GOSHEWAN: ne ze bych ti chtel hazet vidle do byzu, ale
"idealni zpusob jak zacit s 3D tiskem" ..srsly?
Pokud mate chut hrabat se v HW, hrat si na kutila a nonstop improvizovat, prosim.
Ale pokud chcete tisknout, tak si proste kupte MK3. Ano stoji to jiny prachy, ale volny cas taky neni zadarmo.
Kdyz tady ctu vsechny ty hacky ohledne trysek, spatnyho prichytavani k bedu, etc... tak je mi z toho tak nejak divne. Uz jenom kdyz vidim ten akrylovy ram, tak z toho kouka do budoucna naprosty clusterfuck a utopeny desitky hodin prace.
Ja se k 3D tisku dostal jak slepy k houslim, nijak jsem se do toho nehrnul, natlacil me k tomu kolega, smontovali jsme za odpoledne MK2, zakladni kalibrace, pak akorat doladeni vysky vrstvy a od te doby to tiskne. Takovy veci jako teplotni veze jsme nedelali vubec a porad z toho lezou lepsi veci nez
tohle. Jediny troubleshooting co delame je rekalibrace kdyz se tiskarna nekam prenese/preveze.
Chapu, ze vas muze fascinovat samotna technologie, hrabat se ve fyzikalnich limitech aditivni vyroby a ze muzete mit domaci tiskarnu jako tamagotchi o ktery se musite starat. Taky jsme se hrabali a modifikovali Atmel pinouty v C++ headerech pro kolegovu RepRap desku a never again. Vzdycky jsem mel za to, ze to ma byt primarne nastroj, kterymu hodim model a on mi ho v rozumne kvalite vyprodukuje, bez toho abych musel travit 2 dny debugovanim (debugovanim hardware tiskarny. Optimalizace/debugovani modelu, aby byl idealni pro tisk je jina kapitola).
Argument
"na tiskarne ktera za tebe nedela vsechno automaticky, se toho nejvic naucis" neberu, protoze zni stejne blbe, jako kdyz nekomu kdo zacina s linuxem poradite, at si jde nejdriv precist dokumentaci ke kernelu.
/rant