• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    ARAON
    ARAON --- ---
    TALAGE: Originál Photon má velkou komunitu, která “hackla” pro ten starý motherboard zajímavé věci. Jako třeba šikovný resin exposure test, který ovšem potřebuje flashnout motherboard a funguje jen na tom starém. Pak lepší kompatibilita s některými slicery (ChituBox má mnohem lepší podporu původního Photonu), no s tak podobně.
    PECA
    PECA --- ---
    PECA: Aha, tak ona není řeč o vaničce, jak jsem si chybně zapamatoval, ale o "Plastic shell/chassis instead of all metal stamped steel chassis." Takže asi nějaké konstrukční díly má S-ková řada plastové namísto kovových u classic/faux verze.
    Holt se asi šetřilo, ale třeba to moc vadit nebude. Škoda té základní desky. Jestli to chápu dobře, tak ten Chitu CBD-Tech motherboard je asi lepší, nebo alespoň lépe zdokumentovaný.
    TALAGE
    TALAGE --- ---
    ARAON: No, vracet uz to nebudu :)

    ...stejný motherboard jako S, čímž odpadají téměř všechny výhody originálu
    ...Nový má smysl kupovat už pouze S.

    Muzes to prosim rozvest? Nejak tomu nerozumim ... :)
    PECA
    PECA --- ---
    ARAON: o Fous :)

    Nevíš, jak a kde objednat originál? prý je šance v EU skladech, ale musí se to snad vykomunikovat před odesláním.

    A má tedy Photon "classic" kovovou, nebo plastovou vanu?
    PECA
    PECA --- ---
    TALAGE, ARAON: Co jsem včera vyčetl na Photonsters, tak ty "standardní non-S" jsou 2 typy. Přičemž by bylo lepší mít ten starší (original Photon), nad kterým probíhá vývoj skupiny a má asi lepší základní desku, než novější (Faux Photon/Fauxton), který má desku z nového Photona-S :/
    A úplně jsem nepochopil, jestli je Photon-S se svoji konstrukcí lepší či spíše horší, než Photon (original i Faux), protože Photon má kuličkové lineární vedení, zatímco "S" má jenom nějaké obyčejné kluzné tyče (byť 2). A teď ještě nerozumím, jestli plastovou vaničku má "S"ko, nebo non-S?
    anycubic-photon-docs/FAQ.md at master · Photonsters/anycubic-photon-docs · GitHub
    https://github.com/...hat-about-the-differences-between-the-original-photon-classic-and-the-photon-s
    ARAON
    ARAON --- ---
    TALAGE: Aha. No pokud je to ten nový, má stejný motherboard jako S, čímž odpadají téměř všechny výhody originálu. Nový má smysl kupovat už pouze S. Originál jedině pokud je ze starých zásob.
    TALAGE
    TALAGE --- ---
    ARAON: Ten standardni, Non S :)
    ARAON
    ARAON --- ---
    TALAGE: Jaký Photon máš? Protože pokud S, nebudeš potřebovat upgrady na rails a tabulka nebude sedět, páč Sko má silnější lampu a tiskne rychleji.
    TALAGE
    TALAGE --- ---
    NYIBELUNGER: Diky, diky. Podobnou tabulku s materialem jsem nekde zahledl, ale neulozil, super. Cekam na resin jak lulin - objednal jsem z Anycubic oficialu, udajne CZ a kde nic tu nic, tak nevim, uz jsem kontaktoval sellera, tak snad se brzy dockam.

    Nejake mody uz jsem taky videl, jednak odvod vetrani a taky nahrady pojezdu za lineary. Ja s vozikem zkousel hybat a docela drzi, na rozdil co jsem videl na videu. Kazdopadne psychicky jsem na upgrady pripraven, nicmene, za tim jsem si jezdil vozikem nahoru a dolu :D
    PECA
    PECA --- ---
    ARAON: No jo, vidíš, jsem to tehdy jenom přelítnul a zapomněl na to. To by asi šlo... :)
    ARAON
    ARAON --- ---
    PECA: O stránku nazpět jsem sem dával srovnávací video s jedním z těch pevnějších resinů: ARAON
    PECA
    PECA --- ---
    Dost hodně o tom Photonu (případně "S" variantě) uvažuji. Mají teď ještě nějaký über levný model asi za 5 tisíc "sakum prdum", ale to už se trochu bojím kde všude je to ještě možné ošidit :)
    Takže by mě zajímaly reálné zkušenosti:
    - z pohledu tisku malých modelů, jako jsou figurky a drobné komponenty do deskových her, ozdoby "šperky" i ozdoby "dekorace" (vánoční, stolní lampičky...) - tedy věci spíše pohledové, u figurek pak hlavně aby to šlo namalovat (držela na tom akrylová barva na miniatury, měly věrný detail).
    - z pohledu funkčních či konstrukčních prvků, jako třeba háčky na oděvy či tašky, menší panty či závěsy, nějaké konstrukční díly pro tiskárky...) Tady se bojím pevnosti. Co jsem zatím četl, tak prý zatím není slušný resin, který je dost pružný či snese nějaké namáhání. Prý to hned praská, že je to křehké. Ale zase jsem viděl i nějaký "flex", který byl pružný až, až.

    Je to doma použitelné, nebo je lepší zůstat u FDM tiskárny? Počítám, že drobnosti a figurky asi ok, zbytek absolutně nemám šajn.
    NYIBELUNGER
    NYIBELUNGER --- ---
    TALAGE: sice FB, ale komunita je to docela dobrá, s mnoha fixama, modama a hlavně řešením (po)porodních bolestí (ty budou, a velké:).
    https://www.facebook.com/groups/AnycubicPhoton/
    a toto se snad taky hodí: best resin settings
    Anycubic Photon Resin Settings - Tabulky Google
    https://docs.google.com/...eadsheets/d/1crvzMnt_8NJXAsABinoIhcOjE8l3h7s0L82Zlh1vkL8/edit?usp=sharing
    PECA
    PECA --- ---
    SPM: To jsem myslel tak nějak, když se do toho zahrne i nějaký ten vypatlaný materiál kolem, zbytky na modelu a tak. Provoz asi tak hrozný nebude...
    Za ty peníze by ten Photon stal za hřích :)
    SPM
    SPM --- ---
    ARAON: ja kdyz jel vic veci po sobe, tak jsem taky jenom doleval :-) ale nemam to srdce nechat to tam stat dlouho jen v tiskarne :-D navic kdyz menim resin za jiny, tak to stejne musim vylit a vycistit..
    ARAON
    ARAON --- ---
    SPM: Ja nic neutiram. Jen dolejvam resin. Vat jsem z tiskarny nevyndal mesice. :D
    SPM
    SPM --- ---
    podle me se to hrozne blbe pocita... problem dle mych zkusenosti je, ze typicky vic materialu, nez kolik je na tom modelu, vytru kapesnikem pri uklidu te tiskarny. pak taky ten vyjety material se da pouzit znova, ale ne dokenonecna... no, uz jsem asi projel tiskarnou kilo resinu, ale kdyz nad tim premyslim, tak napocitat to na ty vytisky nezvladam :-D
    BODY
    BODY --- ---
    PECA: si to dej do sliceru a cenu za material mas hned ne?
    PECA
    PECA --- ---
    Kolik vychází takový DLP tisk finančně? Nevím, co kdo je zvyklý tisknout, ale nějakou figurku 3 cm vysokou, nebo něco jiného + rozměry s fotkou, link do věcomíra (thingiverse) pro představu prosím :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam