• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    SPM
    SPM --- ---
    MILAZAJICEK: no, já stavim RebeliX Box, což je víceméně konstrukcí taky hevo... už od února :-D Pravda že jsem si to zkomplikoval tou zhůvěřilostí (E3D water Chimera + BMG-X2), takže musím hromadu dílů modelovat sám, na čemž se zasekávám :-)

    Jinak co se týče lineárů, tak bych je dával už na všechno :-) Možná Z bych nechal na tyčích... nicméně - reálné zkušenosti ještě nejsou, pač je mám na té rozestavěné, která ještě netiskla. Ale zatím co jsem si s tím hrál, tak jsem koupil čínské klony z ali, stálo to relativně pár peněz a proti tyčím a ložiskům na ně to jezdí fakt nesrovnatelně líp... Hraju si s myšlenkou, že až tuhle obludu rozběhám, tak na to předělám i toho současnýho funkčního rebelixe.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    ANDY_WARHOL: tisknu jen z devildesignu a s navinem jsem nemel zatim nikdy problém.
    TALAGE
    TALAGE --- ---
    ANDY_WARHOL: Od DD jsem mel tri civky (cerna, oranzova, bila) a s navinem nebyl problem, ale tri ks jsou asi maly vzorek :), tiskne se mi s nim dobre. Nakupoval jsem od devcat z Brna. Zkousel jsem i cerny PET-G od PM, ale ten mi teda nesedl vubec, nejak se mi nedarilo jej zkrotit...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    GANDALFSEDY: já spis tisknu petg, kvůli lepší odolnosti a Narozdil od ABS newarpuje


    Btw. Co kupujete pokud používáte petg? Nemám rád obecně ty průhledný filamenty, ale u těch levnější petg jsou skoro všechny průhledný. Já chci spíš sytě pastelové a hlavně nepruhledne barvy. Kupoval sem dřív DEVIL design, ten má slušný výběr barev a ceny rozumne, ale ač kvalita samotného materiálu byla ok, tak spulka bývá spatne namotana a to je problém, když clovek není u tiskárny. Pak jsem zkusil gembird, ale tam kromě sede, bílé a cerne (i ta je prý trochu průhledná) je vše transparent, co se dá běžné sehnat. Ale seda je super...
    Tak buď najít něco jiného nebo si postavit previjecku. Ten DEVIL má výhodu, ze se da hned vyzvednout poměrně nedaleko od místa kde bydlím, takže možná ta previjecka nebude spatny napad

    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    ANDY_WARHOL: ja sem teda nikdy neskousel nic jinyho nez nejlevnejsi cinsky filamenty (pla, abs) a nikdy sem nemel problemy co nekteri resili ... (vlhkost, bublinky etc ... ) no creality je taky cinan ... mozna ze na tom neco bude ;)
    ACID
    ACID --- ---
    Jen postreh z MSV, bylo tam k videni par tiskaren, kde osa X jezdila komplet i s motorem, pohon Y obstaravaly dva reminky s hnaci remenici na spolecne ose. Jezdilo to po linearech. Celkem se mi ta mechanika libila a ikdyz nebudou dosazitelne takove rychlosti jako u ultimakeru, ta jednoduchost konstrukcece je lakava.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    ANDY_WARHOL: ted to pujde rychleji. Pres leto jsem to flakal. V pondeli objednam lineary pak laserovany Dily.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MILAZAJICEK: a na jak dlouho to máš? Já ji od doručení dilu postavím tak za 2 tydny
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Kdyby někdo potřeboval, mám silikonovou vyhřívánou podložku, 30x30, samonalepovaci, 24 v
    Stačí nalepit na hliníkový plech zespodu a máte heatbed
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    ANDY_WARHOL: hypercube evolution s linearama mam rozestavenou. :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    TALAGE: hypercube evolution má remixy na lineary, nakdes to v remixech na thingiverse
    TALAGE
    TALAGE --- ---
    ANDY_WARHOL: Dekuji, budu o tom uvazovat a jeste nastuduji. Uvazoval jsem o nejakem Rebelu na linearech, ale mozna to prehodnotim. Rad bych zvysil presnost, i kdyz musim rict ze i ted jsem velice spokojen.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    TALAGE: tak tady posunujes tiskovou plochu pomalu jen jedním směrem, takže to tak nehazi. Rigidita tohohle rámu je taky někde jinde. Bude to mít dvojitou osu z, takže jednou zkalibrujes a bude to +- drzet
    A můžeš v podstatě libovolné expandovat velikost. I když na větší rozměr bych už místo tyčí dal lineární vedení.

    Akorát tedy bych si spíš tisknul custom z igus filamentu a používal 3030 profily místo klasických mg
    TALAGE
    TALAGE --- ---
    ANDY_WARHOL: Dekuju, jdu to studovat. Jeste jeden dotaz, asi bych se dogooglil, ale kdyz uz jsi v tom :-) . . .-> Core XY vs. kartez . . . mohl bys naznacit vyhody/nevyhody? Presnost, rychlost . . .
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    TALAGE: dělám hypercube evolution plus nějaký modifikace, jako ten spodek co tam vidíš. Ale třeba ty horní uchyty jsou vlastní design, a budu dělat ještě zakrytí elektroniky vlastní.
    TALAGE
    TALAGE --- ---
    ANDY_WARHOL: Ze jsem tak smely. Stavis podle nejakeho projektu, nebo delas inzenyring sam? Pred necelym rokem jsem postavil Rebela II a uz me svrbi ruce. Ale nevim, do ceho se vrtnout. Mam nakoupene nejake cinske lineary a premyslim co s tim...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Tak musím rict ze s tím slavm prusamentem (konkrétně petg) spokojený nejsem, je to průhledný (neprůhledný mají jen oranžovou, sedou a Cernou) a vypadá to při tisku i hotový dost divně, a netiskne se z toho nic moc, zkoušel sem tedy profil přímo pro prusament, ale možná bych lépe uspěl s generic petg.

    Zato mě příjemně překvapil st-pla (strong pla) od creality. Maj to v alze za 350 a tiskne se z toho perfektně, zadnej warp a mělo by to být odolnější.
    Akorát barvy někdy uplne neodpovídají obrázkům, na to pozor.
    Ale ty stříbrné panely na fotce budované hypercube jsou z toho.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Stavím další hypercube, už se začíná rysovat

    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    QNEDLEEQ: kdysi sem koupil Myriwell v3 (2016) a krom toho ze se tam jednou uvolnil nejakej sroubek v mechanizmu posunu (tusim uz si nepamatuju) kdy sem to musel rozebrat a slozit tak s tim problemy nebyly ... tenkrat to dalo mozna 500g ... a pak uz sem to moc nepouzival - takze je stale funkcni ;) ... za tu cenu by mi to asi bylo sumak ... kdyz to odejde kupil bych jejich novejsi verzi
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    QNEDLEEQ: vetsina je 1.75mm a jasne, stejna struna je zaklad ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam