni video bohuzel

    Prototype Scara Robot Arm
    http://www.ukcnc.info/forums/showthread.php?934-Prototype-Scara-Robot-Arm

    scara roboti byvaji obvykle pomerne rychle, jen za tim obvykle stoji sofistikovane a drahe AC serva a jeste drazsi harmonicke prevodovky. U tohodle jsem nekde cetl o rozliseni 0.007mm, pravdepodobne se bude jednat jen o elektronickem rozliseni (ktere nema s vyslednou presnosti nic spolecneho). Nicmene to vypada minimalne zajimave. Nicmene vzhledem k tomu ze na druhem rameni envidim zadne odlehceni se obavam ze to s dynamikou opet nebude nejak prilis slavne.
    ANICZKA
    ANICZKA --- ---
    nechystáte se někdo http://konference.3d-tisk.cz ...?

    ..já bych moc ráda, jen bych potřebovala z Prahy vyrazit co nejpozději, s odřenejma ušima nejdřív až tak kolem osmé a co nejdřív být zas zpět, přidala bych na pohonné hmoty...
    SPM
    SPM --- ---
    Tak jsem nakonec navzdory tomu, že se nemusí zdrsňovat, ho vzal ještě tou drsnou stranou houbičky na nádobí a předrhnul i jarem a už to drží +- stejně jako ABS juice. S tou výhodou teda, že nejsou na spodku nalepený ty zbytky, co nejdou dolů a že pro další tisk se nemusí prakticky dělat nic. Takže potud dobrý. Jenom nalepit to je strašnej oser :-)
    SPM
    SPM --- ---
    BIDAK: jj, větrák vypnutej, okno zavřený. Je to teda v kanceláři, takže semtam tu někdo projde (nicméně to doma taky). Jednou věcí, kterou se to liší a kterou z toho nejvíc podezírám je, že doma mám nějakou čínskou kopii PEEKovýho j-headu, takže bez větrání, kdežto v práci je rebelmod s větrákem. Už jsem na to dělal nějakej deflaktor, aby ten vzduch to foukalo nahoru, přišlo mi, že se to zlepšilo, ale pořád se to nechová jako ten PEEK.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Já jsem z ABS vytisknul 17,5 cm bez kroucení.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    SPM: Předpokládám, že máš vypnutej větrák a není tam průvan. Že?
    SPM
    SPM --- ---
    BIDAK: No ten mizernej šuplíček, co mi doma leze úplně bez problému a v práci se furt kroutí a praská, má 8x10cm... rozměry z těch dvou tiskáren lezou taky lehce jiný - jeden šuplík zasunout jde, druhý ne :-D
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    SPM: Hele, věci větší než 15*15 se ti budou kroutit vždycky pokud nebudeš mít vyhřívanou komoru. Budou se kroutit i když se to neodlepí - rozměry se změní.
    SPM
    SPM --- ---
    BIDAK: No, já tisknu docela dost velký věci :-) Takže PLA je v pohodě, jenom to musim dobře připlácnout, aby to na koresu drželo (zkoušel jsem modrou pásku, ta mi paradoxně doma funguje a na tý v práci se to kroutí). ABS juice jsem používal doteď, drží slušně, jenom zase z tý tiskárny v práci se u větších věcí zvedají dost rohy. Tak jsem zkusil ten kapton, jestli se to nezlepší, ale zatím je to spíš horší (na druhou stranu je to po tom čistý a ne poblitý juicem). PP jsem nezkoušel, ale TPE mi na průhledné pásce drží jak o život, ale tam jsem naopak tisknul zase jenom malý věci :-D
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Tom je divný. Na PLA kores a nedá se to sundat. Na ABS ABS v acetonu a nedá se to sundat. Na PP průhlednou pásku a stejně se to kroutí jak o život. :)
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    SPM: s tou haklivosti sem se nesetkal drzelo mi vzdy dobre az nez se "vyjelo" a pak stacilo umejt a namazat znovu ...
    SPM
    SPM --- ---
    GANDALFSEDY: lepidlo (kores) jsem zkousel zatim jenom na pla. tam je to teda hodne haklivy na spravne nastavenou z, ale pak to drzi jak helvetska vira.
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    SPM: uhu lepidlo na sklo ti taky nedrzelo?
    SPM
    SPM --- ---
    AXTHEB: jj, papírovou utěrkou namočenou v acetonu.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    A odmastil si to?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam