• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    ANDY_WARHOL: uz se na tom dela. Akorat budu tezko dolazovat ze tam ten ventilator byl spatnej od zacatku
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JVMLOK: to bych to alze okamžitě vratil
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    ANDY_WARHOL: 90, ale protoze byla rozbalena tak 50. V podstate to znamena ze si nekdo koupil za 90 tiskarnu, sebral z ni nejaky dily, obratem ji vratil Alze, ta mu vratila prachy, a rozbaleny zbozi prodala za 50. borec ma 90 a originalni dily doma, alza ma -40 a ja mam -50 a -originalni dily :)
    A nenasral jsem se na tebe, ale na celou tu situaci :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JVMLOK: to nenasirej. Prostě nás to zaujalo. Nezkoumal sem to do detailu, protože na alze už to nemaj, ale kromě kapotaze mi to nepřišlo až tak dál než třeba prusa. Kolik to stálo? Mám pocit že tak 60, jestli se nemýlím. Průmyslová by byla precijenom drazsi
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    ANDY_WARHOL: tak jsem se nasral ze i odpoved ti pisu na3x
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    AKA_THE_A: trollis nebo ma tvuj dotaz nejakej smysl?
    ANDY_WARHOL: asi tim ze to tak nazyvaji. a mozna presnosti a velikosti tiskovyho prostoru, dvoubarevnym mixem. nevim. Nenapadlo me rozporovat ani dily, natoztak oznaceni vyrobku.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    AKA_THE_A: to me taky napadlo
    asi jen cenou a tim ze to tak nazyvaji, ale v alze bych neco prumyslovyho neocekaval.
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    JVMLOK: čim přesně je tohle "průmyslovej" model? :D
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Pro pobaveni.
    Koupil jsem si pred vanocema prumyslovou tiskarnu Colido 3045Duo. Rkal jsem si ze prumyslovej model neco vydrzi a az se naucim budu ji vyuzivat i pro vetsi kusy atd. nepodstatne. tiskl jsem na tom nejaky figurky atp, ucil jsem se. Ted jsem si zkreslikl dil ve freeCADu a uz je to trochu vaznejsi prace. Pri tisku mi zacala vyskakovat po prvnich trech vrstvach hlaska Heating failed a konec, tva mana. Jeste jsem ani nevyzkousel vsecky alternativy, mozna je i blbej model, no kontaktoval jsem vyrobce jaky by myhly byt root cause. Poslal mi nejaky instrukce a jedna z nich byla vyenit noozle. kouknul jsem na instruktaz pro jistotu, a zacal jsem, kdyz jsem si vsiml neceho divnyho. Ventilator na videu byl uplne jinej nez ten co mam v tiskarne. Tak jsem to poslal vyrobci a ten mi obratem odpovedel ze to vubec neni jejich dil. Volam na Alzu, co to presne znamena "rozbalene zbozi" a kocka rikala ze kus vracenej obratem od zakaznika nebo z nejake vystavy. Nejaka kurva proste vymenila ventilator, no rikam co mi vubec z te tiskarny zbylo puvodni...

    Rikal jsem ji o svym problemu a ze po me chce vyjadreni autorizovanyho servisu. To je sice pekny, a mozna aj nejakej najdu, ale vtipna cast... rikam ji ze oddelat ventilator je otazka povoleni dvou sroubku pri cisteni masiny a je to soucast bezne udrzby. A kocka na to ze jde o neopravneny servisni zasah. Tak ted nevim jestli tim ze si vymenim trysky za nahradni dil co mam soucasti baleni neztratim zaruku (pocitam tu uz stejne nedokazu uplatnit po takovymhle podelu)
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Poraďte mi pls jaký vzít motory pro Hypercube, bude jich 8ks Nema 17 a drivery budu mít TMC2660. Ideálně bych chtěl odpojitelný kabel ale to už je asi úplná utopie.
    PECA
    PECA --- ---
    QWWERTY: Dík, to je jak nebe a dudy.

    Dobře, nechám si poradit a přehodím to na PLA, ať neřeším problémy PET-G a pak uvidím.
    Doufám, že to dám a pak se uvidí...
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    PECA: konečně jsem s k tomu dostal
    potřeba pamatovat na 3 věci
    a) Nejsem žádný expert na kalibraci - to že mě se to může zdát ok, neznamená, že to tak být má.
     Vzdal jsem i ambice na perfekcionismus, takže mírnou šikomost rámu řeší SW místo abych spravil HW a stejně tak jsem se po posledním resetu/autokalibraci, vykašlal na korekce podložky.
    b) Je to model pro kalibraci bedu ne extrusion/flow (na to se hodí asi fitting modely??).
     Tzn. doporučoval bych vzít PLA - řešíš korekci výšky trysky vůči heatbedu a použitý materiál v tom nehraje roli. S PLA je nejmenší oser, takže se můžeš soustředit na to hlavní a netroubleshootovat k tomu ještě filament. (+ jiná barva než bílá/černá docela pomáhají vidět detaily)
    c) výsledek https://qwwerty.rajce.idnes.cz/thingiverse_-_1776031/ (Z correction: -0.35mm)
     na detailu levý a prostřední
     na dolním je vidět, že by chtěla poupravit korekce podložky (možná i Z-lift, ale ostatní jsou ok?)
     na pravym je zase poznat, že tryska po posledním kroku a dotištění neprovedla Z-lift
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    PECA: Do plastu fakt ne. Dost to táhne :-). V nouzi to jde i šroubem ale to musí být hodně velká.
    PECA
    PECA --- ---
    SPM: v Googlu najdeš i nýtovací kleště či trny na klíč. Ale do plastu leda do tenké stěny a ještě s podložkou asi. Nebo radši ne ;)
    SPM
    SPM --- ---
    PECA: ha, dík, tohle by mě asi ani nenapadlo :-) akorát zároveň tohleto na plast asi fungovat nebude :-D (když pominu, že cenu té nýtovačky se mi pro jistotu ani nepovedlo najít :-D)
    PECA
    PECA --- ---
    PECA
    PECA --- ---
    SPM: Ano, přesně tak se to dělá :) Myslím, že k tomu ptaří speciální (trhací) trn (jako hřebík), buď se navlíkne jako u klasického nýtu do nýtovačky, nebo se našroubuje do závitu. Kleštěma se potom ten ných zanýtuje. V případě trhacího trnu se tento přetrhne a hlavička zustane uvnitř (musí tam být místo, kam to vypadne), nebo se vyšroubuje. Přesně nevím, používal jsem jenom nýtovačku na klasické výty bez závitu.
    SPM
    SPM --- ---
    JVCNC: asi teda hodně retardovaný dotaz - ale jak? :-) Nikdy jsem to nedělal, nicméně jsem měl za to, u nýtu, že ho zastrčíš do otvoru až po ten límec, co na tom nýtu je a na druhé straně se nějakýma kleštěma nebo něčím se ten druhý konec rozlisuje, aby se na něm ten límec vytvořil taky. Nicméně tady v tom úzkém konci je právě ten závit...
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    SPM: to je v poradku, nytuje se prave ten zacatek bez zavitu
    SPM
    SPM --- ---
    ACID: no, asi zjevne jo :-) ale nevim, jak se to da nytovat, pac ten zavit je v te koncove hladke casti (je to videt i na ty fotce v tvem odkazu). tedy pocitam, ze to zanytovat stejne nepujde... (slo by, kdyby ten zavit byl na druhe strane)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam