• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    QWWERTY: jsi mě nepochopil, já nehledám ty kolečka, ty mám, teď hledám co k tomu vytisknu aby to šlo dohromady. Většina klonů totiž počítá ještě s tím převodem navíc.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ANDY_WARHOL: po te co jsme puvodni pouzili na MK3 upgrade, jsem bral tyhle do MK2 a zatim bez problemu tiskne (vcetne TPU)
    https://www.aliexpress.com/item/32898104617.html
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    TALAGE: ano tohle mám taky. Prusu sem použít přemýšlel, ale on má ten filament senzor, kterej nemám... Tak bych to z toho musel nějak odseparovat, tak sem hledal něco jiného, ale asi to tak skončí.
    TALAGE
    TALAGE --- ---
    ANDY_WARHOL: Ja objednal a pouzil toto:

    https://www.aliexpress.com/item/33001526884.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4d9WkED9

    Ted mam asi tyden na Rebelovi a zda se to cajk. Jedu to na prusovic extruderu, jen jsem si nacmaral a vytisknul "konverzni desku". Extruder jsem pouzil MK3 s upgradovanym ofukem (sikmej fan).
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    neobednaval jste nekdo ty bondtech kolecka na aliexpresu ? obednal sem nejaky pred par mesicema a ted sem se k tomu dostal a zjistil jsem, ze vsechny extrudery, ktery se daj vytisknout jsou jeste s prevodem navic, ale ja mam material na to co je v prusovi, tey jedno z tech bondtech kolecek se dava primo na moturek (ten druhy bondtech ma druhy koelcko na ose s velkym prevodovym koelckem a na motor se dava jeste nejake jine.

    nemate nekdo inspiraci na extruder, ktery je uvnitr neco jako ma prusa, kde by tento hw fungoval ?
    SPM
    SPM --- ---
    ANDY_WARHOL: jojo, tak ony tyhle krychlové konstrukce jsou celkem dost podobné :-)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SPM: koukám ze je to skoro hypercube ale na ceskych profilech :-)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    petg zkus ten devil design, ten je za rozumny penize. pokud uz vyresili navin civek, tak jako material je to v ramci petgu super, petg jako takovy proste ma svoje problemy, hlavne stringovani, ale dobrym nastavenim se to da znacne omezit. prusa by s tim problem mit nemel
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    HANZILLA: ja mam ted aktualne nejlepsi zkusenost s timto https://www.alza.cz/creality-1-75mm-st-pla-1kg-stribrna-d5640000.htm?o=4

    maji i dalsi varianty barev, ta stribrna je celkem super, ty dalsi barvy nevypadaj uplne jako na obrazku, treba neco co vydavaji za merunkovou je anglicky nadepsany skin a skutecne to ma spis takovou telovou barvu.
    ale mel by to byt nejaky zesileny typ pla a skutecne se mi tisklo dobre, bez warpu, jestli to ma lepsi mechanicky vlastnosti nez pla samotny ti ale nereknu. nicmene jako zacatecnickej filament to muzu doporucit. pak maji jeste levnejsi variantu bez toho st na zacatku, ale to sem nezkousel.
    HANZILLA
    HANZILLA --- ---
    ANDY_WARHOL: jaky by jsi doporucil PLA? chci zkusit ted i PETG. posloucham doporuceni :) chci ted nakoupit hromadu filamentu (barevnych variaci), tak at nelituju nad vyhozenyma prachama.
    SPM
    SPM --- ---
    Jinak po včerejšku konečně ta moje zrůdička začíná vypadat i trochu jako tiskárna :-)

    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SPM: tak pokud vychytam tisknuti z igusu, tak ti udělám linear na jeklu za 400 komplet :-)
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    SPM: básně oni se cenama nechlubi a to co najdes jsou cenikovy ceny. My stavime stroje takze nějakou slevu uz mame. Klidne ti je preprodam to je to nejmensi.
    PECA
    PECA --- ---
    B3DA: zrovna na to "čumím". Vidím to na nákup. Cena super. Podobné konstrukce jsem viděl tisknout moc pěkně. Možná to bude na úkor rychlosti, ale jako líbí se mi to moc. Hlavně to budu schopen ufinancovat i se svojí finanční neschopností :)
    B3DA
    B3DA --- ---
    moc pekny!
    Original Prusa MINI is here: Smart and compact 3D printer for everyone! - Prusa Printers
    https://blog.prusaprinters.org/original-prusa-mini-is-here-smart-and-compact-3d-printer/
    SPM
    SPM --- ---
    MILAZAJICEK: tak to mi přijde ještě relativně dobrý... já našel něco jako 500mm za skoro 6000Kč s DPH. HIWIN co jsem někde našel, tak kolejnice byla přes 4 tisíce za metr a k tomu vozík za 3 něco... (takže na mojí tiskárnu ta sada vycházela asi na 12.000 což mi přišlo jako už fakt moc :-) ).

    Jinak mi před chvíli poprvý vystřelil BLTouch. Ten slastný pocit když něco funguje :-D
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    SPM: je to min nez za kolik dostanu hiwin ale i tak to na tech 400mm je 550 vedeni a 700 vozejk. Bez DPH :(
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ja domodelovavam zcela bezne. delam v obyc tinkercadu, ale uz pomalu ale jiste zacnu prechazet na fusion, protoze to proste nestaci. takova trivialni vec jako rozdelit obekt a protahnout ho pouze na jedne strane, to proste nejde tak snadno, je s tim srani, ale nakonec to clovek da. jenze nedelam zaobleni a podobny veci, protoze i kdyz to jde, je to zdrzujici a nejde to casto trefit podle predstav. to predpokladam ze bude ve fusionu leposi.

    ja chci s tema linearama jit jinou cestou, tisknout si kluzny loziska (z igus filamentu) a pouzivat nomalni profily, na to vedeni klidne jen klasickej uzavrenej ctvercovej jekl, pripadne ty 3030 profily co se pouzivaj na konstrukce. ale laka me pouzivat proste obycejnej ctverec, protoze se da dobre sehnat a vytisknout si kluzny loziska opravdu na miru.
    az odbavim tyhle rozdelany tiskarny a prodaj se, udelam si box (bez toho se to rozume tisknout neda) a otestuju na cncecku vlastni konstrukce, co budu vytvaret
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    tak snad se ten devil polepsil, ja mel dve civky takhle blbe namotany, proste tam byla jakoby smicka a a porad se to utahovalo az mi pomalu vyskocila spulka z drzaku a samozrejme to pak slo s tiskem do haje. nekolikrat sem to zachranil, ale v noci nebo kdyz sem v praci, tak se na to spolehnout nedalo....
    SPM
    SPM --- ---
    MILAZAJICEK: BTW prozradíš orientační cenu za THK? Nikde ji nechtěj napřímo zveřejnit... našel jsem akorát na rs-online a tam je to ještě dražší, než originál HIWIN :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam