TALAGE: Tak zase jako úplně upřímně po nějakých zkušenostech na rebelixech a nějakých desítkách km filamentu jediný, co jsem musel doopravdy vyměnit, byl hotend a to v zásadě jenom proto, že se mi ucpala tryska a při snaze jí vyšroubovat jsem zlomil heatbrake. (Pak teda ještě na té s vodním chlazením mi failnula vodní pumpa a ucpalo se to taky, ale to je trochu speciální případ...). Jinak jediné, co kdy ty tiskárny dostaly, bylo, že jsem to očistil a namazal a řešily se pak už běžné problémy jako nedrží to na desce, drží to moc na desce, ... což jsou problémy, se kterým zkušenost se stavbou zase tolik nepomůže. Takže reálně si myslím, že s trochou nějakého toho štěstí se nemusí objevit problém, u nějž by znalost sestavení tiskárny bylo zásadní výhodou.
Na druhou stranu i tak bych doporučil si to sestavit, protože na tu stavebnici toho času potřebného k sestavení není potřeba až tak úplně tolik, aby to nešlo nějak rozumně stihnout a pokud se ten problém objeví, tak se to dost možná časově vrátí (nebo člověk aspoň tuší kam sáhnout).