• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    A posledni vec co me tenkrat kousala do zadku v IT:
    To ze nepovazuji konkretni tiskarnu za produkt urceny k 24/7 neznamena ze si myslim ze je to spatna tiskarna.
    Vzdy vyskoci hodne lidi co mluvi o osobni zodpovednosti a pozadovanych znalostech - Neberte to jako utok na vas, ale jako pochvalu ze dokazete udelat neco co ostatni nechteji, nebo nedokazou udelat.

    To ze se vam skvele tiskne na Anet A8 (Insert your Printer here) je tim padem pochvala a ne snaha to zesměšnit.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    AXTHEB: 24/7 je oznaceni produktu, nikoliv technologie. Respektive konkretne je to zavazek vyrobce k tomu, abych jejich produkt byl pripraven k 24/7 provozu.
    Rekl jsem obecne tiskarny, protoze v tuto chvili trh hobby tiskaren segregujes na cinsky smejdy a Prusu - ja si to nemyslim ale to je neco co nerozluskneme.

    Mozna jsem trosku zdementnel v IT, ale uz jsem zazil eru, kdy se staveli PC Servery a diskutovalo se o tom co je 24/7. Je videt, ze jsem byl prilis agresivni ve svych originalnich prispevcich a mel jsem to podat lepe.

    Pro tebe je dostatecny fakt, ze vyrobce konkretniho produktu sam provozuje farmu o 100 tiskarnach. Ja uz z jineho oboru vim, ze to neni ani zdaleka dost.

    Uvedu prikladu ke MK3 co me stale nejsou vyjasnene:
    - Garantovana doba doruceni nahradnich dilu, distribucni sit. Chces mit 24/7 provoz, ale na tiskarnu cekas tydny.
    - To ze tiskarna zastavi provoz v chybovem stavu je zaklad, produkty urcene k 24/7 v takovem stavu skoncit nemaji. Jako se ted snazi o tiskarny s automatickou vymenou hlavy napriklad.
    - Redundance poruchovych systemu - tady je obtizne o tom mluvit bez nejakeho dokumentu servisni organizace. Nicmene ocekavam ze nektere veci selhavaji a bylo by mozne je zduplikovat (Vyhrevne teleso napriklad)
    - Snaha omezit dopad provoznich podminek a pripadne je jasne definovat. (Napriklad MK2 mela problem s vyhrevem pri nizsi pokojovy teplote, nezvladala bez upravy zdroje.)

    Kdyz bych mluvil jenom o Prusovi, tak verim ze firma bere 24/7 jako zavazek. Nicmene taky vidim, ze maji svych problemu dost.
    SVJETLUSHKA
    SVJETLUSHKA --- ---
    EDA
    EDA --- ---
    SVJETLUSHKA: Ten už tam byl před Průšou, za rohem je čistírna odpadních vod pro Prahu.
    SVJETLUSHKA
    SVJETLUSHKA --- ---
    BIDAK: jojo, včera jsem jel kolem. Takový známy smrad spáleniny. Aha Průša.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MCKIDNEY: Je to levnej šrot z Číny a na internetu je XYZ postů o tom, že je to nebezpečný. Jestli si to pořídí soused teenager s ekononomkou závisí zejména na tom, jestli je kretén nebo ne.
    Nemůžeš posuzovat stav nějaké technologie podle toho, jak fungují low-cost sračkové varianty, které dávala dohromady cost-cutting monkey s minimální znalostí v potřebných oborech.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MCKIDNEY: pak doufam ze takovy lide nez si tu tiskarnu postavi maji i dobre pojisteni :)
    ja neresim ostatni, resim sebe a sam se vzdelavam temer nonstop. pred par mesicema sem nevedel o 3d tisku nic. ted tu mam vedle sebe opravdu hezkou hypercube, ktera uz zacina tisknout slusne, kterou jsem postavil vlastnima rukama z materialu co sem si nakopil sam., takze to de. kdyz se chce.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    ANDY_WARHOL: Je rozdil mezi tim co je Kit a co je Bill-Of-Materials. U jednoho ocekavas neznalost a mel by jsi byt odpovedny za svoje nedostatky.

    Nevim jak ty, ale ja pracuji s lidma co nejsou ochotni studovat ani to co je zivi v korporatu. Mozna je to profesionalni deformace. Dokud to funguje, tak se nazajimaji o nasledky.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MCKIDNEY: jsme dospeli a mame zodpovednost kazdy za sebe, v dnesni dobe neni problem si nastudovat vetsinu veci.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    ANDY_WARHOL: Ten tvuj posledni bod je prave to o cem mluvim. Kity jsou prilis jednoduche postavit, ale nejsou dostatecne osetrene aby je nestavil nekdo kdo na to nema.

    Stejne jako tiskarny v rukou Industry Leaders mozna jedou 24/7 v tovarne, ale neznamena to ze je to zasluha toho HW.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Ja jsem se do sve CR-10 podival ze zajimavosti a rozhodne jsem tu elektorniku nedelal DIY.
    Je pravda, ze to se o Anet A8 rict neda. Abych pochvalil Prusu - jeho produkt je opravdu Kit a ne bundle of parts.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MCKIDNEY: tak ja sem hlavne nemyslel samotnej mosfet, ale celej ten modul (ano nevyjadril sem se presne, ale vzhledem k tomu ze se to casto doporucuje, myslel sem ze to je jasne), kterej se prodava v celku, kde uz mas sroubovaci piny.
    a promin, kdyz si nekdo neumi na internetu najit formular na vypocet minimalniho prumeru dratu pro dany proud a napeti, tak by neco jako stavba 3d tiskarny snad ani nemen absolvovat.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    ANDY_WARHOL: Protoze ne kazdy majitel 3D tiskarny je slabo-proudar. Muj 18 lety soused s ekonomkou si podle navodu z internetu napaji mosfet na tenke dratky a nebude to jenom jeho problem.

    Vidim to jako 2 moznosti - vyrobce to ma jasne oznamit vsem ze je to nebezpecne a dodat samostatny kit pro opravu. Nebo druha moznost je nerikat nic a spolehat na hobby komunitu, ze se sama bude regulovat.

    Zijeme v dobe, kdy se obchazi regulace tim, ze se produkt oznaci za DIY-kit a lidi to nejenom toleruji, ale dokonce oslavuji.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MCKIDNEY: proc maz z toho husi kuzi, to je lepsi tu tiskarnu nechat bez toho ?konkretne u ty anety je to vec, bez ktery k nejaky nehode dojde celkem brzy, stejne tak se musi nahradit firmware za ten co ma termal runaway
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    A abych dal kredit Prusovi, protoze to vypada jak kdyby se lidi nasrali kvuli tomu.

    Bude moment kdy jeho tovarna (a nezavisle organizace) dosahnou potrebne velikosti a komplexnosti a stanou se standartem. To ze neverim ze jim jsou nijak nesvedci o me (ne)ucte k tomu co a jak dela.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    BIDAK: Hele ten kdo se nebavi o tiskarne je ten kdo mi rekne ze provoz 100 tiskaren v tovarne je argument pro kvalitu produktu. Snazil jsem se nasledovat jeho cestu mysleni.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    AXTHEB: Myslim se ze me hodnotis neferove a nerekl jsi nic co by to vyvratilo.
    I kdyby MK3 byla perfektni 24/7 tiskarna, tak nemas pravdu - nereprezentuje celek.

    Zijeme v dobe kdy jedny z nejpopularnejsich modelu maji vypnuty Temp runaway .... nemusim byt spionabych vedel ze to neberou v tovarne vazne.

    Ale kazdy se na to diva jinak a hadat se nebudu.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    MCKIDNEY: Takže vlastně se nebavíš o tiskárně. Jako vážně?
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    A k te konfiguraci - nemluvim o SW konfiguraci v tiskarne. Mluvim o konfiguraci celeho reseni - do toho spada i ventilace, ochrany prepeti atd. Neocekavam ze Prusa provozuje sklad se 100 tiskarnama a neda si praci ladit to prostredi kde bezi.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MCKIDNEY: No, na sub-2000$ trhu to rozhodně industry leader je. Ale když napíšeš "Tiskarny nejsou ani blizko k 24/7", tak prostě nemáš pravdu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam