• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    ANDY_WARHOL: dík. tiskne se druhej pokus tak snad lepidlo pomůže :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CERMI_FOX: lepidlo na papir (herkules v tycince mi fungoval) namatlat na sklo a teplota staci 30-40, spis sem mel pak problem to sundat, ale dat to pod teplou vodu nakonec pomuze
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    Jak můžu zlepšit přilnavost PLA k podložce? Tisknu vysokou uzoučkou věc a ke konci se odlepila od podložky :( Zvýšit teplotu poldožky (teď je 60) ? Zkusit lepidlo na papír?
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Ja se tomu nedivim Cura + Marlin v Creality CR-10 nemel ani blokovani proti harmonickemu kmitani.
    Tam i docasny fix pomoci podlozky z obalu udelal obrovsky rozdil.

    Jedine co me trosku prekvapile je jak rychle to likviduje ten material - jsem zvedav jak dlouho kupovana podlozka vydrzi.

    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CERMI_FOX: taky me to prekvapilo jak to funguje
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    ANDY_WARHOL: díky, koupil jsem a tiskárna je výrazně tišší, takže můžu tisknout i v noci, ačkoliv tiskárna je hned ve vedlejší místnosti vedle dveří. Až nebude bydlet na židli, ale dostane stůl, tak snad budou hučet už jen větráky :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    PECA: Koupit par flasek s korkovym spuntem, nebo hrart squash je poradne DIY reseni.
    Vibrace jsou pekne uchylne, ale nejvetsi zdroj hluku jsou u me ventilatory
    PECA
    PECA --- ---
    ANDY_WARHOL: Protže mi to dalo chvilku klikání, tak hodím odkaz přímo do kategorie "SD struny"

    ANDY_WARHOL: Dík, u takového "kamenného molocha" mě ani nenapadlo zjišťovat. Holt, časy se mění... :)

    Z jiného soudku. Včera jsem zkoušel tisk s proměnnou výškou vrstvy - Slic3r PE 1.39.x beta. Spodek vypadal dobře, ale Vrchní vrstvy se bohužel neuzavřely. Přestala vycházet struna, ale ucpané to nebylo. Struna byla "překousaná" zubaticí a zmuchlaná pod ní. Asi to nestíhalo protékat. Mám kratší hot end, než na jaký je dimenzované tělo extruderu, takže mám heatbreak vysunutý cca 5 mm dolů z chladiče. Bohužel se s tom místě může struna obnout a pak se to takto sekne :/ Jenže dokud bezpečně neseřídám tiskárnu, nevytisknu si nové tělo extruderu :/
    Navíc se mi sakra hřejí krokové motory. Marlin 2.0.x beta, deska MKS SBASE. Sice už je tam napsané, že je toto opraveno, ale stejně mi to nefunguje, sakra! Po hodině tisku na motorech neudržím prst, držák motoru Y se ohnul (je z PET-G DD).

    Dost mě to štve, asi budu nakonec muset koupit nějakou spolehlivou funkční desku, se kterou budu moct spolehlivě doladit tiskárnu. Chtěl jsem se vyhnout 8bitům, ale asi mi nic jiného nezbude. Dá se někde rozumně sehnat ta deska co má v MK3 Průša - Einsy Rambo tuším? Našel jsem ji, ale 120 USD + DPH + poštovný to je jak za raketu.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PECA: hornbach ma i eshop...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    dalsi tip, kdo hleda levne filamenty s odberem v praze, tak zkuste https://www.softcom.cz
    koupil sem tam kilovku petg od rebela pod petikilo, maj jeste levnejsi, spectrum, ale tam si nejsem jist kvalitou. ale za necely 4 kila...
    PECA
    PECA --- ---
    Doufal jsem v eshop. Známý co má domácí elektro o tom slyšel poprvé ode mě a máti si nepamatuje, kde kupovala tu svoji... Hmm, zž pojedu příští týden do MB, zeptám se v Baumaxu. U nás (JC) v Praktiku to nemají, ale ještě zkusím dotaz na libovolnou měkkou pryž.

    BTW - odpružení, co jsem zaregistroval na Rebel fóru poněkud podporuje rezonance, kmity a tím vzniklé stíny (ghosting, ringing). Proti tomu naopak pomáhá tuhost konstrukce a pevné spojení s podkladem. Tedy pevně přišroubovat k nějakému závaží.

    Zatím stačí ty houbičky, snad seženu pruž, ale i tak asi zkusím "sandwich" z pryže, na to beton a to toho přišroubovat tiskárnu. Někdy později, až budu mít vychytaný jiný potíže... :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PECA: konkretne v hornbachu na cernaku, cena do dvou set.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    PECA: náhodný hobby shop to bude mít.
    PECA
    PECA --- ---
    ANDY_WARHOL: Kdes to sehnal?
    Já jsem použil 4 houbičky na nádobí, takový ty s jednou stranou hrubou - tu jsem dal nahoru a super.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    potreboval jsem ztisit tiskarnu, protoze chci tisknout i v noci. dostal sem jeden tip a muzu povedet, ze to zabralo az sem to ani necekal. takze doporucuji koupit tuto podlozku pod pracku, skvele pohlcuje vibrace a vyrovnava nerovny podklad

    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Nemate nekdo odstavenyho staryho mendela ? potreboval bych si neco postavit a mendel by me vyhovoval. muze byt bez extruderu ale zbytek potrebuju :)
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    nemate nekdo v praze telisko na vyhrivani hotendu ? potrebuju ho dnes, samozrejme to nechci zadarmo. diky
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    BIDAK: co jsem testoval ruzny slicery - cury - slic3r - mattercontrol - autodesk - tak me ze s3d lezl nejlepsi vysledek,prevazne tisknu strojni soucastky a rc era a treba u tech letadel je to teda znat,tam kde slic3r naslicuje chyby,diry v oplasteni "1perimetr" ,nebo chybne infiill,0% pro nej znamena ze ti nebude tisknout ani pricky co jsou cast modelu apod tak s3d uplne bezchybne,tisknu pres kabel,tak si v tom s3d muzu jeste navic realtime dost veci poladit,kdyz se pri tisku neco neco sere

    ANDY_WARHOL: kdyz mas hodnyho vedouciho tak je zadara
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    S3D má dost podobný problémy jako slic3r, jen je takovej vyleštěnej.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam