• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    AXTHEB: tak firmware si tam snad stejně nahrávás co nejnovější a s vlastní konfiguraci...
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    AXTHEB: jak jsem psal, neber to jako rypani - ale asi mam nejakou nivejsi verzi,za 3 roky uzivani s ni fakt nemam problem - jasny par zadrhelu,propalena teflonova trubicka - odesel za 2 roky termistor - cas od casu je treba utahnout - ale za ty kacky bych ji vazne nic strasnyho nevytknul,to co pises jsou takovy internetovy strasaci,vetsinu problemu s tiskem a provozem si zpusobi sami uzivatele - uvolneny kontakty,zapraseny pojezdy neutahla konstrukce apod - proste bych se tyhle cinsky potvory trochu zastal,protoze mi prijde ze to neni uplne pravda vse co se o ni pise,za cenu lepsich bot mi to prijde pro hobby pouziti slusna stavebnice - prikladam par fotek ruznych tisku pro predstavu,nemam na tom zadnej tuning





    SKAUT
    SKAUT --- ---
    AXTHEB: Zas se aspoň ví že pro svou věc ( 3d tisk) přímo hoří...
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SALAM23: Anety jsou známé tim, že v průběhu času měly hodně problémů se samozapalováním. Některé měly špatné konektory na HB, na jiných je/byl hotend tak chytře vymyšlen, že si může během tisku vyrvat topné tělísko (a příslušná tiskárna neměla ve firmware thermal runaway protection). Nevím jak je tomu dneska, ale už jsem slyšel o tolika hořících anetách, že to prostě musím zmínit.
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    AXTHEB: me spis zajimaji ty veci o horicim baraku - to ze je oser to sesroubovat je asi kazdymu jasny,ale to z ni porad nedela nejvetsi sracku - sorry nechci rejpat,jen mi to neni nejak porad jasny
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SALAM23: Jo, dával jsem jednu do kupy a bylo s tim nadlimitní sraní.
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    AXTHEB: a ty s tou anetou mas nejaky realny zkusenosti ?Nebo jen to jsi nekde vycetl?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SALAM23: Třeba to, že tu nikdo na "levný čínský tiskárny" neplive, plivu tu konkrétně na Anet, protože je to sračka. A nabízím alternativy v podobné cenové kategorii, ne za desítky tisíc.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    NAVARA: Ender btw, jinak neni to tvoje chyba a to je to co nas sere.

    Auta jsou divne srovnani, spis je to neco jako dalsi clovek co si predplati fitko, aby zhubnul. Ostatni uz vedi, ze to neni ten spravny prvni krok, ale nevi jak tomu priste zabranit.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    NAVARA: Ender 3 stojí podobné peníze, tiskne líp a vyžaduje míň úprav. A afaik jestě nikomu nezapálil barák.
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    AXTHEB: neco mi uniklo?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MCKIDNEY, JVCNC: Nevím o lepších variantách za 150€, s tím že za půlrok/rok pošlu Anetu dál a koupím si Průšu jsem smířen.
    Chci se ale nejdříve naučit základy na něčem levném - ostatně, připravené STL mohu vždy odnést k někomu s Průšou, pokud pro něco budu potřebovat přesnější tisk.
    A auta s přeplňovanými motory ze sekaček tu díky regulacím na splodiny už ostatně máme :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SALAM23: Mas problemy s chapanim psanyho tisku, co.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    SALAM23: Nikdo nehani cinany, mam ho doma. Hanime vlastni komunitu, ktera se nezmenila za posledni 2 roky, prestoze trh levnych tiskarem se zmenil masivne. :)
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    Vy co plivete na cinsky levny tiskarny hodte fotku nejakych vasich vytisku ze stroju za desitky tisic ,at vidime rozdil ve kvalite vytisku od cinanek- papouskovat moudra z netu o tom jak jsou anety uplnej odpad umi kazdej - ale chtelo by to nejak dolozit tvrzeni ze ty prusovice apod za tisice jsou o nekolik levelu vys
    Klidne se placnu fotky co leze z Anety a6 pro porovnani
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    AXTHEB: Myslim ze syndrom obhajovani provedeneho nakupu se jmenuje jinak :)

    NAVARA: Ja jsem si prusu taky nekoupil, ale uz za me byly lepsi alternativy nez Aneta.
    Uz tenkrat na me tady vyjeli s tim samym a nechapal jsem proc.
    Dneska uz to chapu a vim ze nemame trpelivost ucitele :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    NAVARA: No jen si ten Stockholmskej syndrom pěstuj :)
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    NAVARA: aneb nevadi ze to nefunguje, hlavne ze to je levne :D

    ja bych Anet prirovnal asi k tomu jako koupit si auto s motorem ze sekacky a kastli z papiru, sice nejak jezdit bude a kdyz mi nebude vadit ze budu muset kazdych 5km znova nastartovat a ze v desti se mi rozmoci a nedojedu, budu tomu rikat ze funguje.

    presto si lidi takova auta nekupuji a kupuji si je nasobne drazsi i presto ze je ve skutecnosti taky nepotrebujou.
    mobily to same, mobil za 20k ma dneska kde kdo ackoliv ho nevyuzije a takovy zdaleka nepotrebuje ale tiskarna za 20k je moc draha.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    AXTHEB: čtu si teď článek od Malého a imho tohle pořád platí a sedí to i na mne a moji novou hračku.

    Když se řekne „3D tiskárna“, tak se musí říct Průša. Protože – myslet si můžete, co chcete, ale to, že Průšovy 3D tiskárny jsou celosvětový hit, to je neoddiskutovatelný fakt. Pepa Průša tyto tiskárny nevynalezl (je to open-source koncept), ani to nejsou ty nej nej stroje, ale jsou to levné, a přitom kvalitní tiskárny, a Pepa má velmi dobře zvládnutý marketing, výrobu i prodej. Jenže jeho tiskárny jsou stále cenově v úrovních, kde si i s programátorským měsíčním příjmem řeknete: „Opravdu 3D tiskárnu potřebuju tak nutně?“
    Chtělo by to něco levného, u čeho by vás nemrzelo, že to třeba nepoužijete, že to rozbijete, na čem si ověříte, že vám to fakt půjde, zkrátka něco pro začátečníky. Tak jsem se porozhlédl v kategorii „3D tiskárny do 200 USD“. Našel jsem spoustu podivných značek a výrobků, některé za sto dolarů, ale většinou bez referencí, bez podpory, nestandardní, bůhvíjaké provenience. A nakonec jsem našel i jednoho čínského výrobce, který prodává hodně levné klony Prusa i3 pod značkou Anet – jejich ceny se pohybují v rozpětí 160–250 USD, podle konfigurace a obchodníka.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    NAVARA: Kdyby sis koupil něco od Creality nebo Anycubicu, tak prosím. Ale kupovat dneska Anetu, která je slavná tím jak je to ultravrak... Před dvěma lety dobře, to v týhle kategorii byly jen vraky, ale dneska je to prostě chyba.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam