• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    XBAHNO: Myslím že má na mysli vázu jako předmět, vasemode víc perimetrů neumí.
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    RAPIDJO: https://manual.slic3r.org/advanced/modifier-mesh - tohle je malo znama featura a mohla by ti pomoct, byt v kombinaci s vasemode si nejsem 2x jistej.
    Jinak pridej overlap(ja mam 45%) a dej vic plnejch vrstev.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    HANZILLA: dle mych zkusenosti je treba vetsinou prenastavit live-z, pokud s tiskarnou trochu klepes, napriklad v aute na ceskych silnicich :)
    HANZILLA: koupil jsem stavebnici, nemel jsem zadny zkusenosti s 3d tiskem a za dva vecery jsem to mel funkcni, celkem bez problemu. Akorat jsem ji poskladal trosku krive tak jsem musel opravovat. Ale mam starou verzi, u nove by ten problem nastavat nemel, ma lepsi ram.
    ACID
    ACID --- ---
    RAPIDJO: treti moznost naslicovat jeden a ten samy model se 2 nastavenima infillu a perimetru (musi byt ale stejne nastavene vrstvy) a pak vzit x prvnich radku z jednoho kodu a vymenit je za stejnych x radku toho druheho kodu
    ESELVIRA
    ESELVIRA --- ---
    Nevíte o nějakém workshopu 3D tisku v příštím měsíci a půl? Paralelní Polis něco kdysi měla, ale teď to není otevřené. Díky.
    RAPIDJO
    RAPIDJO --- ---
    prosím o radu. Tisknu vázu a k netěsnosti dochází mezi perimetrem a výplní v prvních vrstvách. Existuje možnost v prvních cca 4 vrstvách nastavit jen např. 2 perimetry a ve vrstvách kde už jsou jen stěny perimetry 4? Tak aby horní perimetry překryly místo styku výplně a perimetru. Nebo mě napadá 2 spodní vrstvy (dno) udělat concentric infill a další klasickým infilem. jen nevím jak to udělat. Pak ještě poslední možnost namodelovat část dna jako druhý párt a ten naslicovat jako jinou sekvenci.
    díky za rady :)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    HANZILLA: obecně je dobrý údržbu a základní servis umět a to složení tomu dost pomůže
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ACID: já už mám, to byla rychlost. Štěstí že sem dneska zaspal, když sem šel před chvílí do práce, tak mi volal typek, že má pro mě zásilku, přišly dva vzorky 180tky, posláno včera :-)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    pokud to slozis presne podle navodu, tak to fungovat bude
    HANZILLA
    HANZILLA --- ---
    ANDY_WARHOL: asi jsem se zeptal hloupe :D, smonotovat umim kde co, ale odhalit pak pricinu nefunkcnosti je pro me horsi cast
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    HANZILLA: ten navod je dost blbuvzdornej, ale nejaky zkusenosti typu ze si mel merkura jako malej a umis tak zasroubovat sroubek a utahnout maticku preci jenom potreba jsou
    JUSTIF
    JUSTIF --- ---
    HANZILLA: Ja toho svyho prusu stavel sam a byla to operace na den a pul. Ale nemel jsem zadny skills. A parkrat jsem tam neco dojebal, takze jsem to musel rozsroubovat a zas sesroubovat. Jestli mas ale s bastlenim naky zkusenosti, asi se to da stihnout rychleji..
    HANZILLA
    HANZILLA --- ---
    Borci, mnohokrat vam dekuji.

    posledni otazka. ted vaham tezce nad SLozenou/neslozenou verzi, protoze video vypada hrozne jednoduse (slozeni), ale bojim se ze tam neco dodrbu a budu tyden resit co jsem udelal spatne.

    je tohle pripad Prusy, nebo to je prirovnatelny k legu, co nejde poskladat spatne?
    MAWRHIS
    MAWRHIS --- ---
    HANZILLA: prenasel jsem nekolikrat (20x?). Full kalibraci jsem delal jen po vymene toho termistoru. nebo jak pise PECA
    PECA
    PECA --- ---
    HANZILLA: položit na tuhou desku a přenášet to i sní. Třeba stolek IKEA Lacker (viz google) :)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    HANZILLA: Průša má automatickou kalibraci, takže když ti to neupadne, tak by tomu to extra vadit nemělo
    HANZILLA
    HANZILLA --- ---
    MAWRHIS: jak to zvlada prenosy? kdyz to jeden den bude tisknout v jedn emistnosti, vemu to do teplejch a dam to jinam, rozladi se? nebo tohle 3d tiskarny vubec neovlivni?
    ACID
    ACID --- ---
    ANDY_WARHOL: netiskl, ale zkusim se tam poptat na tipy, pokud u toho bude stat nekdo kdo k tomu bude umet neco rict
    JUSTIF
    JUSTIF --- ---
    HANZILLA: Btw budu svoji MK3 s upgradem na Sko prodavat. Tak dyztak napis do posty, kdybys mel zajem.. Musim jeste sesroubovat hotend s novou tryskou a zkalibrovat. Jinak jsem na tom normalne tisknul, takze mam i naky fillamenty, IPA, klesticky. Proste takovej all-inclusive-starter-pack..
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ACID: tak mi nakonec pošlou tu i180, že musí shranovat vzorky pro msv. Ale prý je taky samomazaci. Tak sem zvědavý, jak s tím zavalcim.
    Ty si tento materiál někdy tisknu? Profil pro prusu bys náhodou neměl? Lidi s tím dost válci a já nechci laborovat s par metrovym kouskem.
    MAWRHIS
    MAWRHIS --- ---
    MAWRHIS: jinak obecne musim rict, ze tiskarna od prusi je muj zatim asi nejlepsi customer experience co jsem kdy mel - ze vsech veci co jsem si kdy koupil. Az me to prekvapilo jak to vsechno dobre funguje, jak je to vsechno skvele zdokumentovany a jak dobre funguje ta podpora.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam