• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    PECA
    PECA --- ---
    JVCNC: Já vím, ale nepředpokládám, že by si někdo dával kuličkový šroub z Ali. To by mi nedávalo moc smysl. I když se u tiskáren dělá ledasco :)
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    PECA: i kulickove srouby maji vuli, vyrabi se v ruznych tridach presnosti a ruznyma technologiema. Takove ty bezne cinske z ali, cncshopu apod. jsou jen valcovane a vuli maji ty horsi klidne i vic jak 0.1mm, lepsi jen 0.05mm. vymezit uplne moc nejde protoze tahle trida presnosti ma povolenou docela velkou chybu stoupani, takze kdyz je matice dvojta (nebo dve jednoduche) tak nekde to jde bez vule a nekde to nejde vubec (diky chybe stoupani). tyhle nejlevnejsi srouby nejsou urceny pro polohovani (presto se k nemu pouziva) neni to vubec nic presneho, nejcasteji jsou v tride C7, ale treba zavirani dveri, manipulatory atd. Lip jsou na tom okruzovane, tam uz se s trochou stesti vymezit vule da. Aby byl sroub bezvulovy (nejen sroub ale treba i lin. vedeni) musi byt predepnuty a presnost vyroby sroubu musi predepnuti umoznovat. Tedy prinejhorsim sroub alespon okruzovany, jeste lepe brouseny v tride IT. Pokud vsak takovy sroub neni jak je u 3d tiskaren bohuzel bezne, nalezite ulozen v loziskach, nema smysl ho pouzit, kdyz neni vule ve sroubu tak je pak v ulozeni (nebo v jeho absenci). Kdyz nekdo strci sroub na jednom konci do jednoho jednoducheho radialniho loziska za 20kc tak se tomu neda rikat ulozeni.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    ACID: no ted nemám vícechodý ale Z je Hotend na HEVO je Z hotbed takže ty pojezdy nahoru a dolů budou dlooouhe.
    ACID
    ACID --- ---
    MILAZAJICEK: ne tak uplne, s vicechodym zavitem se snizuje potrebny pocet kroku motoru k posunu osy, takze klesa rozliseni.. u Z malo kdy resis rychlost, takze jsem premyslel o opacnem smeru, nahradit ctyrchody sroub dvouchodym
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    GANDALFSEDY: hele zesmesnuj si to jak chceš, ale prostě reference po rozbalení jsou platný k hovnu. Chápu, že si Mistr světa a dokážeš v tom klickovat, ale není to tak přímočarý, jak nám tu tvrdíš.
    Je to něco za něco. Já sem koupil na alikovi spoustu bezvadných věci, ale taky hodně shitu a to se vždy řídím referencema. A pokud tuhle realitu popírá, tak to pak ale působí poněkud nereálně.
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    REDSNAKE: tak sorry no, jako ja sem vcera prisel na internet a dneska mi doporucili aliexpress tak ja zitra zase pudu radsi nakupovat od dovozcu tady u nas ;) dik zes mi otevrel oci
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    GANDALFSEDY: Nakupuju na aliexpressu dost, vetsinou cetky za par dolaru u kterych laicky tusim ze neni moc co zkazit. Pokud se ale clovek orientuje dle recenzi tak zjisti neprijemnou vec, ze lidi ty veci hodnoti po doruceni, tedy predtim nez ji nejak realne pouzivaji. A to moc vypovidajici hodnotu casto nema...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    GANDALFSEDY: někdy to moc nepomůže.
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    ANDY_WARHOL: obvykle podle recenzi se da dost zuzit vyber, nebo mam zatim stesti
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    GANDALFSEDY: je to jinak, cinani to umej vyrobit v ruznych kvalitach. jenze to v eshopu na aliexpresu nepoznas, takze si to koupis tady od nekoho, kdo ma smlouvy a vi presne co nakupuje.
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    lol ...made in china je to stejny jak made in prc ... takze je to to samy ... tahle skepse k cine uz tak 10let nema smysl ... pokud cinani nevyrobili tu tyc a ty loziska, tak vyrobili masinu na ktere to jurek v nemecku toci ;)
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    AXTHEB: vyjde jen o neco malo draz. Jen neumim posoudit jestli bude lepší nebo horší než civilizovany trapez.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MILAZAJICEK: Nevyjde kuličkáč z Ali levněji než civilizovaný trapéz?
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    ANDY_WARHOL: zajima mě jestli mam resit trapezovou tyc a vicechodym zavitem. Presnost by mela zustat stejna ale rychlost posuvu vzroste.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    PECA: kuličkový sroub mi prijde trochu overkill. Resp nepocitam s trapzem z ali takze ani ten nevyjde levne.
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    ANDY_WARHOL: jo, pravda, lepsi nezminovat manzelce :)
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    HEINZZ: trouba pokud mas s vetrackem tak fakt spis na 50, ale jinak to proste nechej par mesicu v dryboxu a pak to skus znova (nejspis, kdyz uz, tak nasakly ty vnejsi vrstvy, takze to zase za cas vycuca ta silica)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    HEINZZ: abys neznicil troubu.
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    GANDALFSEDY: taky sem cetl suseni v troube, ale PLA prý už při 60° je tak vizkózní že se může poslepovat ve špulce, tak nevim..

    každopádně díky, koupim novej filament, uschovám v suchoprázdnu a zkusim ten starej lehce upíct a uvidíme co to udělá..
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    ANDY_WARHOL: to nerikam, jen poukazuju na to ze vydrzi celkem dost, oproti tomu co se traduje, a traduje se ze drzet v suchoorazdnu ... to ze vykyvy teplot k bodu mrazu a kondenzace na oknech jsou presny opak idealu snad ani nebylo predmetem otazky ... nicmene myslim ze na vyhozeni to taky nejni
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    HEINZZ: je to dost pravděpodobne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam