• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Mě se to líbí, ale bojím se že to bide znamenat problémy s retrakcí a že výměna materiálu bude hroznej opruz. Navíc nevím na co bych potřeboval 4 materiály. Dva ano, tam je to jasné.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    TEAPACK: Ja vim. Unika ti to.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    BIDAK: SW věc to sice je, ale ta deska, co teď požívá, má jenom jeden výstup pro servo extruderu, takže není možné hýbat s dvěma a více najednou...
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    TEAPACK: Bude doplnkova druha deska. $200 za dvoubarevnej, cca $250 za ctyrbarevnej. Michani barev je sw vec, takze nejvetsi problem.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    MEJLA77: aby to umělo tisknout více barev, by se musela udělat řídicí deska, což u sebe na stránkách i píše, takže bych řekl, že se to během pár měsíců objeví jako alternativní deska za příplatek =)

    a konečně ho taky napadlo dát podavač se servem na rám, takže se možná bude dát tisknout o trochu rychleji...
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    mně by se líbilo, kdyby to umělo i míchání barev, asi proto, že jsem tiskař (DTP), ale i tak je Pepa šikula.)
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Original Prusa i3 MK2 Multi Material upgrade release - dual/quad extrusion
    https://www.youtube.com/watch?v=KpcH74DXyy0
    312_FORREST
    312_FORREST --- ---
    PEPPE_LOPEZ: Jelikož nejsem CADař, tak mi k srdci přirostl Design Spark Mechanical https://www.rs-online.com/...m_mmc=CZ-EM-_-DSN_20161003-_-DM5964-_-HEADER_DS&cid=DM5964&bid=93255190
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    BIDAK: nebyl by link?
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Tak co říkáte na čtyřmateriálový tisk od Průši?
    PECA
    PECA --- ---
    ONEHEART: tak na 3. pokus už jsem je uviděl. :-)
    ONEHEART
    ONEHEART --- ---
    PECA: 3D vytisklá skulptura, která když je takhle nasvícena, tak to vypadá jako tančící postavy
    PECA
    PECA --- ---
    ONEHEART: Co to je?
    ONEHEART
    ONEHEART --- ---
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    dlouho tu nebyla nova koncepce (v ramci 3d tisku), zaujalo me toto, provedeni, vypada solidneji nez u vetsiny bezne dostupnych 3d tiskaren, jen jeste neni video bohuzel

    Prototype Scara Robot Arm
    http://www.ukcnc.info/forums/showthread.php?934-Prototype-Scara-Robot-Arm

    scara roboti byvaji obvykle pomerne rychle, jen za tim obvykle stoji sofistikovane a drahe AC serva a jeste drazsi harmonicke prevodovky. U tohodle jsem nekde cetl o rozliseni 0.007mm, pravdepodobne se bude jednat jen o elektronickem rozliseni (ktere nema s vyslednou presnosti nic spolecneho). Nicmene to vypada minimalne zajimave. Nicmene vzhledem k tomu ze na druhem rameni envidim zadne odlehceni se obavam ze to s dynamikou opet nebude nejak prilis slavne.
    ANICZKA
    ANICZKA --- ---
    nechystáte se někdo http://konference.3d-tisk.cz ...?

    ..já bych moc ráda, jen bych potřebovala z Prahy vyrazit co nejpozději, s odřenejma ušima nejdřív až tak kolem osmé a co nejdřív být zas zpět, přidala bych na pohonné hmoty...
    SPM
    SPM --- ---
    Tak jsem nakonec navzdory tomu, že se nemusí zdrsňovat, ho vzal ještě tou drsnou stranou houbičky na nádobí a předrhnul i jarem a už to drží +- stejně jako ABS juice. S tou výhodou teda, že nejsou na spodku nalepený ty zbytky, co nejdou dolů a že pro další tisk se nemusí prakticky dělat nic. Takže potud dobrý. Jenom nalepit to je strašnej oser :-)
    SPM
    SPM --- ---
    BIDAK: jj, větrák vypnutej, okno zavřený. Je to teda v kanceláři, takže semtam tu někdo projde (nicméně to doma taky). Jednou věcí, kterou se to liší a kterou z toho nejvíc podezírám je, že doma mám nějakou čínskou kopii PEEKovýho j-headu, takže bez větrání, kdežto v práci je rebelmod s větrákem. Už jsem na to dělal nějakej deflaktor, aby ten vzduch to foukalo nahoru, přišlo mi, že se to zlepšilo, ale pořád se to nechová jako ten PEEK.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam