• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    SKAUT: tvl to je moc dobra rada diky...
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    JVMLOK: To bych radsi hodil pár kaček do prasátka a koupil Ultimaker...
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    R0C3S3K: hele to byl jen napad vseho co se mohlo stat ... vetsinou bejva vzdy problem jen v komunikaci at uz na jedny nebo na druhy strane. jestli je vomacka autorizovanej dealer nebo ne to ja nevim ;))))
    JUSTIF
    JUSTIF --- ---
    Btw Ludwig (Konec prokrastinace) ma hodinovy podcast Deep Talks, kam si zve zajimavy lidi. Posledni epizoda je s Prusou.

    DEEP TALKS 22: Josef Průša – Podnikatel, inovátor a lídr světového 3D tisku
    https://www.youtube.com/watch?v=yD1v2huq_tg
    DIMOUSE
    DIMOUSE --- ---
    Zdravim, orientačně se zeptám, za kolik jsem schopen prodat tiskárnu Průša i3 MK2? + k ní mám ještě nějaké zabalené filamenty (cca 6 kotoučů něco ABS něco PLA). Natištěno má tak cca 60 hodin, takže je jak nová.
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    JVCNC: okej, tohle jsou veci, kterejm nerozumim,,,
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    R0C3S3K: no me to uplne normalni nepripada, protoze vomacka s.r.o. za riziko reklamace a pripadne poskytnuti servisu zinkasoval penize a na tyto ucely dostal od prusy rabat prave proto aby tyto veci zajistoval pro sve zakazniky, kupujici ma smluvni vztah s vomacka s.r.o a nikoliv s prusou, ten je vzdy kupujici-prodejce a nikoliv uzivatel-vyrobce (pokud to teda nekoupil primo od vyrobce coz se v tomto pripade nestalo) a prusa pak muze jednat s vomacka s.r.o.
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    GANDALFSEDY: to jsou podle me dve rozdilny veci, pokud si koupis lenovo a pujdes do hp, je jasny, ze ti ukazou prostrednicek, pokud si koupis prusu od firmy vomacka s. r. o. a bude to prusa, na kterou mas papir, tak je snad uplne normalni jit s tim priapdne do prusackyho servisu, i kdyz jsi to nekoupil primo od pana prusi, nejsem zdatnej v terminologii, ale rika se tomu autorizovanej distributor? prijde mi pak naprosto mimo, delat drahoty s prusackym eshopem, co by tam asi tak chtel clovek, kterej prusu nema?:)

    CERMI_FOX: asi mel kamos proste smulu;)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JVMLOK: ja uz si nic rozbalenyho zasadne nekupuju. ta sleva co si mel ty byla velka, tak to asi lakalo. ale mozna si si mel koupit prusu, a byl bys na tom lip
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    QWWERTY: No pockam co vyrobce jeste, pak zacnu ostrelovat Alzu. Nelibi se mi to a navic uz mi dava smysl proc tiskarna v jedne z krajnich poloh zachytava vetrakem o rem...proste tam ten vetrak nema co delat. Je to zkurvena zkusenost teda...
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    Nezkoušel někdo PLA perlová červená od Plasty Mladeč? Jsem z něj zoufalý, s jinýma filamentama i od stejné firmy problém nemám.
    Často se mi během tisku ucpe tryska (nebo něco jiného v exrudéru), takže motorek extrudéru jen bezmocně cvaká. Ale stačí pozastavit tisk na minutku a zase jedeme v klidu dál, takže žádné netavitelný bordel tam být nemůže.
    Zkoušel jsem - zvyšovat i snižovat teplotu, zvyšovat i snižovat rychlost a ťed i širokou 0.6mm trysku. Nějaký nápad, co bych ještě mohl zkusit?

    S jiným filamentem jsem nikdy takový problém neměl.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    JVMLOK: btw kolega mel spravnou poznamku, ze u 3d tiskaren byva manual od vyrobce primo pro koncovyho zakaznika, tzn. "postupoval jsem podle prirucky pro uzivatele, tudiz se nejedna o neautorizovanou manipulaci"
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    GANDALFSEDY:
    R0C3S3K: já jsem kupoval průšu jinde než u něj a na supportu průši byli vždy velmi ochotní a po zaslání fotky štítku se sériovým číslem mě normálně na sekci s náhrandíma dílama pustili bez jedinýho blbýho kecu. Asi jiná směna :)
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    R0C3S3K: "vetsina" lidi co to zvladla postavit se to naucila tim ze to postavily, zbytek je experience co prislo pak ...
    prusa je snad tak dobre zdokumentovanej ze pokud mluvis youtube tak tam najdes snad i detailni postupy

    je zvykem ze problemy s hw se resi tam kde se dany hw porizoval, ne ze bych si koupil lenovo laptop a chtel podporu od hpcka protoze to stejne vypada takze je fakt ze proc by to mel prusa shop resit ... na druhou stranu blbec se spatnou naladou se najde vsude tak bych tohle zrovna nebral tak drsne ... prusa ma snad 100% vseho co dela dostupny jako free/open source (?) takze si jejich tiskarnu muze postavit kazdej bez navstevy prushopu ...

    jinak prusa to snad nabizi i slozeny takze pokud te nezajima to skladani a chces tisknout muzes ten krok preskocit uplne
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ahoj,

    chtel bych si koupit svoji prvni 3d tiskarnu a uvazoval jsem o Prusovi, s HW tohohle typu nema zadne zkusenosti, zvladne to doma postavit i nymand? nebo je to slozity? pripadne co byste doporucili projet za zdroje na internetu, tady na nastence ani v zahlavi nic moc neni, nemate nejakou prirucku pro n00by?

    pak by me jeste zajimal support, kolega v praci ma taky prusu, ale kupoval to v makers labu, protoze na prusovi tenkrat byla strasne dlouha cekacka,,, nedavno resil nejakej zadrhel s tryskou a pomalu ho nechteli ani pustit na prusackej eshop, protoze to nekoupil primo u nich, ale pres makerslab, coz mi prijde dost trapny

    diky moc za feedback
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    jestli to tedy nemáš na IČO...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    JVMLOK: do půkroku od koupě se má za to, že prodejce dodal vadné zboží a důkazní nouze je u něj
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    ANDY_WARHOL: uz se na tom dela. Akorat budu tezko dolazovat ze tam ten ventilator byl spatnej od zacatku
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JVMLOK: to bych to alze okamžitě vratil
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam