Hele jaký jsou ještě triky na přichytávání PETG na trysku? Mně to občas dělá, občas ne a zrovna teď s tím bojuju, protože tisknu něco dlouhýho a nebaví mě to furt hlídat. Symptom je, že se mi na trysku nabalují zbytky materiálu. A nabalují a nabalují, až se tam udělá velká bambule, která v jednu krásnou chvíli někam upadne, při příštim pohybu se hotend o ni zarazí, přeskočí kroky a je to v háji. A to co mi tam zrovna teď jede, tak vychází tak, že to pomalu každých 10 minut pauzuju a bambuli trhám kleštěma...
Z toho co jsem oproti včerejšku zkusil - snížil jsem flow o 3%, zapnul jsem větrák od druhé vrstvy, historicky někdy dřív jsem i snižoval rychlost (dalo by se říct, že to tisknu relativně dost pomalu). Včera večer jsem teda ještě sundal tu silikonovou šprcku, nahřál to, odrbal takovým tím dráťákem k nasazení na vrtačku (nic lepšího jsem zrovna nenašel) a pak ještě ojel zubním kartáčkem (ukázalo se, že neměl příliš teplotně odolná vlákna :-D). No, relativně se to vyčistilo, dva výtisky pak šly celkem v pohodě, že se na to nicmoc nechytalo a třetí už se zase chová stejně... Takže co dalšího ještě zkusit? Nebo je fakt potřeba, když se tomu chci vyvarovat, pomalu ob každý disk odrbávat tu trysku?