• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    TALAGE
    TALAGE --- ---
    ANDY_WARHOL: Jedna plna plna otacka motoru a uvidis o kolik se to zvedne. Pripadne opacne poslat 4 nebo 8mm a o kolik se otoci (180/360). 2mm to urcite nejsou, to poznam podle ksichtu . . .ale 4 nebo 8 to bude. Moc dekuju.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    TALAGE: já ti to klidně zkontroluji, jen si nejsem úplně jistej jak, a až budu doma, tzn vecer
    TALAGE
    TALAGE --- ---
    Kdyz jsme u toho - umi mi nekdo zjistit jake stopani maji trapezy na Prusovi (MK3 nebo 2)? Jsou to 4 nebo 8mm? Pripadne jak jsou dlouhe? diky . . .
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    TALAGE: já teď dělám tiskárnu, co chci prodat, udělám ji blbuvzdornou, to je cíl.
    TALAGE
    TALAGE --- ---
    ANDY_WARHOL: Tak v zadnem pripade nerozoruji funkci, funguje to urcite dobre, ja jen ze to asi neuziju. V pripade pevneho bedu to dava smysl, ne ze ne . . . (ale i tak bych preferoval mit moznost rucniho donastaveni).
    Na to piezo se juknu, jak to vlastne funguje . . .
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    TALAGE: tak já spís přemýšlím, že zkusím pevny bed bez nastavení a právě přesnou kalibraci pomoci toho pieza. Tam je přesnost už dostatečná, takze pokud je plocha +- v rovině (což při dostatečném počtu uchynejvh bodů a obecně rigiditou bedu na hypercube být mel) tak software leveling funguje dobře (na prusovi to jde, tak nevidím důvod, že to nepůjde jinde)
    TALAGE
    TALAGE --- ---
    ANDY_WARHOL: To das, to das! :) . . . BTW na vsechny auto kalibrace jsem se taky vysral. Staci pevnejsi odpruzeni stolku, poctivy "paper test", Z calibration a v podstate na to sahnu jednou za mesic a to jen abych se ujistil . . . Ale mozna to jednou zkusim, nicmene zatim v tom nespatruji zadnou vyhodu. Ale pokud bych mel Prusu asi bych uz to tam nechal :D

    Na Fussion se taky chystam. Zatim jsem cmaral v OpenSCADu a FreeCadu. FreeCad je fajn, ale nekdy umi zapeklit. Tak uvidim. Bohuzel Fussion bez woraroundu nefici na linuxu :( . . .
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    TALAGE: tak právě proto to chci dát dohromady. Mám normálního prusu a vím jak ten exteuder vypadá. Problém je, že to musím adaptovat jednak na hypercube jednak na piezo (to je bed leveling senzor přímo na trysce, takže nás nulovou režii kvůli posunu sondy)
    Neco za něco ovsem, chladič hotendu se prodlouží o 2,5 cm, takže nelze bez úprav jen tak vložit. Navíc má nahoře poměrně tlustou část s elektronikou.

    Ale beru to jako výzvu se procvičit ve fusion360 :-)
    TALAGE
    TALAGE --- ---
    ANDY_WARHOL: Presne jak napsal MAWRHIS: Vytiskl jsem jen krytku toho senzoru a senzor neosadil. Na tyhle cingrlatka me neuzije :) ... Ta krytka trochu precuhuje, ale to jsem kompenzoval tou "konverzni" deskou...Pripadne si ji zkratis. Pokudm muzu porovnat, zda se ze, dve kolecka jsou vice nez jedno :D, Tedy strunu tlaci spolehliveji . . . Rozhodne stoji za zkousku.





    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ANDY_WARHOL: sem to napsal blbě, ten senzor je dost podobně klasickýmu optickýmu endstopu
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MAWRHIS: ted koukam ze ten senzor co tam je je dost podobnej tomu co vidim v navodu na sestaveni mk3s, akorat ma jinak konektor. ale to je detail, magnnety a kulicku mam z nahradnich dilu k prusovi, takze bych to mohl nakonec dat komplet :)

    ale cekam me hromada prace, krome jinyho napojeni na vozik to jeste musim predelat aby se tam veslo precision piezo ...
    MAWRHIS
    MAWRHIS --- ---
    ANDY_WARHOL: na MK3 extruderu je taky filament senzor, ale jen optický, takže když ho neosadíš, nemělo by to mít vliv. nevim teda o kolik je MK3S extruder lepší např. co se týče chlazení, mám ho už rok vytištěnej, ale ještě jsem se nedostal k instalaci.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    QWWERTY: jsi mě nepochopil, já nehledám ty kolečka, ty mám, teď hledám co k tomu vytisknu aby to šlo dohromady. Většina klonů totiž počítá ještě s tím převodem navíc.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ANDY_WARHOL: po te co jsme puvodni pouzili na MK3 upgrade, jsem bral tyhle do MK2 a zatim bez problemu tiskne (vcetne TPU)
    https://www.aliexpress.com/item/32898104617.html
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    TALAGE: ano tohle mám taky. Prusu sem použít přemýšlel, ale on má ten filament senzor, kterej nemám... Tak bych to z toho musel nějak odseparovat, tak sem hledal něco jiného, ale asi to tak skončí.
    TALAGE
    TALAGE --- ---
    ANDY_WARHOL: Ja objednal a pouzil toto:

    https://www.aliexpress.com/item/33001526884.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4d9WkED9

    Ted mam asi tyden na Rebelovi a zda se to cajk. Jedu to na prusovic extruderu, jen jsem si nacmaral a vytisknul "konverzni desku". Extruder jsem pouzil MK3 s upgradovanym ofukem (sikmej fan).
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    neobednaval jste nekdo ty bondtech kolecka na aliexpresu ? obednal sem nejaky pred par mesicema a ted sem se k tomu dostal a zjistil jsem, ze vsechny extrudery, ktery se daj vytisknout jsou jeste s prevodem navic, ale ja mam material na to co je v prusovi, tey jedno z tech bondtech kolecek se dava primo na moturek (ten druhy bondtech ma druhy koelcko na ose s velkym prevodovym koelckem a na motor se dava jeste nejake jine.

    nemate nekdo inspiraci na extruder, ktery je uvnitr neco jako ma prusa, kde by tento hw fungoval ?
    SPM
    SPM --- ---
    ANDY_WARHOL: jojo, tak ony tyhle krychlové konstrukce jsou celkem dost podobné :-)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SPM: koukám ze je to skoro hypercube ale na ceskych profilech :-)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    petg zkus ten devil design, ten je za rozumny penize. pokud uz vyresili navin civek, tak jako material je to v ramci petgu super, petg jako takovy proste ma svoje problemy, hlavne stringovani, ale dobrym nastavenim se to da znacne omezit. prusa by s tim problem mit nemel
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    HANZILLA: ja mam ted aktualne nejlepsi zkusenost s timto https://www.alza.cz/creality-1-75mm-st-pla-1kg-stribrna-d5640000.htm?o=4

    maji i dalsi varianty barev, ta stribrna je celkem super, ty dalsi barvy nevypadaj uplne jako na obrazku, treba neco co vydavaji za merunkovou je anglicky nadepsany skin a skutecne to ma spis takovou telovou barvu.
    ale mel by to byt nejaky zesileny typ pla a skutecne se mi tisklo dobre, bez warpu, jestli to ma lepsi mechanicky vlastnosti nez pla samotny ti ale nereknu. nicmene jako zacatecnickej filament to muzu doporucit. pak maji jeste levnejsi variantu bez toho st na zacatku, ale to sem nezkousel.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam