• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    ANDY_WARHOL: ano byl a taky to tim pekne pokurvili
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    PECA: to je problem triangle nebo mesh modelu obecne, Snap muze fungovat bezezbytku pouze k 1 hrane trojuhelniku nebo bodu trojuhelniku, zmerit prumer neni jak protoze v STL modelu jsou jen trojuhelniky, tedy dira neni dira ale mnohostěn ktery muze byt jeste deformovan chybou zaokrouhleni. Plochy hrany atd. to same. Nektere CADy sice umi castecne aproximovat co by asi mohla byt kruznice, nejaka plocha tedy kde by mohla asi cca mit nejake hrany ale nikdy to nefunguje bezezbytku a jen v ramci urcite chyby takze to pak dela dost casto nesmysly. Nejak se s tim castecne umi poprat fusion 360 ale ma docela dost nizky limit na pocet trojuhelniku ktere zvladne zpracovat
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SALAM23: podle webu byl 123design nahrazen tinkercadem...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SALAM23: na ten sem nekoukal
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    ANDY_WARHOL: to souhlasim,mas pravdu,ale treba ten 123D design je taky free a prijde mi pouzitelny,je prehledny a naucis se v nem asi za 20minut
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SALAM23: zas není moc fér srovnávat tak drahej program jako je rhinoceros se zadarmo web aplikaci
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PECA: mě k tomu stačil youtube

Já zas mám problém s tím fusionem, ten tinkercad, pokud člověk přijme to paradigma je pak velmi easy a dá se tím udělat hodně.
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    Za me je nej Rhinoceros 6 a pak jeste stary 123Design na jednoduchy veci - Tinkercad je uplne mimo,nebo mozna ja ,ale absolutne jsem to nepochopil
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PECA: já si tam nastavím mřížku na požadovaný rozměr a chytám a měřím to pomocí l ty mrizky
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    PECA: Fusion360
    PECA
    PECA --- ---
    ANDY_WARHOL: Já vím, ale ten díl k úpravě není úplně primitivní (je dost komplexní). Chtěl jsem (možná špatně) vzít válec a umístit ho tak, abych "uřízl" vnitřní okruží, za které drží HotEnd a celé je mohl posunout níž. Jenže nejsem schopen "změřit" průměr dutiny v extrudéru, abych si udělal válcovou díru stejného průměru, ani ten negativní válec přesně umístit... Chybí mi tam nějaké přichytávání na plochy, hrany či uzly (snip), chybí mi tam nějaké měření (measure)... Ale nejsem ani schopen zjistit, jestli to jenom neumím, nebo potřebné nástroje neexistují a hledám je marně :)
    Nevím, jestli s tím nadále plevelit v toumto auditku. Zkusím večer pohledat nějaká výuková videa, návody, nebo tak něco (nebo, jestli máš nějaký dobrý zdroj, hoď mi link prosím). Vymodelovat něco od piky bych asi zvládl, to mi je myslím si celkem jasný, ale nějaké úpravy komplexního tělesa mi přijdou dost nereálně (prozatím).
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    ANDY_WARHOL: Já to taky zkoušel a vůbec jsem s tim nedokázal nic vytvářet, což nedám ani v jiném CADu, jediný z čeho jsem dostal použitelný modely je OpenSCAD a to taky se slušnou dávkou úsilí.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PECA: musíš změnit přemýšlení. Oprostit se od cadu. Tady pracuješ s geometrickýma objektama a různé je slepujes. Když slepis objekt s prázdným objektem tak tam uděláš díru nebo ořez. Když potřebuješ posunout úchyt, tak se to dělá tak že si součástku rozdělís tak, že ten kus co se bude protahovat máš samostatně. rozdělís to tak, že si ten objekt sloucis s prázdnou kostkou, zbytek si dáš do schránky a pak dáš zpět a pastnes. Tak si postupně nasekas jednotlivé části. Protáhnes ten díl co máš a znovu je nagrupujes. Není to těžký, jen člověk prostě přemýšlí v objektech a jejich prunicich. Přičemž díra je taky objekt
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PECA: videí je dost
    PECA
    PECA --- ---
    ANDY_WARHOL: Tak import jednoduchý, ale za zlatý prase nemůžu přijít na to ,jak v tom cokoliv potřebného udělat. Tutorial jsem dokázal spustit jenom úplně základní. Potřebný vhled do "jak na to" jsem nezískal.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    to je hrozny, uz i autodesk kurvi terminologii.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PECA: na jednoduchý úpravy je ideální tinkercad

Tady bych radil rozrezat to na tři díly, ten prostřední protáhnout a zase slepit (grupovat)
    PECA
    PECA --- ---
    Potřebuji poradit. Mám STL extruderu na nevím jaký HE, ale můj Rebel mod v3.2 tam docela pěkně pasuje. až na to, že je krátký (ten HE, respektive extruder počítá s HE o asi 5 mm delším). Potřebuji to STL upravit. V podstatě bych posunul úchyt HE o 5 mm "níž" a bylo by hotovo, ale...

V čem to udělat snadno a rychle? Umít trochu ve Sketchupu, mám tu Blender, který se stejně chci naučit.
    Ve Sketchupu se mi to upravuje extra blbě. Buď díky tomu, že je to sestavený z trojúhelníků, nebo protože to se Sketchupem neumím dostatečně dobře. V Blenderu jsem to ještě nezkoušel, tam se obávám práce s přesnými rozměry.
    PECA
    PECA --- ---
    Super, dorazil Průšament (koupený "omylem"), hned si ho vystavím na poličku. Ještě lepší je ale že dorazilo i PET-G, se kterým mi tisk při zkouškách docela dobře fungoval a teplovodivá pasta. Takže najdu STL a zkusím si upravit model extrudéru na míru mému hotendu - pak snad zužitkuju i ten Průšament.
    Challenge accepted :)
    RAJCHE
    RAJCHE --- ---
    R0C3S3K: Diky. Behem nasledujiciho mesice ve Voix.cz (Dusni 3 - Praha)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam