• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    ACID
    ACID --- ---
    SPM: Ideální by byla fotka z čela, ale i z téhle to vypadá na lepší záběr než u toho klonu
    SPM
    SPM --- ---
    ACID: Snad chápu, zkusil jsem ti cvaknout fotku: https://ssl.spamik.cz/oc/index.php/s/SjF1KcGU92Qa2Qa

    Je to teda focené na normálně zkompletovaném a na tiskárně namontovaném extruderu. Dotáhnul jsem taknějak normálně přítlak, šmiknul kus struny, natočil ho tam a snažil se udělat fotku dovnitř toho mechanismu co prosvítá od toho plastového kolečka na ovládání rukou. Není to teda klasický dual extruder, je to ten dvojitý BMG-X2 (originál).
    ACID
    ACID --- ---
    ANDY_WARHOL: muzes to vyfotit?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ACID: tak ja to ted zkousel na tech koleckach co mam z nejakyho aliexpresu a me se zda, ze to zabira normalne
    ACID
    ACID --- ---
    ANDY_WARHOL: zas tolik se to struny nezakousne.. Zkousel jsem to na prusa extruderu v ruce, nebyl namontovany na vozicek, takze videt tam bylo luxusne. Ozubene kola zabiraly jen spickama
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ACID: pokud si to drzel prtama, tak pochybuju, ze si dotashl takoveho pritlaku, jako to realne pak ma, kdyz to utahes sroubem pres pruzinu. takze to moc nevypovida, chtelo by to omrknout, kdyz to bude namontovane. jsou i extrudery, co je do nich pak videt
    ACID
    ACID --- ---
    SPM: kdyz mas kolecka venku, sevres mezi nima filament a podivas se na ozubene kola na kraji tech bondechu (ne ty zoubky co potahuji strunu), tak jak moc do sebe zabiraji? Ty kopie byly v dobrem zaberu kdyz byly bez struny, jakmile se mezi ne vlozila struna, tak je to odalilo natolik, ze v zaberu byly jen spicky ozubenych kol, coz neni zadouci stav. Domnivam se, ze maji ty kopie malo hlubokou zubatinu pro potah struny.

    Blbe se to popisuje, motaji se tu pres sebe dvoje zuby, ale snad je jasne co myslim..
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PECA: pokud si "experienced", muzes si postavit tohle https://www.thingiverse.com/thing:3431438
    to se naopak nehodi pro direct drive
    "Though you can configure it likewise, I wouldn't recommend using it with direct drive extruders. It works best with bowden hotends."
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    Tak nějaký výhody u tý dražší tiskárny musí nechat. Průša chce evidentně ukosnout z koláče těch nejlevnějších tiskáren, ale zároveň si neposrat prodeje u MK3. To rozhodně nebude lehký.
    PECA
    PECA --- ---
    ANDY_WARHOL: Ano, s tím bowdenem máš pravdu, to je komplikace.
    Možná by to teoreticky hohlo fungovat, jenom by se musel vysunovat vyjet/zajet mnohem delším kusem struny. Takže bez zpětného navíjení na cívku se to nejspíš zašmodrchá. Myslím si...
    Děkuji za upozornění :)
    SPM
    SPM --- ---
    ACID: jak se to přesně pozná? Pač když to mám zavřený, tak nevidím kam až to hlodá, leda podle toho jak moc to okouše filament
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PECA: tam je problém jinde, mini má bowden extruder a tam už by se to celý muselo synchronizovat jinak.
    PECA
    PECA --- ---
    Dneska (prakticky teď) jsem se u Průšů ptal, jestli bude výhledově (do budoucna) možné připojit multimaterial k "mini". Tak prý "Multi material podle aktuálně dostupných informací nebude ani v budoucnu u MINI podporovaný.
    Škoda. Je mi jasné, že by to nešlo pověsit přímo na mini, ale říkal jsem si, že jako postranní přípojná jednotka by to fungovat mohlo. Co jsem koukal, tak prý stačí volný sériový port na komunikaci s MMU... Ale zase chápu, že chtějí Mini jako absolutní základ a je to ořezané až na kost...
    ACID
    ACID --- ---
    K těm bondtechum, když jsem o nich uvažoval a měl v ruce kopie, tak při sevření filamentu byly v záběru jen špičky zubů, takže jsem se na to vykašlal. Jsou ty originální v tomhle lepší?
    SPM
    SPM --- ---
    TALAGE: já na tom skle mám nalepenou zelenou PET pásku. PETG na ní drží parádně, PLA taky a ABS taky (s nějakými korekcemi profilu). Jo, sklo se nedá ohnout, občas praskne, ale výhoda zase je, že je krásně rovný samo o sobě. Takže když je stolek šroubovací a srovná se to, tak i jenom s tím jedním mikrospínačem na výšku Z to tisklo krásně rovnoměrně všude. Ale prostě mě iritovalo, že když to sklo přehodím, tak dalších několik tisků u toho musím stát, Z babystepem to dolaďovat a naproti tomu přištělovávat ten Z spínač, aby to šlo. Takže do té nové jsem aktuálně koupil BLTouch, od kterého si slibuju, že mě od tohohle odprostí :-) (A v zásadě mi zatím s ním nějak nepřišlo, že by to byla nějaká komplikace... Akorát se to tam namontuje a pak se našteluje Z offset, který se snad pak ale měnit nebude... alespoň do výměny trysky :-D).
    TALAGE
    TALAGE --- ---
    SPM: Tak to chapu. Na sklo jsem tisknul ze zacatku, ale nebavilo me to furt patlat koresem a umyvat. Navic jsem do nej parkrat naboril a obcas prdlo. Hledal jsem reseni a nekde na foru cetl, ze prej "kuprexit" bez medene vrstvy je to prave orechove. Olepoval jsem to kaptonem. Drzelo to paradne, jen jsem prejel pred tiskem isopropylem. Pak jsem poridil 3DLAC a jedu to primo na ten kuprexit. U mene dulezitych veci jedu lakem na vlasy bez parfemace. Kuprexit se da prohnout, bud to odskoci samo, nebo tomu tim pruhybem pomuzu. Vyska stolku mi nastesti drzi, ale je fakt, ze mam pomerne silne pruziny.

    Nevim, bud mam stesti, nebo jsem to prestal resit.
    SPM
    SPM --- ---
    TALAGE: já s autokalibrací teď začal... tisknu na sklo a bohužel ruční nastavení fungovalo skvěle, do doby, než to sklo sundám (což třeba občas dělám když se tam i něco tak blbě přilepí, že to mrazim v mrazáku nebo páčim větší sílou). A pak se ukazuje, že jiný sklo je trošičku jinak tlustý nebo ho tam dám obráceně / trochu jinak a je to rozhozený a zase upravuju výšku Z... (což reálně je stejně pokus / omyl, protože i při paper testu pak obvykle prvních několik tisků musím tu výšku lehce donastavovat, než si to sedne.
    TALAGE
    TALAGE --- ---
    MILAZAJICEK: Aaaha. Takze to ma custom. Predpokladam, ze to je kvuli "predepnuti". No jde mi o to, ze bych na dalsim stroji to stoupani rad zvedl at necekam vecnost na prejezdy Zka. Ale zase mam strach aby to bylo dostatecne presne. Preci jen 2mm vs 8mm na otocku je dost . . . I kdyz pokud dobre pocitam, tak jeden cely krok motoru je .04 . . coz je asi v pohode . . . no jeste si to promyslim. Chci pouzit motory s integrovanym sroubem bez spojek . . . coz cinan ma skladem . . .
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    TALAGE: on je tam vicenasobnei zavit.
    TALAGE
    TALAGE --- ---
    ANDY_WARHOL: Jedna plna plna otacka motoru a uvidis o kolik se to zvedne. Pripadne opacne poslat 4 nebo 8mm a o kolik se otoci (180/360). 2mm to urcite nejsou, to poznam podle ksichtu . . .ale 4 nebo 8 to bude. Moc dekuju.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    TALAGE: já ti to klidně zkontroluji, jen si nejsem úplně jistej jak, a až budu doma, tzn vecer
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam