• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    ANDY_WARHOL: mel jsem nadosah Colido 3D slozenou i s vyhrivanou podlozkou za 4500 ale nekdo to stihnul driv, tak holt mam ted tohle.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KALICOR: tak je rozdil, jestli stavis neco sam nebo si koupis stavebnici, tyhle tiskarny maji pry perfektne zpracovany navody, takze to neni zas takovy problem, ale jiste znalosti to chce, to je jasny
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    SPM: sem svou situaci prodiskutovaval s borcem odcad http://www.jprint3d.cz/ provolal jsem cely kredit, vyborny a hodne poucny pokec, ale dostali jsme se k tomu, ze uz jen vybiranim dilu - tenhle extruder nebo tenhle? tenhle hotend nebo tamten? zabere pekny kus casu, a sestavi nejakou sadu dilu, ktera by byla tak nejak pouzitelna pro lamky jako jsem ja neni zas tak easy :)
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    KALICOR: to je zvlastni ja mam reprap, necvaka, ale kdyz to poustim v noci tak z toho pritelka taky nejak nadsena neni ... mozna je pes v necem jinym ... ;) ale seriozne natoc a posli to na support kdyz reknou ze je to ok a neco se pak pozdeji vykoti tak nebudou moc remcat
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    GANDALFSEDY: spolubydlici z toho moc radost nema, hlavne vecer :D
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    KALICOR: idealne natoc video se zvukem a posli ti vyrobci at se sami vyjadri jestli je to normalnbi nebo ne, melo by to byt soucast supportu obzvlast kdyz je nova ... mozna si cvaka jen tak pro radost ...
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    ANDY_WARHOL: hledam proste neco pouzitelneho, ale uz ready to use. bohuzel vim, ze cena za to je drazsi filament atd. ale pochopte, ze ne kazdy na to ma si tu tiskarnu sestavit a seriditi v rozumnem case, aby to jeste melo nejaky smysl :)
    SPM
    SPM --- ---
    KALICOR: hele, já mám obě ruce volšový, ale rebelixe jsem nakonec sám sestavil a tiskne celkem hezky. Jiná věc je, že jak je to otevřené, tak má člověk tendenci se v tom furt nípat a vylepšovat (nebo kurvit :-D). Na druhou stranu zase za díly jsem zaplatil víc, než ty za ten komplet.

    ANDY_WARHOL: no, průměr struny většinou nemění nikdo, ten oser s věcma co se musí zaměnit za to nestojí... danej materiál je imho tim, že to nebude mít vyhřívanou podložku, takže na tom nicmoc jiného tisknout nepůjde.
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    ANDY_WARHOL: tak uvazoval jsem, ze si postavim podle nektereho z navodu reprap, ale prave znami co si timhle prosli, vi ze se svou trpelivosti by to nemuselo zrovna dopadnout :D
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    GRAGAGROGOG: myslis ze by byl mozny vlastni upgrade? zebych tam dal jiny extruder, ale zachoval zapojeni? (nez o ztratu zaruky, se obavam aby nedoslo ke zmene rychlosti posunu)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KALICOR: ja uvazuju o necem z tohoto https://tevo3dprinterstore.com ale chce to si to pak sestavit sam.
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    ANDY_WARHOL: budu rad za tip, tohle je nejlevnejsi 3d tiskarna, kterou jsem v cechach nasel. a to koukam i na bazary.
    GRAGAGROGOG
    GRAGAGROGOG --- ---
    Pokud je u extrudéru převod s ozubenými koly, cvakání při retrakci je naprosto normální a imo není důvod k reklamaci...
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    SPM: bohuzel cvakani se projevuje u extruderu vzdy, kdyz posouva strunu zpet smerem k civce.
    to nemuzu soudit, o reprapu jsem premyslel, ale od uzivatelu minulych i soucasnych jsem dostal tuhle odpoved. nezda se, zeby byli s reprapem sami nespokojeni. spis mi to vyznelo ve smyslu, ze bych stravil znacny cas ruznym ladenim atd. coz se mi pochopitelne nechce, mam prace docela nadhlavu a tak bych nechtel koupit neco co by skoncilo nezdarem ve skrini.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KALICOR: tuhle tiskarnu si nekoupil moc dobre, pokud vim, muze pouzivat jen vlastni filament (civky s cipem, da se to hacknout, ale nic moc) a jen jeden konkretni druh a tloustku struny, za tu cenu se da imho koupit mnohem lepsi tiskarana, ktera tyhle opruzy mit nebude
    SPM
    SPM --- ---
    KALICOR: Když jde zpět myslíš při retractu? Ten by to hlavně mělo dělat jenom při nějakém přejezdu, jinak nemá moc důvod... a obecně cvakání by mohlo být přeskakování krokového motorku, což u retractu by mohla dělat jeho rychlost/akcelerace. Ale zase u sliceru dodaného výrobcem k té tiskárně by tohle mělo být nastaveno správně...

    té poslední poznámky... nevim, nechci soudit profesionální tiskárny, ale nemyslím si, že by ta dehonestace reprapu byla na místě a spíš to zní jako marketingové kecy.
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    ahoj, 3 dny zpatky jsem si poridil tuhle srandu za 5700
    XYZprinting - 3D Printer
    https://www.xyzprinting.com/en-US/product/da-vinci-mini-w
    + vsechno vytiskla do pouzitelneho prototypu
    - asi u 40-50% tisku byl obcas slyset neprijemne cvakani u extruderu, vsiml jsem si ze to dela jen kdyz jede smerem zpet
    ted premyslim zda vratit nebo reklamovat?
    kamos mi tvrdil, ze to muze byt i spatnym slicerem (pouzivam od vyrobce)
    kdyz tisknu vysku vrstvy na 0.4mm, tak je "cvakani" velmi caste. u 0.3mm se to projevuje hlavne u vetsich ploch a 0.2mm zatim testuju.
    P.S. dost me potesilo, ze vsechno vystiskla, coz mi bylo receno, ze u RepRapu bych takovou uspesnost dost pravdepodobne nemel.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Udelej si kontrolu extruze, to je fakt.
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    QYDO:pohral bych si s teplotou a prijde mi ze ti to tlaci vic materialu nez je treba - sniz trochu vytlacovani, o par % a bude to urcite lepsi - mel jsem uplne stejnej problem a po chvilce laborovani mi to ted tiskne takhle.

    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SPM: Jo, ale ve výsledku je tam toho materiálu stejně. Takže pokud ti nevypadávají kroky na extruderu a neprokluzuje podavač tak je jedno, jaký průměr to má (teda ne úplně, v rozích bude drobně jiné rozmístění materiálu)
    SPM
    SPM --- ---
    AXTHEB: nemělo by to být tak, že když máš větší průměr trysky, tak kreslí ty čáry dál od sebe a počítá tedy i tím, že tam narve víc materiálu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam