ANDY_WARHOL: zajimava diskuze, nicmene znacne akademicka a i akademicky neuplna. Ponekud resi pouze rychlostni profil a nevsim jsem si ze by resili i drahovy profil (nebo jsem to aspon nezaznamenal) S-krivkovy rychlostni profil neni jen prubehu rychlosti ale i viceose drahy, neb draha rychlosti tez omezuje , tedy pokud ma byt pri konstatni vysledne rychlosti akcelerace dodrzeny je potreba deformovat drahu a o prubehu drahy vlivem akcelerace jsem tam zminku nezaznamenal, zjednodusene prijde mi ze to resi pouze v rovine jedno oseho pohybu a resi jen rychlost pri zmene smeru pohybu ale uz neresi pri zmene smerupohybu drahu. Take mi prijde vtipne ze resi i vyssi stupne nez 3. protoze i jen nerovnomernost mikrokroku a nizke rozliseni vysledek ovlivnuje radove (spis o nekolik radu) vice nez 4. - 6. rad pohybu, to same jitter STEP signalu. Ze zacatku diskuze mluvi i filtru trapezoveho profilu, ktery zpusobi posunuti toho kde je na draze rychlosti dosazeno, tedy zpozdeni rychlosti vuci draze coz ma tez o dalsi rad vetsi vliv nez vyssi rad pohybu nez 3. tedy blizim li se k bodu kde potrebuju dobrzdit na nejakou rychlost, tak ten filtr udela to, ze se dobrzdi na tu zadanou rychlost az za timto bodem, cim je hodnota mm/s^3 nizsi tim je to posunuti vetsi, zvysovani hodnoty to posunuti zmensuje ale profil rychlosti posouva blize trapezovemu prubehu a efekt se tak ztraci. Ta prava legrace s S krivkama nastava az kdyz nekdo bude chtit uzivatelsky zmenit rychlost behem pohybu. Coz zase u 3d tiskarny neni zase az tak potreba.