• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ACID: petg na pei neni moc dobry napad. doporucuji sklo + lak na vlasy, bed cca 80 stupnu, teplotu tisku doladit pomoci teplotni veze
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    ACID: Tohle je pro PETG klasika - dela to i se sklem. Lepidlo pouzivam proto aby tam byla vrstva PVA a hezky se to odlepilo.
    SPM
    SPM --- ---
    SVJETLUSHKA: jj, já ho znám :-) Ale právě na tu klasickou konstrukci má detailní návod, podle kterýho to sestaví prakticky každej, ale na tu krabici toho moc není, akorát seznam materiálu a modely :-) (a to co měl na tom expu byl teda druhý prototyp tohohle :-D)
    ACID
    ACID --- ---
    Nějak se mi nevložil obrázek.

    SVJETLUSHKA
    SVJETLUSHKA --- ---
    SPM: v případě rebelixe bych se obrátil na Martina Neruda. Na fb má odkazy na stavbu a někdo mu děkoval za rady se stavbou.
    ACID
    ACID --- ---
    MIKROM: Tak já mám nakonec jiný problém, PETG drželo až moc a poškodil jsem PEIku. Iron evidentně nestačil. Na zbytku ještě zkusím laborovat s lepící tyčinkou a nejdřív asi s teplotou, měl jsem první vrstvu na 255C, na bluetape super, tady to možná je příčina problému. Zkusím 230C co mám na zbytek tisku a případně jít ještě níž.
    SPM
    SPM --- ---
    eventuelně v tomhle krychlovém provedení už existuje Rebel a RebeliX, ale nevím popravdě jak moc jsou k tomu dostupné návody na sestavení (naživo jsem to viděl, ale jestli to už někdo dokumentoval...)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MILAZAJICEK: Ja jí nemám, ale kdybych zjistil že si zase potřebuju postavit tiskárnu, bylo by to h.evo.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    AXTHEB: to je ono a na tuhle jsem už koukal. Je to dobrej nápad?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MILAZAJICEK: hypercube evolution? nevím teda jak vypadá REXROTH profil ;)
    SPM
    SPM --- ---
    GANDALFSEDY: což se naštěstí moc nestává, pač pořád jsou na to potřeba nějaký schopnosti... což ti vyšinutí většinou nemají. Nicméně tohohle se nikdo nebojí... až si skoro říkám, že tím červeným hadrem pro býka je slovo "tiskárna" - asi pak každej, kdo dokáže na inkoustovce vytisknout obrázek, má pocit, že to dovede každý... kdyby se tomu říkalo 3D aditivátor, tak se o to nejspíš nikdo zajímat nebude :-D
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Měl bych dotaz. Rád bych anet nahradil necím sofistikovanějším můžete mi pomoct vytipovat tiskárnu z REXROTH profilu nebo z hliníkového vypalku. Měl by to být zavřeny box. Konstrukci podobné ultimakeru. Stavba po domacku.
    ACID
    ACID --- ---
    Díky všem zúčastněným, udělal jsem to nakonec ve slic3ru který se nainstaloval s repetierem. Na ten meshmixer se podívám.

    Aktuálně tisknu na zmiňovanou PEIku za studena trysku ofuku z PETG, zdá se že to drží, tak uvidíme. Očištění Ironem.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    vidis Martine
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    SPM: nj jenze kdyz si pak nekdo pujde zastrilet do spoluzaku pistoli co si vyrobil doma na kovostrojich tak nam pak budou chtit zakazat doma soustruhy, vyhne, rifling machines ...
    SPM
    SPM --- ---
    KOCOURMIKES: ale začíná to v tu chvíli hodně lézt do peněz, složitosti, znalostí... a už v tu chvíli je jednodušší a levnější si jí vyrobit obráběním, jako se vyrábějí normálně.

    ANDY_WARHOL: stejně jako třeba regulovat kapacitu zásobníku těch reálných zbraní, což se třeba teď děje :-)
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    Pistole se da vytisknout 3D printem z kovu zeano.
    MCKIDNEY: mas nejakej problem Martine ve verejnem auditku ?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SPM: to je jak regulovat stavbu bunkru na strome...
    SPM
    SPM --- ---
    MCKIDNEY: jo, problém je, že tyhle tvrzení jsou relativně nebezpečný. Když někdo řekne, že po chilli chutná všechno stejně, tak si o tom myslím své, ale nezpůsobí to, že by chtěl někdo chilli zakázat. Zato když podobní jedinci začnou někde omílat jak s 3D tiskárnou si každý vyrobí palnou zbraň doma, chytí se toho nějaký podobně dobrý média, tak to pak napadne nějakýho panáka v Evropský komisi nebo podobně nápomocný instituci, kde ví o všem úplný kulový a ještě to začnou regulovat...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam