• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    NAVARA: k napájení postele asi těžko, jak bys pak chtěl řídit teplotu?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ANDY_WARHOL: Na desce (resp. v kontektoru) jsem ho přešrouboval, v extruderu jsem to ještě nerozebíral. Ale multimetr mám, tak proměřím (zatím jsem měřil jen zdroj :).

    D5 svítí, D4 si poblikává - ale to je afaik postel, diodu pro extruder jsem nenašel...

    Kdyby byl problém v desce, že nepouští do extruderu proud, dá se přišroubovat k napájení postele (měla by mít stejné parametry, proměřím) nebo by to bylo už moc zátěže?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    NAVARA: zkontroluj jestli se ti neodpojil drátek někde. A jestli máš multimetr, tak se dá zjistit, jestli ti funguje topné těleso, podrobnosti najdeš na Google. Dokonce se dá poznat, jestli je na 12 nebo 24 v, protože každej má mít určitě rozmezí odporu
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Tak postel hřeje krásně a drží, extruder se zahřál jednou a než jsem tam stihnul strčit PLA, tak teplota začala klesat a už nehřeje. Jako je všude psán v kategorii spotřební zboží, ale až tak :o
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    NAVARA: dává se mezi desku a hotbed.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Mosfet - https://www.amazon.co.uk/dp/B077D1JZJF/ a strčím jeden mezi zdroj a napájení desky, mezi desku a hotbed už ne?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    QWWERTY: Dostanu se jen na začátek článku, ale moc dobře vím o čem píše :)
    Anetu mám v té hoby fázi, kdy si s tím chci hrát.

    ACID: Jj, o zrcadlech jsem četl - přijde mi, že ta žlutá páska musí hodně brzo odejít...
    JVCNC: Být to profiCNC, tak by mne to tam taky vadilo :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Zarovnáno a jde se na to :)

    ACID
    ACID --- ---
    NAVARA: Nenech se odradit, pokud přehraješ fw, doplníš mosfet a neposereš montáž, tak ta zde proklínaná A8 nefunguje zas tak zle. A holt místo draků a podobných capin se budeš učit tisknout na tuningu pro svoji tiskárnu.
    Jedna rada, na bedleveling čidlem se vykašli, raději si kup zrcadlo, pořádně ho srovnej a tiskni na něj.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    NAVARA: vidis, treba uz samotna existence a nutnost autolevelingu je spatne, krome toho ze byva dost spatne i proveden. Kdyz je to tak spatne ze na stroji neni nic kolmo a nic neni rovne, tak castecne to pomuze. neni to ale vsespasne reseni protoze ma sva omezeni a kompenzovana geometrie stroje autolevelingem neni to same jako nativne nezkroucena geometrie. Nicmene tohle je spolecne pro skoro vsechny FDM tiskarny.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    NAVARA: linkovany clanek je 2017 a odpovida tomu dvouletymu rozdilu, viz MCKIDNEY
    Doporcuju precist M. Maly, 2 mesice zpatky:
    Přetaktováním starého geeka z něj dostane až o šest procent méně výkonu a shoří mu auto | Hospodářské noviny (IHNED.cz)
    https://tech.ihned.cz/...m-stareho-geeka-z-nej-dostane-az-o-sest-procent-mene-vykonu-a-shori-mu-auto
    "Hlavní důvod je, že jsem, dámy prominou, starej línej exgeek, kterému začíná být líto času stráveného nekonečným nastavováním věcí, které mají fungovat. Vážně. Začal jsem dělit věci do dvou skupin, na “hračky” a “nástroje”. Hračky jsou na hraní, šťourání a vrtání se v nich. .... nástroje jsou věci, které potřebuju k denní práci a pohodlnému životu, a od nich očekávám ne to, že je mohu nastavit do sto osmdesáti tří režimů, ale že udělají, co potřebuju, jak to potřebuju a když to potřebuju. Jakmile cokoli z této trojice požadavků hapruje, přesouvá se dotyčná věc z kategorie “nástroje” do kategorie “verky”
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    SALAM23: Neni to o tom, ze ta investice do tiskarny by ti zajistila lepsi vysledky. Verim tomu, ze na Anete jsi schopny po odladeni tisknout stejne dobre jako na na Prusove i3.
    Ten rozdil je ovsem v tom, kolik casu stravis udrzbou a tuningem. Pokud jako prvni vec po postaveni tiskarny, potrebujes zacit tisknout upgrade soucastky, aby jsi to dostal aspon na nejakou uroven a rutinne travis udrzbou nekolik hodin, aby to vubec chodilo, tak je imho neco spatne.
    Resp. ne nutne spatne, ale musis si polozit otazku, jestli sis poridil tiskarnu, protoze ti ta technologie prijde fascinujici, chces o ni vedet vsechno a proto ti nevadi rypat se v kazde drobnosti, aby jsi mel in-depth znalosti technologie a nebo protoze chces funkcni nastroj, se kterym zacnes po minimu udrzby vyrabet vysledky.
    Cas neni zadaramo. Je to stejna investice jako penize. Typicka pomucka - vemte svoji hodinovou taxu, kolik jste stravili casu udrzbou a zamyslete se, kolik jste "utratili" za udrzbu.
    Pointou neni, ze to musi vyjit nutne spatne - nekomu se to vyplati, nekdo si rekne "time you enjoyed wasting is not wated", ale je potreba myslet dal nez jenom k cenovce na eshopu.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    AXTHEB: Hasičák tu mám a starý požární hlásič, co jsem měl bokem na recyklaci, přimontuji k Anete :)
    AXTHEB: Už jenom kvůli autoleveingu budu muset
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    AXTHEB: všude si na to upozorňován, kdo se na to v kašle, tak je to jeho problem
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ANDY_WARHOL: No, ne vsichni.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    AXTHEB: tak firmware si tam snad stejně nahrávás co nejnovější a s vlastní konfiguraci...
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    AXTHEB: jak jsem psal, neber to jako rypani - ale asi mam nejakou nivejsi verzi,za 3 roky uzivani s ni fakt nemam problem - jasny par zadrhelu,propalena teflonova trubicka - odesel za 2 roky termistor - cas od casu je treba utahnout - ale za ty kacky bych ji vazne nic strasnyho nevytknul,to co pises jsou takovy internetovy strasaci,vetsinu problemu s tiskem a provozem si zpusobi sami uzivatele - uvolneny kontakty,zapraseny pojezdy neutahla konstrukce apod - proste bych se tyhle cinsky potvory trochu zastal,protoze mi prijde ze to neni uplne pravda vse co se o ni pise,za cenu lepsich bot mi to prijde pro hobby pouziti slusna stavebnice - prikladam par fotek ruznych tisku pro predstavu,nemam na tom zadnej tuning





    SKAUT
    SKAUT --- ---
    AXTHEB: Zas se aspoň ví že pro svou věc ( 3d tisk) přímo hoří...
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SALAM23: Anety jsou známé tim, že v průběhu času měly hodně problémů se samozapalováním. Některé měly špatné konektory na HB, na jiných je/byl hotend tak chytře vymyšlen, že si může během tisku vyrvat topné tělísko (a příslušná tiskárna neměla ve firmware thermal runaway protection). Nevím jak je tomu dneska, ale už jsem slyšel o tolika hořících anetách, že to prostě musím zmínit.
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    AXTHEB: me spis zajimaji ty veci o horicim baraku - to ze je oser to sesroubovat je asi kazdymu jasny,ale to z ni porad nedela nejvetsi sracku - sorry nechci rejpat,jen mi to neni nejak porad jasny
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam