• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ANDY_WARHOL: koukal jsem, že toho nebude málo :)

    The Best Upgrades For Anet A8 3D Printer | Pevly
    https://pevly.com/anet-a8-upgrades/
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    NAVARA: tak vítej. Ale obávám se, že na deskovky už nebudeš mít čas :-) teď nás nového koníčka - zprovoznění a vylepšování 3d tiskárny :-)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ahoj, jdu se přidat do klubu - stavím si Anet A8, primárně na herní součásti a vylepšení insertů pro deskovky :)
    ACID
    ACID --- ---
    SPM: To není o tření ale o úhlu stoupání. Při pohonu motorem (což tě zajímá víc), už ta situace tak příznivá není. Navíc díky tomu, že není samosvorný, jsem si už párkrát rozhodil x-ovou osu, protože se mi jeden šroub protočil.
    SPM
    SPM --- ---
    Tak jsem si dneska vyzvednul ty 8mm trapézy a vypadají celkem fajn. Jsou stejně dlouhé, rovné, stoupání na pohled vypadá identické, žádné otřepy na koncích... jediné co, tak ty matky na nich mají trochu vůli. Ale to snad nebude problém (vzhledem ke způsobu použití a montáži se to částečně snad vymezí a nebude dělat brajgl). Ale ta velikost tření proti standardní závitovce je masakr - když na to nasadím matku a chytnu to vertikálně do ruky, tak matka sama sjede :-)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ACID: eshop bez cen je promin, nahovno, abych se tam doprosoval aby mi rekli kolik stoji maticka, to je trochu nahlavu. takovy stranky, kde nemaj cenik,proste ignoruju. jinak se to nenauci
    ACID
    ACID --- ---
    btw nově teď mají i profily 20x20
    ACID
    ACID --- ---
    ANDY_WARHOL: ze maji poptavkovy eshop jsem doted nevedel, a ano, aluteckk doporucuju
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ACID: eshop kde pro jistotu nemaj ceny, to jako vazne doporucujes ?
    ACID
    ACID --- ---
    QWWERTY: používáme https://www.aluteckk.cz
    jinak si porovnej cenu matic, to jestli na metru profilu zaplatis o 10 korun vic je nepodstatne, pokud 1 matice stoji o 5Kc vic. Navic maji matice s pruzinkou, na vertikalni drazky k nezaplaceni, davame je vsude.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SPM: ano k tomu sem. Došel taky, navíc jsou na Žižkově a není se tam problém pro to stavit.
    SPM
    SPM --- ---
    ANDY_WARHOL: A všechno +- ok? Že to přeprodávají mi je celkem jasný. Ale pokud přeprodávají alespoň něco co mají vyzkoušený a protřídí vyslovený zmetky, tak je to cenově asi akceptovatelný, než když na to budu měsíc čekat, pak se případně hádat s číňanem a pak čekat měsíc na další :-)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SPM: tahle firma imho preprodava z aliexpresu. Akorát to má člověk rychleji a může to reklamovat. Ale kupoval sem toho od nich docela dost
    SPM
    SPM --- ---
    JVCNC: dík. jestli je tady na ně pozitivní reference, že neprodaj vysloveně šmejd, tak to tam vezmu :-)

    No, co se týče kolejnic, tak na Y ose bych měl mít dvě, každý z jedný strany tiskárny, každý motor, co to táhne řemenem. Mám se hodně bát, že to nebude fungovat? :-/
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    SPM: co tady? https://www.postavrobota.cz/Zavitova-tyc-trapezovy-sroub-300mm-d8-T8-d697.htm

    jinak oni ani tyhle levne cinske trapezy nejsou nejak extra percizne vyrobene protoze jsou jen valcovane, aby byli percizni museli by byt brousene na zavitove brusce a pak je cena takoveho sroubu i vyssi i nez levny valcovany cinsky kulickovy sroub. Spis nez nejakou extra presnost i kdyz i v tom si trapezem polepsis, se to hlavne nebude pridirat na ruznych mistech a ztracet tak kroky.

    u toho linearu je to tak jak pises, vzhledem ke zpusobu montaze. Oni jsou z vyroby prohnute, protoze spravna montaz je takova ze se pritlaci k rovne hrane podle ktere se srovna a za predpokladu ze to k cemu ho montujes je radove tuzsi nez ta kolejnice, ona neni samonosna. Pokud nebudou muset fungovat v paru tak bude asi ok i ta cinska kopie.

    U nich je problem s tim, ze spodni hrana kolejnice a horni hrana voziku mivaji ruzne vysky a nez to pak davat nekomu na brusku, aby byli stejne vysoke tak to uz je pomalu levnejsi koupit ten original. no a pak jeste voziky muzou v jednom smeru drhnout, podle toho jak se povedou vodici drazky ve voziku a jake tam da cinan zrovna kulicky, ty se pak nemusi odvalovat ale klouzat. U te levne kopie nikdo za nic neruci, takze muze byt bez problemu nebo muze vykazovat ruzne kombinace toho co jsem popsal.

    jinak, trapezove srouby D8x8 dela jenom cinan proto, protoze jaksi dle norem neexistuje.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    btw kdyz tu tak stavite tiskarny - kde u nas sehnat za nejaky rozumny penize 4040 alu profily?
    SPM
    SPM --- ---
    ACID: no, potřebuju 2x300mm. Když jsem jí tam naklikal, tak 1ks 300mm neobrobený je za 17 euro (pravda, bez matice). Ale nezjišťoval jsem, kolik chtějí za shipping :-) Takže úplně nesmyslná cena to není, ikdyž zase otázka, jestli to má smysl u 3D tiskárny poslepovaný z kombi alu profilů. Tedy něčeho, co stejně nějakou vysokou přesnost a pevnost konstrukce nemá, takže patrně to úplně precizně vyrobené trapéz nezachrání. Nicméně... nemá někdo zkušenost s nějakou tou čínou, která by byla relativně ok (aby to nepřišlo úplně zvohnutý a rozdílem několika mm ve stoupání na tom kousku tyče)?

    Pak mě čeká ještě další quest :-D Najít jakžtakž fungující čínskou kopii HIWIN. Tam se mi ta cena originálu už teda fakt nelíbí a hlavně vzhledem k tomu, že to bude přidělaný k viz výše, tak tím asi opravdu nic nezískám proti jakžtakž jezdící kopii :-)
    ACID
    ACID --- ---
    SPM: Shodou okolností jsem po nich koukal minulý týden. Má je Misumi, i s obrobenými konci, ale ceny se ti moc líbit nebudou, začínalo to někde od £60 za tyč s maticí a tuším jedním obrobeným koncem. Koukal jsem i k Igusu, ale ti mají jakýsi svůj profil. Ceny jsem nezjišťoval. Jo a stoupání 8 tuším jen ta čína.
    Jinak jak píšeš od Tr10.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam