KOCOURMIKES: Mám rozestavěnýho Rebela II.c - vím o tom kulový a mechanický sestavení je IMHO to nejmenší. Co jsem našel na netu, tak Průša je prostě dotažená stavebnice, super podpora a spousta funkčních profilů na různé materiály a tak. Nicméně "prý" (kvůli konstrukci) tiskne poměrně pomalu a nic moc se s tím nedá dělat. S vyšší rychlostí by se projevily tiskové chyby a konstrukční limity. "Prý".
Postupně zjišťuji, že se asi dostanu na dost podobnou cenu, jako s Průšovou stavebnicí, ale budu mít plochu 300 × 200 a snad bytelnější konstrukci umožňující vyšší rychlosti tisku. Budu se s tím asi dost dlouho srát, protože pomalý arduino je mi málo a koupil jsem si k tomu MKS SBASE - 32 bit desku, kde budu muset asi (nemám nastudováno) zpřeházet dráty ke krokáčům, strávím hromadu hodin studováním návodů a diskusních fór, který bych jinak mohl strávit studiem jazyků, hraní s dětma, nebo prostě tiskem a kocháním se hotovou tiskárnou. K tomu mrtě času na rozběhání, kalibraci a zjištění, která součástka je moc ošizená a přijde nahradil kvalitnější... ALE prej alespoň pochopím, jak to funguje a pak už to bude brnkačka.
;)
Jestli máš prachy a chceš tisknout místo čudlání, tak je Průša asi ok volba.