• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    SPM
    SPM --- ---
    ANDY_WARHOL: no šířka drážky jo, ale ten vnitřní prostor podle toho nákresu, kde se ta matka kouše, je o dost menší.


    TALAGE: Kupoval jsem tyhle v M3 a M6 a do těch ehlinik profilů v pohodě: https://www.aliexpress.com/item/32859942228.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dTObgj3
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MILAZAJICEK: takže do alutek profilu skutečně nejdou? Do 3030 nejde běžná matka určena do 3030?
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Já měl teda docela problém sehnat čínský matky a rohy co se vlezou do alutekku. Nakonec mam asi 300matek k nicemu a rohy jsem ofrezoval aby sli pouzit.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ACID: dostal si mě, úplně sem na to Zapoměl, měl sem vážně radost, že sem to našel.
    ACID
    ACID --- ---
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    zrovna budu obednavat dalsi varku, ted sem stavel cnc a zasoby zase zacinaj dochazet a pak mesic cekat
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    TALAGE: ja to kupoval zcela nahodne a nemel jsem problem
    TALAGE
    TALAGE --- ---
    ANDY_WARHOL: To zni dobre. Volba profilu a zavit je jasna vec. Jen jsem se obaval aby ten vystupek se zavitem netrcel vice, nez je sila steny profilu, z tech obrazku to je prd poznat a kdyz uz uvedou nejaky vykres, tak tomu moc neverim :) Tak to je v pohode . . . dik.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    TALAGE: můžeš si vybrat jaký chceš, jen si dej pozor aby byly do správnýho profilu, tzn 2020, 3030 nebo 4040, pak ještě pro různý průměry šroubu, třeba běžný 3030 profil má od m3 do m6, větší se tam nevejde.
    TALAGE
    TALAGE --- ---
    SPM: Muzes prosim primy odkaz na cinana? Maji tam tech matek tuny a netusm, zda jsou normovany . . . Rad bych neco, co bude pasovat na prvni dobrou.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SPM: proč by neměla. Šířka drážky je stejná, zatočí se taky.
    SPM
    SPM --- ---
    Zase do těch z ehliníku mi pasuje ta čínská Tmatka, která má takovej hezkej tvar, že se tam dá strčit kdekoliv a při dotahování se otočí a kousne. To bych tady řekl, že pasovat nebude :-)
    TALAGE
    TALAGE --- ---
    ANDY_WARHOL: Neco takoveho mam v zaloze, v pripade nutnosti jsem uvazoval o spojich z Rebelovic sCube. Ale tahle spojka se mi asi libi vice. Diky za inspiraci! Pokud budu potrebovat, prekreslim si to. Supr.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    pouzil sem je akorat u bedu, jinak nikde
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    TALAGE: ty wingle s cervikama se mi tam podarilo nabusit kladivem, ale pak to zprohybalo ten profil, nicmene dobra zprava je, ze u hewo je nepotrebujes, tam ti staci ty rohovy, ktery se davaj z vnejsku, a nahoru, kde by ti prekazely das neco takovyho viz priloha, bohuzel tohle je tvarovany pro normalni profily z aliexpresu, pro ty ehlinikovy si to musis upravit



    TALAGE
    TALAGE --- ---
    ANDY_WARHOL: No, mam objednane ty spojovaci vinkle s cervikama z Ali a jsem zvedav, jak se to bude tvarit na ehlinkovic profil. Mozna ty spojky vubec nepouziju.

    Lineary jsem zatim odlozil a zkusim klasicke HEVO (Double Z), s tim, ze budu mozna muset resit ty spoje, ale to se podda :)

    Aluteckk urcite vyuziju na 2020 pro bed, ty zatim nemam . . . Pruhyb asi u 3D tiskarny pocitat nebudu, nemyslim ze pri tech rozmerech tiskaren to je vubec meritelne, vuci presnosti technologie 3D tisku. Ale u frezky, ktera na me taky ceka se uz asi zamyslm...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ale treba na konstrukci linearniho vedeni je ten ehlinik profil pomerne nevhodny, ten aluteckk bude mnohem lepsi
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    TALAGE: prave, ta dira je nahovno, i kdyz tvar drazky neni uplne spatny, ale treba takovy ty spojovaci wingly se tam daji nacpat jen kladivem a to pak deformuje profil slusne. navic, ten profil co sem linoval by mel byt strukturalne mnohem pevnejsi, i kdyz na klasiku, kde je ten rohl plny, to stale asi mit nebude
    ale na webu vyrobce je i kalkulacka pruhybu, takze se tam da spocitat, jestli je treba silnejsi profil nebo ne
    TALAGE
    TALAGE --- ---
    ANDY_WARHOL: Tak to je skvele. Skoda, ze jsem nevedel minuly tyden :D . . . Dnes mi dorazily profily ehliniku na HEVO. Mel jsem to doma za ctyri dny. (Nekomu tady "pekne dekuji" za naockovani k HEVO, misto vanocnich darku zase utracim za material na tiskanu :o) )

    Jinak me profily z ehliniku prijdou celkem fajn, ovsem ta stredova dira, do kterre lze vyrezat zavit tochu chybi, pavda.

    V kazdem pripade diky za tip.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    to prvni je https://www.aluteckk.cz/, dodaci doba 2-3 dny, sidli v celakovicich, coz je kousek od prahy. ehlinik dodava 1-2 tydny od objednani... a musi se to posilat, protoze je nekde v pardubicich.
    na luteccku nemaj cenik, ale prisla mi nabidk profil 3030 - 253kc bez dph za metr, 2020 maj za 146 bez dhp, maj i dalsi, viz web, prorez chteji 35 bez dph.
    tak kdyby se nekomu hodilo na stavbu tiskaren a cnc
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam