• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SALAM23: nylon je polyamid 6.6 a extruduje se na 280, silon je polyamid 6. A koukám, že se taví na 220, tak nevím kde jsem vzal těch 350
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    AXTHEB: nylon je to samy co silon?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Už proto, že se extruduje při 350 stupňích
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SALAM23: moc o tom nevim, ale bude to tezsi nez pla v kazdem ohledu.
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    ANDY_WARHOL: ten by mohl byt uplne nej - jsou i silonovy voditka retezu,treba na motorce - ale nikdy jsem ten matros netiskl,tak vubec netusim jak se chova
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SALAM23: diky. jeste jsem cetl ze je dobrej silon na to. ale pla bude znacne jednodusi na tisk. diky
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    ANDY_WARHOL:chodi hezky,po kaleny tyci to pla jde stejne jako bronzovy pouzdro "nepridrhava nevydava pazvuky",do klasickyho hutnaku,hlazenky apod si vychodi drazky,tam je to na prd,jinak namazal jsem pouze jednou - olejem afterrun pro modelarsky motory,jinej nebyl po ruce, kdyz jsem kompletoval pojezd a poprvy nasadil vozik na tyce,jinak nikdy zda se mi to zbytecny klouze to pekne
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SALAM23: jeste se te zeptam, co mazani ? ty spesl matrose maj prave v sobe mazadla, takze to klouze i bez mazani
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Ruzne procesy na ruzne casti modelu jsou super no - plynuly prechod by byl zajimavy.
    Je to vyborne pro dual extruzi, ale i treba pro tisk z vice materialu rucne.

    PECA: Kolik mas solidnich top vrstev? Zkus aspon 3 jestli se to nezlepsi. Ja k tomu jeste tisknu 60-70% rychlosti.
    EDA
    EDA --- ---
    PECA: jo, to vím, různou výšku vrstvy Slic3r umí, dokonce i s plynulým přechodem (to Simplify ne). Úžasná věc, ale málokdo to použije, prý :-)
    Já jen když tisknu piloty, tak je beru na 0,2 mm, ale hlavu jim zavírám s 0,1 mm. Kdybych chtěl bejt precizní, dám tam pár meziprocesů s 0,18; 0,15 a 0,12, le to jsem ještě nechtěl.
    A s jinými tiskárnami zkušenost nemám, takže za mě ano, Průšu sestavím a jedu.
    PECA
    PECA --- ---
    SPM: Časem tedy asi S3D zkusím. Alespoň trialku. Jinak různou výšku vrstvy v rámci modelu už umí i Slic3r (Průša).
    //Jinak ten nůž byl Fiskar. Bohužel, jak jsem ho zatlačil to kostky, tak jsem ho naklonil a bylo to, no. Jo a 50% infill - asi zbytečně moc na testovací kostku.
    EDA: Tak ona je už velká výhoda asi ten i3 mk2, ne? Sestavíš a jedeš. Pokud něco nepoděláš, tak ta tiskárna má všechny parametry jasně daný, nebo ne?

    Jinak jsem náramně spokojenej s tiskem PET-G na sklo a lak na vlasy. Funguje to naprosto bezvadně. Za tepla drží jak helvetská víra a jakmile to trochu vychladne, krásně to lze sundat rukou.

    Furt mě sere ta horní vrstva. Přitom první vypadá, že je tak akorát, když jsem zkoušel ubrat, byly tam skoro mezery... Potřeboval bych nadávkovat méně materiálu pro "topink" - teda jako pro vrchní vrstvu (či vrstvy). Dá se to někde v Slic3ru, nebo to nemůžu najít "správně".
    GRAGAGROGOG
    GRAGAGROGOG --- ---
    Hmm, mě teda S3D nepřijde jako něco extra.... pár týdnů jsem používal "studentskou verzi" a vlastně jsem nenašel jediný důvod proč to používat. (Běžně používám CraftWare a IceSL, okrajově i Slic3r.) Možná s dual extrusion by to stálo za zvážení...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MCKIDNEY: to bych se nepripojil ani repetierem a curou.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    ANDY_WARHOL: Ja ho k tiskarne pripojil no problem, nicmene to vse je komunikace po seriovem portu, takze bych spis ocekaval ze jsi nemel driver pro ten chip.
    EDA
    EDA --- ---
    PECA: No já za to simplify3D těch 149 babek vyplázl, sice se zavřenýma očima, to je pravda, ale od té doby samá pozitiva a sociální jistoty :-)
    Za prvé jsem nemusel kazit pět kilo filamentu, a pak jsem taky nemusel trávit mládí u vymýšlení, proč co nefunguje :-)
    Prostě jsem vysypal jeden večer z krabice i3 mk2, v pět ráno to měl poskládané a od té doby to dělá přesně to, co má. Většinou letadla :-)
    Ale na ty je vzhledem k tištění jednovrstvých stěn Simplify skoro nutnost; Slic3r jsem k tomu před tím rokem taky zkoušel jen tak z legrace přemluvit, ale nepovedlo se mi to a od té doby jsem ho prakticky nespustil (proč taky).
    SPM
    SPM --- ---
    ANDY_WARHOL: k tiskarne jsem ho ani nikdy nepripojoval, tam mam octopi takze nebyl duvod. ale gcode fungoval normalne, udelal jsem profil podle generic reprapu, upravil podle toho co jsem mel ve slic3ru a pak se jenom doladily nejaky blbosti a bylo to ok.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MCKIDNEY: cura je strasna, i ta nova verze, zlatej slic3r prusa

    PECA: mam warez, kdybys chtel
    SPM: ja ho zkusil par minut, nebyl schopnej se mi pripojit k tiskarne, ta moje tam ani nebyla v seznamu tak sem tam zkusmo dal nejaou jinou a stejne hovno... takze bohuzel
    SPM
    SPM --- ---
    PECA: no, ne že bych chtěl hanit kvalitu výtisku, ale ten nůž asi za moc nestál :-D

    PECA: S3D má hodně velkou sílu v tom systému profilů, co má. Prakticky všechno nastavení ohledně 3D tisku je v profilu. A profilů na jeden vygenerovaný gcode můžeš mít víc. Pak se s tím dají dělat takové blbosti, že když tiskneš víc modelů zaráz, tak na každý aplikuješ jiný profil anebo že na jeden profil aplikuješ víc profilů - každý v jiný výšce. Dá se s tím pak ve finále dost vyblbnout - teda třeba kromě různé výšky vrstvy v různém místě modelu jako umí Cura můžeš měnit i % infillu, atd. Ale mně se to kecá; já si ho nechal koupit do práce, takže z mojí kapsy to nešlo :-D
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    PECA: Je tam trial kdybys to chtel vyzkouset. Ja zacal s CURA a tam uz bych se nevratil :D
    PECA
    PECA --- ---
    MCKIDNEY: Na siplify jsem koukal. Cena je v přepočtu asi 3 - 3,5 tisíce. Není to sice žádná tragédie, ale nevím, jestli oproti Slic3ru je to skutečně takové terno. Protože jinak je to nějakých 5 kg materiálu, že :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam